Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

E necesară îmbunătăţirea cooperării între statele membre NATO

Statele membre NATO trebuie să îmbunătăţească inter-cooperarea.
“În mod activ, statele-membre trebuie să identifice cele mai bune soluţii de îmbunătăţire a capabilităţilor de apărare prin cooperare, prin gestionarea inteligentă a cheltuielilor”, consideră Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen.
Secretarul general al NATO a declarat la reuniunea miniştrilor Apărării de la Bruxelles că, în urma unui bilanţ realizat, s-a constatat că s-au înregistrat progrese în ceea ce priveşte capabilităţile de apărare şi asigurare a securităţii internaţionale. Toate acestea s-au realizat într-o perioadă de austeritate economică.

O primă sesiune de lucru a acestei reuiniuni s-a axat pe evaluarea nivelului de aplicare a deciziilor luate la Summit-ul de la Chicago.

La summitul de la Chicago liderii NATO au convenit asupra aplicării principiului de Smart Defense, care presupune ca statele membre să coopereze pentru dezvoltarea şi menţinerea capabilităţilor de apărare, în condiiţiile în care nu ar putea face acest  lucru în mod individual.
La Chicago, liderii au aprobat o listă ce cuprinde peste 20 de proiecte multinaţionale, prin care să se asigure statelor aliate mai multe capabilităţi, în mod efectiv.

Sursa. NATO.org


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.