Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Emil Constantinescu şi Ion Iliescu primesc Emblema de Onoare a Armatei României

La sediul Ministerului Apărării Naţionale, ministrul Corneliu Dobriţoiu, va conferi pe 24 octombrie,  Emblema de Onoare a Armatei României foştilor şefi de stat, Emil Constantinescu şi Ion Iliescu.

Evenimentul, se înscrie în seria manifestărilor organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Armatei României, potrivit unui comunicat al MApN.

Tot în aceeaşi zi, ministrul Apărării naţionale, Corneliu Dobriţoiu, va conferi Emblema de Onoare a Armatei României Majestăţii Sale Regele Mihai I al României, în cadrul unei ceremonii ce va avea loc la Palatul Elisabeta.

Sursa: comunicat de presă al MApN

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

27 Responses to “Emil Constantinescu şi Ion Iliescu primesc Emblema de Onoare a Armatei României”

 1. gheo says:

  … de ce se faca in … “separatisme ?” …, toti trei au in comun ceva, mai mult sau mai putin, dar sigur toti au “colaborat cu … regimul comunist … sovietic, etc. !, de ce … ?

 2. gigimarga says:

  Iliescu şi Constantinescu n-au întinat nobilele idealuri ale Armatei Române precum a făcut-o naşul băsecu!

 3. xyz 1989 says:

  @ gheo. Despre ce separatism vorbesti. Are legatura cu basescu?. Daca da, afla ca lui nu i s-a conferit Emblema de Onoare a Armatei Romaniei. De ce?. Pentru ca el nu a avut si nu va avea niciodata onoare in ce priveste armata Romaniei. In viitorul apropiat se va organiza si pentru el ceva. CE ? Urmeaza sa fie judecat si condamnat pentru CRIME impotriva Romaniei si a romanilor. In consecinta M.Ap.N. va initia procedurile de degradare militara. Asta e tot ce poate face armata pentru el. Daca legile actuale ar fi permis, armata putea sa-i organizeze deplasarea la Targoviste unde i-ar fi pus la dispozitie si un pluton de……

 4. Stelian P. says:

  Oare trebuie sa ne miram ca “liberalul” nostru ministru ofera ONOAREA ARMATEI unui fost prim-secretar al PCR si unui fost secretar BOB al PCR ? Cit despre fostul suveran care a deschis larg portile armatei sovietice….

 5. dracula2 says:

  Steli , Steli … iar dai cu mucii in fasole … PCR – ca partid – nu a mai avut prim-secretar de la Gh.Gh.-Dej . Prim-secretari erau de la comitetele regionale (ulterior judetene) in jos …

 6. ROBERT HORVATH SUA says:

  VOCEA RUSIEI PE BLOGURILE MILITARE
  http://www.plano10.com/
  Scrisoare catre SRI
  Fragment
  Pe data de 24 Iulie acest individ comenteaza
  “Vorbesti despre național comuniști ca si cînd ar fi ceva de ocară.” El lauda
  fara menajamente pe Putin laudand pe agentul rus Marga.
  Sub pretextul unor sfaturi juridice instiga prin editoriale zilnice pe militari in rezerva
  si activi impotriva statului roman si constitutiei . Absolut toate editorialele
  urmaresc punct cu punct Vocea Rusiei.
  De exemplu Imediat ce Vocea Rusiei vorbeste de tradarea lui Basescu de catre servicii pe blogul cu pricina apare editorialul agresiv
  “Mona Pivniceru pune lesa pe SRI! ”
  „Lovitura in plex pentru ofiterii Serviciului Roman de Informatii specializati in misiunile operative de filaj si interceptari telefonice sau ambientale.
  Acest individ la ordin cere modificarea Legii nr. 51/ 1991 privind siguranta nationala a Romaniei, a Legii nr. 14/ 1992 privind organizarea si functionarea SRI si a Legii nr. 535 /2004 privind prevenirea si combaterea terorismului. Pivniceru poate stopa astfel 60 la suta din operatiunile de urmarire ale SRI….

