Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

EADS se “aliază” cu Lockheed Martin?

Compania europeană EADS a declarat că “se va alia cu numărul unu de pe piaţa americană Lockheed Martin pentru a oferi o versiune militarizată a elicopterului utilitar uşor al EADS UH-72A”.

Companiile europene şi americane s-au pregătit pentru viitoarea licitaţie, după ce Pentagonul a anulat un program de 6,2 miliarde de dolari al companiei Bell Helicopter anul trecut. Programul a fost anulat deoarece costurile au depăşit bugetul.

EADS a declarat că va construi elicoptere pe baza aparatului comercial Eurocopter EC145, la aceeaşi fabrică din Mississippi unde se realizează şi elicopterul uşor al armatei UH-72A Lakota. Lockheed va furniza integrarea armamentului şi alte sisteme a mai declarat EADS.

EADS a livrat 67 de UH-72A armatei americane dintr-un total de 345 aparate.

Sursa: Antena3

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “EADS se “aliază” cu Lockheed Martin?”

  1. Ando says:

    Corect:„s-au antrenat…”