Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Eroii din Primul Război Mondial – comemoraţi, la Crucea Caraiman

Eroii din Primul Război Mondial au fost comemoraţi sâmbătă, 27 august, la Crucea Caraiman, în Bucegi.

Membrii Asociaţiei “Tradiţia Militară” împreună cu colegii lor de la “Brigade de Savoie” din Franţa au participat la un marş comemorativ de la Cota 2000 până la Crucea de pe Caraiman. Aici a avut loc o slujbă religioasă în memoria eroilor şi au fost depuse coroane.

Turiştii aflaţi întâmplător la Cruce au fost surprinşi de marşul soldaţilor.

Organizatorii spun că evenimentul va fi ţinut în fiecare an şi va avea invitaţi din străinătate.

Festivităţile de cinstire a eroilor din Primul Război Mondial au continuat şi duminică, 28 august, în Sinaia, la Castelul Peleş şi în parcul din centrul staţiunii.

Sursa: Antena 3

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Eroii din Primul Război Mondial – comemoraţi, la Crucea Caraiman”

  1. Lucian* says:

    in sfarsit o veste despre un gest frumos!

  2. Fostul says:

    Da de unde! Cei in viata, pentru ca mai traiesc unii, trebuie sa stea la cozile centrelor militare pentru a-si ceda drepturile de eroi in partea egala cu diferenta din recalcularea pensiilor lor nesimtite!!
    Pentru cei care aduc turismului “doamnei” Udrea vizitatori montani in gradina carpatina ce au plecat dintre noi… un pios omagiu si odihna vesnica cu speranta ca nu se vor intoarce in mormintele reconstituite atunci cand li se va intina memoria jertfei supreme pentru care toti am jurat in slujba unei Romanii mai intai amnezice si acum muribunde…