Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Efectele noii Strategii de Apărare a SUA: US Army va retrage 7000 de militari din Europa

USAREUR

Secretarul american al Apărării Leon Panetta, a declarat că SUA vor retrage aproximativ 7.000 dintre cei 81.000 de militari americani staţionaţi în Europa. Măsura este adoptată  în cadrul noii strategii americane de apărare dar şi ca urmare a măsurilor de austeritate care afectează bugetul Pentagonului.

În cadrul acestei operaţii, Pentagonul va retrage două dintre cele patru brigade de luptă din cadrul forţelor terestre staţionate în Europa (USAREUR), adică aproximativ 7.000 de oamen.

Aceste brigăzi de luptă, alcătuite fiecare din aproximativ 3.500 de militari din cadrul forţelor terestre americane (US Army), a căror localizare nu a fost precizată, vor fi înlocuite prin rotaţie de diferite unităţi dislocate deja în Europa.

Măsura se înscrie în cadrul noii srategii americane de apărare prezentată pe 5 ianuarie de preşedintele Barack Obama. Aceasta prevede acordarea unei priorităţi strategice regiunilor Asia-Pacific şi Orientul Mijlociu, dar şi o “evoluţie” a prezenţei militare americane în Europa, potrivit documentului de prezentare a strategiei.

Aproximativ 81.000 de militari americani sunt prezenţi în Europa, potrivit datelor Pentagonului de la sfârşitul lui septembrie 2011. Între aceştia se află aproxiamtiv 41.000 de militari din cadrul US Army, staţionaţi în principal în Germania.

Trei brigăzi de luptă sunt staţionate în Germania, iar una în Italia. Însă, în urma atentatelor de la 11 septembrie 2001, numărul unităţilor americane, deşi în mod oficial sunt staţionate în Europa, ele au fost mobilizate în Afganistan şi Irak.

Noua strategie va servi ca matrice pentru armata americană în anii următori. Ea privilegiază USAF şi US Navy în confruntarea cu provocările impuse de Iran şi în contextul amplificării puterii Chinei, renunţând la lungile şi costisitoarele operaţiuni împotriva unor insurecţii ca cele din Irak şi Afganistan.

De la aproxiamtiv 565.000 de membri câţi numără în prezent, US Army urmează ca din 2014 să treacă deja la 520.000 de militari activi, în timp ce US Marines, care au în prezent 202.000 de membri, să piardă între 15.000 şi 20.000 de oameni.

Bugetul Pentagonului pentru exerciţiul bugetar din 2013, care va începe la 1 octombrie 2012, urmează să fie prezentat pe 6 februarie.

sursa: US Departament of Defence

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Efectele noii Strategii de Apărare a SUA: US Army va retrage 7000 de militari din Europa”