Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Elicopter al forţelor NATO din Afganistan – prăbuşit în Wardak

Un elicopter al forţelor NATO din Afganistan (ISAF) s-a prăbuşit în noaptea de 5 august spre 6 august în provincia din centrul ţării, Wardak. Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al autorităţilor din Wardak, Shahidullah Shahid. Acesta a mai spus că există victime în rândul forţelor internaţionale, potrivit AFP, preluat de AGERPRES. Se pare că nu există supravieţuitori.

Nu s-au putut furniza, deocamdată, detalii privind cauzele accidentului. Iar NATO a confirmat că unul din elicopterele sale s-a prăbuşit, fără să ofere un bilanţ al victimelor.

“Forţele comune (afgane şi coaliţia) desfăşurau o operaţiune împotriva talibanilor în districtul Sayd Abad noaptea trecută când un elicopter al coaliţiei s-a prăbuşit. Nu ştim dacă aceasta s-a produs sau nu din cauza unui tir al insurgenţilor, dar prăbuşirea a făcut victime în rândul forţelor străine”, a declarat Shahid.

Update
Treizeci şi unu de membri ai forţelor speciale americane şi şapte militari afgani au murit în urma prăbuşirii elicopterului. Elicopterul a fost doborânt de insurgenţii talibani.

Acestea sunt cele mai importante pierderi într-un singur eveniment pentru coaliţia din Afganistan de la începutul intervenţiei străine şi debutul conflictului în 2001.

Sursa: AGERPRES, MEDIAFAX

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.