Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Este posibil ca americanii să continue proiectul scutului antirachetă

Preşedintele american, Barack Obama, a declarat că “va continua proiectul scutului antirachetă”, care presupune instalarea unor elemente în Cehia şi Polonia.
Rusia se opune ferm acestui proiect american, pe care îl consideră o ameninţare pentru securitatea sa naţională.

Totuşi, Obama a mai spus că, pentru a continua acest proiect trebuie să fie întrunite 2 condiţii: rata de interes manifestată faţă de el şi reducerea costurilor.

Adresându-se Iranului, Obama a precizat că “scutul îşi va pierde raţiunea de a fi în momentul în care Teheranul nu va mai reprezenta un risc nuclear”.

“Vreau să fiu clar: activitatea Iranului în domeniul nuclear şi în materie de rachete balistice constituie o ameninţare reală, nu doar pentru Statele Unite, ci şi pentru vecinii Iranului şi pentru aliaţii noştri”, a spus Obama în discursul susţinut pe 5 aprilie la Praga.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

7 Responses to “Este posibil ca americanii să continue proiectul scutului antirachetă”

 1. DE CE BAL says:

  In traducere libera: Moscova nu face nici o concesie lui Obama.

 2. Bure Bista says:

  Sau invers: Washingtonul nu face concesii Moscovei?

 3. DE CE BAL says:

  Ne vom lamuri cand se va termina furtuna din Basarabia…

 4. Ando says:

  Nu punem paie pe foc, dar de ce Moscova nu lasa Moldova sa-si rezolve problemele ?

 5. DE CE BAL says:

  Moscova vrea Transnistria ca parte oficiala a Rusiei. Moldova poate sa revina Romaniei.

 6. SCOR ILO says:

  Sfat pentru politicienii de azi : Puneti mai presus interesele tarii si terminati cu dezbinarea poporului pentru a va perpetua priviligiile !

 7. DE CE BAL says:

  Moartea tragica a tanarului batut de politistii de la Chisinau este bulgarele de zapada care va declansa avalansa finalizata cu plecarea lui Voronin. Va fi o saptamana cu surprize…