Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Empire Test Pilots’ School din Marea Britanie extinde contractul cu Saab

Saab și Empire Test Pilots’ School (ETPS) din Marea Britanie au extins durata contractului ce prevede utilizarea avionului multirol Gripen în cadrul cursurilor pentru piloți de încercare și tehnicieni din 2012.
Studenții ETPS utilizează avionul Gripen pentru antrenamente încă din anul 1999.

Recentul contract include mai multe cursuri ETPS, printre care și două campanii de instruire, una în primăvară și una în toamnă, ce au loc în Suedia.

Avionul Gripen este utilizat de 13 ani în cadrul cursurilor de formare a piloților de încercare, fiind un instrument fundamental al programei școlare a ETPS. Studenții și instructorii utilizează simulatorul pentru antrenamente, precum și avionul Gripen biloc pentru zborurile de instruire, experimentând astfel tehnologia și caracteristicile de zbor avansate ale avionului Gripen. Învățarea tehnicilor specifice, și evaluarea sistemelor aeronavei sunt, de asemenea, părți fundamentale ale programei.

„Saab este încântată de prelungirea contractului cu ETPS și în 2012. Faptul că Gripen a fost selectat încă o dată de ETPS este o confirmare excelentă a capacităților acestui avion, iar noi suntem, desigur, bucuroși să continuăm această colaborare fructuoasă”, a declarat Eddy de la Motte, Director de Export Gripen.

Programul ETPS este coordonat în strânsă cooperare cu Saab și Forțele Aeriene Suedeze, fapt ce consolidează relațiile excelente deja existente între acești operatori experimentați. În prezent, toate zborurile au loc in Suedia, în orasul Linköping, la baza aeriană pentru zboruri de încercare, și in Såtenäs, în simulatorul Gripen aflat la baza aeriană aparținând Forțelor Aeriene Suedeze.

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.