Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

EADS şi BAE Systems nu mai fuzionează

După ce guvernele francez, german şi britanic nu au reuşit să ajungă la un acord, ngocierile dintre EADS şi BAE Systems pentru crearea unui gigant european în domeniul aerospaţial şi al apărării au eşuat.

Pentru aprobarea acestei fuziuni de 45 de miliarde de dolari era nevoie de aprobarea guvernelor francez, german şi britanic. Însă potrivit unor surse citate de France Fress, negocierile au fost blocate de guvernul german care ar fi dorit să aibă o participaţie proprie în noua companie. În schimb, guvernul britanic şi oficialii din cele două companii s-au arătat îngrijoraţi de acordarea unor pachete semnificative de acţiuni către guvernele celor trei state, lucru care ar fi putut afecta capacitatea noii entităţi de a obţine contracte în SUA şi Asia.

Grupul franco-german EADS şi cel britanic BAE Systems aveau termen limită până miercuri la ora 16.00 GMT să ajungă la un acord de fuziune.

“A devenit clar că interesele guvernelor nu pot fi reconciliate între ele sau cu obiectivele pe care EADS şi BAE Systems şi le-au propus să le obţină de pe urma fuziunii”, au anunţat cele două companii într-un comunicat de presă.

Directorii celor două companii şi-au exprimat dezamăgirea faţă de rezultatul negocierilor. “Este păcat că nu am avut succes dar mă bucur că am încercat”, a declarat directorul EADS, Tom Enders. “Suntem dezamăgiţi că nu am putut să ajungem la un acord cu guvernele noastre”, a declarat la rândul său directorul BAE Systems, Ian King.

O eventuală fuziune a EADS, firma mamă a Airbus, cu BAE Systems ar fi dat naştere unei companii care ar fi devansat grupul american Boeing Co., devenind cel mai mare grup din domeniul aerospaţial şi al apărării.

sursa: AGERPRES

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.