Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Emil Constantinescu “punctează” un moment din cariera generalului Oprea

Fostul preşedinte Emil Constantinescu a făcut în ziarul Adevărul nişte declaraţii şocante despre evenimente mai puţin cunoscute privind primele zile de după răsturnarea lui Nicolae Ceauşescu. Constantinescu afirmă că “Doina Cornea, cunoscută activistă anticomunistă, a fost practic arestată într-o cazarmă a armatei din Bucureşti, iar cei care o păzeau erau tinerii locotenenţi pe atunci Gabriel Oprea şi Eugen Bejinariu”.
“Au lăsat-o să vorbească doar când au vrut ei ca să o compromită”, afirmă Emil Constantinescu, la “Interviurile 2+1″ din ziarul Adevărul.

Eugen Bejinariu, unul din cei doi “incriminaţi” de Emil Constantinescu a declarat la rândul său, la Realitatea TV, următoarele:

“Am auzit ce a declarat domnul Constantinescu. Nu vreau să îl jignesc, mă gândesc că doar a fost informat greşit şi nu că vrea să facă nişte speculaţii. Este adevărat că în ziua de 25 – 26 decembrie, nu mai ştiu exact, am fost trimis în această misiune, nu cu domnul Oprea, ci cu un alt coleg. Am luat-o pe doamna Cornea de la căminul militar Cobălcescu şi am avut misiunea de a o apăra şi de a o duce la gară pentru a pleca la Cluj”.

Gabriel Oprea a afirmat că “nu a cunoscut-o niciodată pe dna Cornea că domnul Emil Constantionescu este dezinformat”.

Sursa: Adevărul, Realitatea

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Emil Constantinescu “punctează” un moment din cariera generalului Oprea”

  1. Flavius Jurcau says:

    Va rog sa ma ajutati sa aflu in ce conditii as putea sa recuperez cheltuieli de judecata de la M.Ap.N, daca instanta de judecata obliga in sentinta M.Ap.N la plata lor?
    Mai pe scurt: dupa trecerea mea in rezerva prin demisie ( ca nu mai puteam de bine la locul de munca) comandanta de la Policlinica Cobalcescu ca sa se razbune si sa isi arate muschii fata de colegii mei care au preferat sa ramana, mi-a facut o decizie de imputatie care nu indeplinea conditiile legii pe care a trimis-o la fisc -desi legal nu avea acest drept.
    Am dat in judecata si am castigat si acum am facut cerere catre domnul ministru Dusa ca sa mi se restituie cheltuielile de judecata.
    As vrea ca si colegii mei sa nu fie afectati, iar aceste cheltuieli de judecata sa se impute madamei comandante de la CMDTA “Milcu” pe care o consider vinovata de intreaga situatie.