Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Elicopter NATO – prăbuşit în Afganistan

Cel puţin patru persoane şi-au pierdut viaţa şi alte câteva au fost rănite după ce un elicopter aparţinând forţelor NATO din Afganistan s-a prăbuşit în sudul ţării, în apropiere de oraşul Qalat, capitala provinciei Zabul.
Accidentul a avut loc în apropierea bazei unde sunt desfăşurate şi trupele române.

Sky News, preluat de Deutsche Welle, anunţă că NATO a confirmat că trei soldaţi americani şi un civil au murit în accident, dar nu a dat alte detalii şi a indicat că a fost demarată o anchetă.

Potrivit BBC, care citează AP, un purtător de cuvânt al talibanilor a spus că “elicopterul a fost doborât”.

Oficialii NATO spun că încă nu a fost determinată cauza prăbuşirii. Un purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei a declarat pentru că elicopterul s-a prăbuşit în cursul nopţii din cauza unor probleme tehnice.
Sursa: Deutsche Welle

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.