  Infiltrarea in randurile militarilor si propaganda zilnica impotriva aliatilor NATO
  trebuie monitorizata cu atentie. Aici nu este vorba de libertatea de expresie ci
  de o infiltrare organizata in randul militarilor a cel putin 7 bloguri cu o agenda similara . Scopul evident este reintroducerea Romaniei in spatiul de influenta rusesc/

 7. Stelian P. says:

  La judet ma gindeam si eu dar….care e problema ?

 8. gigimarga says:

  Iliescu şi Constantinescu au făcut ceva pentru Armata Romană! Felicitări domnului ministru Dobriţoiu pentru iniţiativă!

 9. plano says:

  Stelica
  Tu nu fusesi membru de partid în PCR, colonele?
  Lasa-i d-le să se dea anticomunisti cei care n-au fost comunisti!
  Zau ca esti ipocrit ca și Base! El n-a fost comunist, n-a fost nomenclaturist, n-a fost securist!

 10. gigimarga says:

  Măi nene Stelian P. habar nu ai de istorie! Pe data de 22.08.1944 trupele sovietice erau în IAŞI, aşa că dacă nu întorceam armele pe data de 23.08.1944 şi acum eram republică în CSI!

 11. Marlon Juvet says:

  Stelică, io zic să o laşi mai uşor cu datul cu părerea pe teme istorice. Şi cu datul cu părerea pe orice teme, în general. Aici nu mai eşti nici pe vremea, nici în instituţia unde voi ăştia aveaţi întotdeauna dreptate, în virtutea apartenenţei voastre la Direcţia a IV-a.

 12. LICA says:

  Singurii militarii umiliti de guvernarea Basescu si sunt peste 26.500, si profanati in acelas timp deoarece li s-a taiat legea pensiilor militare de stat , basca li s-a taiat si pensiile emise in baza legii statului roman , care acuma se dezice de lege iar noi am ramas cu buza umflata si trimisi la Izvorul minciunilor si promisiunilor. Bravo lor ca isi dau medalii , ca doar nu le pasa au de toate.

 13. Don Corleone says:

  @lica
  hai ca au fost umiliti…treaca mearga…dar ca au fost si “profanati”
  Neneee esti dus rau

 14. Marlon Juvet says:

  Nu de alta, Stelică, dar, când am văzut cum îţi dai cu părerea despre Regele Mihai, mi-am adus aminte de un proces verbal (cel care l-a scris era ceva rudă apropiată de-a ta, tatăl probabil, asemănarea stilistică a reprezentat indicele de recuperare…). În respectivul document istoric, scria, citez: „În urma verificării bunurilor ce au aparţinut cetăţeanului Hohenzollern Mihai, am constatat următoarele: în sufragerie sunt expuse mai multe picturi de Rubens, totalizând 24 de metri pătraţi, apoi 15 metri de Velásquez, 8 metri şi 30 de centimetri Goya şi 120 de metri de tovarăşi anonimi”.
  Amin.

 15. Stelian P. says:

  Fusei dar ma vindecai. Altii nici dupa 23 de ani nu au gasit medicamentul. In viziunea ta bolnavii nu au voie sa se trateze, trebuie sa ramina bolnavi pe vecie ?

 16. Stelian P. says:

  Sa-ti dai cu parerea nu inseamna musai sa ai dreptate. Tu acuma nu-ti dai cu parerea ?

 17. Stelian P. says:

  Tatal meu avea liceul la zi, cu colegi, deci nu putea sa se exprime asa. In plus nu a avut nicio legatura cu verificarea bunurilor regale.
  Apropo de scoala, “io” zic sa renunti si la basmul cu nu stiu care Directie ca e fumat.

