Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Egipt: fostul preşedinte Mohamed Morsi, acuzat de furnizare de informaţii secrete

Morsi, in timpul procesului. foto dailymailFostul preşedinte egiptean,Mohamed Morsi, este acuzat de procurori că a oferit informaţii secrete Gardienilor Revoluţiei din Iran. Totodată, Morsi alături de  alţi 35 de inculpaţi, a organizat comploturi “în vederea destabilizării Egiptului”.

“Acuzaţii au efectuat activităţi de spionaj în perioada 2005 – 2013, în favoarea organizaţiei Fraţii Musulmani, în vederea destabilizării Egiptului”, au acuzat procurorii egipteni.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, Morsi şi complicii acestuia – majoritatea lideri ai mişcării islamiste Fraţii Musulmani – riscă să fie condamnaţi la moarte.

Printre inculpaţi se numără Mohamed Badie, liderul suprem al mişcării Fraţii Musulmani, precum şi Khairat al-Shater şi Mohamed al-Beltagui, alţi lideri ai mişcării islamiste, considerată “organizaţie teroristă” de către noul regim militar de la Cairo, instalat la putere după înlăturarea preşedintelui Morsi în iulie 2013.

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

7 Responses to “Egipt: fostul preşedinte Mohamed Morsi, acuzat de furnizare de informaţii secrete”

 1. grigore says:

  Dar dumneata, cu numele asta “ciudat” de romanesc, al cui agent esti? Cine te plateste de te amesteci in toate si ai fel de fel de “solutii si sfaturi” care de care mai ciudate si mai “hunice”? Alte treburi mai ai in afara de a starni zâzanii și a sormoni prin propriile-ți fecale? Mai aruncă-ți-le și în propria-ți cazarmă, și lasă-ne în plata Domnului! Dacă este cazul, îți aduc aminte (dacă ai așa ceva!) de ce spunea A.P. și F.N.:” Hai, gata, că se strânge șnurul/ La muncă, la bătut țăruși cu curul”

 2. Marlon Juvet says:

  @ “grigore” – Asta ţine de administratorul acestui blog, numai el poate să blocheze elucubraţiile dementului ăstuia. Atâta timp cât nu o face, se pot trage şi din asta nişţe concluzii. Apropo de backgroundurile unora şi altora……….
  Şi să nu o bage iară pe aia cu “libertatea de exprimare”

 3. Atat says:

  Stai linistit ca se cenzureaza .Dar numai daca spui adevarul despre situatia grava a gulagului Romanistan supus lojelor si perciunatilor ”iluminati” .Elucubratiile care nu deranjeaza mafia de stat sunt binevenite si nu se cenzureaza .

 4. Marlon Juvet says:

  Nea ăsta, care semnezi Atat, după profunzimea ideilor despre “loje” şi “perciunaţi iluminaţi”, pari a fi de-ai ălora care bagă băţul printre gard prin Ucraina. Sieviediştii lui putin. Nu sunt eu în mod excesiv vreun pui de fan necondiţionat de-ai lui Dragoş Paul Algică, dar ultimul articol al lui mi-a mers la suflet. Articolul se cheamă “S-au activat agentii de influenta ai Rusiei” şi se încheie cu următorul P.S.: “Cum stau lucrurile cu propaganda la noi? O chestie de mirare: de ce sunt atat de stupizi propagandistii Rusiei in tara romaneasca? Sau poate ca e prematur pentru concluzii: La noi momentan doar ramura imbecila pare activata.”. Judecând după cei maxim 4000 “fani” pe Feisbuc ai Vocii Rusiei în Ro (dintre care mai mult de jumătate sunt eroi de tastatură sub acoperire, cu nişte nickname-uri mai transparente decât dessuurile Ciociolinei) îi dau dreptate. Ramura imbecilă.

 5. atat says:

  Esti cu capul prietene.Imi e scarba de hotii de pamant romanesc[si de tezaur] ,ciolovecii rusi stai linistit .Ambii bunici au luptat imotriva lor pentru recuperarea Basarabiei in cel de-al doilea razboi mondial.Si unul din ei afost ranit grav la fata iar altul a cazut prizonier si a stat 4 ani in Siberia.Nu a mai trait mult .Cat priveste razboiul din Ucraina [tara inventata prin rapturi teritoriale ]dintre lojele masonice ale iluminatilor si rusi ma lasa rece.Batalia e pentru controlul unei piete de desfacere uriase si pentru resurse si sclavi.Exact cum a fost si pentru Romania[care a cedat totul gratis altor tari] si care acum e praduita de resurse si otravita cu salbaticie pentru gazele de sist.

 6. szilard says:

  Va rog sa bagati numai aberatii normale, frumoase si sanatoase !

 7. szilard says:

  Chiar si amintiri din copilarie(dar nu mai mult !).