 18. gheo says:

  De ce ?, toti fostii conducatori de stat, ramasi, inclusiv fostul rege, au legaturi stranse cu regimul comunist, fostul rege, chiar daca zis unii … deja rusii erau in tara …, “ne-a vandut, pe scurt, pentru a-si salva fundul cu sange albastru (pe naiba)”, chiar daca unii sunt indiferenti, ar trebui sa-si inchipuie ce au simtit “miile de soldati romani” dezarmati de rusi si dusi in prizonierat dupa semnarea “capitularii” de catre rege in colaborare cu … pcr, le-ä cerut acesta vreodata scuze ?, … NU!, am intalnit cativa care aveau inca, “castronul din aluminiu inegrit de vreme” in care primeau “ratia de hrana amarata de prizonier de razboi”, si chiar daca suna prea …, una este sa mori putin cate putin “sclav si cu capul plecat si alta cu fruntea sus” iar noi …, ceilalti “fosti”, au fost “comunisti sadea” cu functii de raspundere, apoi, “raspopiti capitalisti”, nu face nici unul rabat, inclusiv basescu, a nu-si recunoaste trecutul, este dovada de neseriozitate iar noi, am votat inseamna ca, astfel de oameni care, ne-au mintit, si care, … primesc “placi” din partea Armatei Romane, o armata de care sau folosit toti doar cand au avut nevoie si pe care toti … o uita in “rest” !.

 19. Stelian P. says:

  „Această medalie a fost conferită tuturor conducătorilor statului român, inclusiv actualului preşedinte, Traian Băsescu”, a declarat, pentru „Adevărul”, Constantin Spînu, purtător de cuvânt în cadrul MApN.

 20. dodo says:

  Presedintele Basescu a primit emblema inca de anul trecut de la ministrul Oprea.Aceasta nu poate fi conferita decat o singura data unei persoane sau institutii.Asa ca bretonatul s-a bagat si el in seama …

 21. indisciplinatu says:

  Lasa “tov.” stelica….i-a dat oprea lu’ boc, mare-om-mare.
  Esti penibil cu genul asta de comentariu…matalutza nici n-ai avut treaba cu pcr-ul, ai fost disident pana in maduva oaselor….hai, lasati!!!

 22. Stelian P. says:

  Mai gigi,
  Istoria nu se judeca pe baza de DACA ci pe baza de fapte petrecute. Judecind cum vrei tu cineva poate spune “DACA romanii nu-si tradau aliatul Hitler avea timp sa fabrice bomba atomica si….”

 23. Stelian P. says:

  Am fost membru PCR, dar dupa cum am spus si in alte dati, M-AM VINDECAT !
  Ca sa intelegi mai usor iti dau un exemplu:
  – un fost fumator e mai intelept decit unul care fumeaza in continuare.

 24. Karel Knappe says:

  Cata greatza poate provoca aparitia acestui stelian p…..dar si lui ii placesa ne faca sa vomitam…

 25. vasile says:

  Aprindeti cate o lumanare intoarsa la morti pentru ei si este suficient. Se topesc si se ingalbenesc ca si lumanarea !( vezi fata lui Morar )

 26. karadeniz says:

  @ ROBERT HORVATH
  Ai devenit securistul de serviciu al blogurilor românești. Ca om care ai trăit și te-ai format în țara asta ar trebui să știi că românii nu vor să fie în nici un spațiu de influență, nici rusesc, nici american. Timp de 2000 de ani am fost sub diverse spații de influență și ne-a cam ajuns. E timpul să mai fim și în spațiu de influență românesc. De ce nu-ți vezi de preocupările artistice, postura asta de mic turnător la Inalta Poartă mă irită, și nu ești nici măcar consecvent pe deasupra.

 27. Marlon Juvet says:

  Exact. Pana acum cateva saptamani, era cel mai mare dujman al regimului băsescianist şi dintr-o dată, l-au izbit revelaţiile în moalele capului şi trage semnale de alarmă cu pericolul rus. Mai era unul pe care tot aşa, l-au pleznit revelaţiile divine acum vreo doi trei ani, unu’ Ion Cristoiu.