Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Este posibil să se reducă numărul trupelor NATO din Kosovo

La prima reuniune oficială de după summitul NATO de la Strasbourg şi Kehl, responsabilii Apărării din NATO vor discuta despre viitorul misiunilor din Kosovo şi Afganistan.

Totodată, oficialii militari vor dezbate oportunitatea reducerii numărului militarilor aliaţi din Kosovo. Secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, a declarat că decizia reducerii trupelor din Kosovo, cu o treime (de la aproximativ 15.000 de militari, câţi are în prezent forţa KFOR) va trebui luată de toţi miniştrii Apărării.

Purtătorul de cuvânt al NATO, James Appathurai, a declarat la rândul său, că reducerea numărului trupelor ce fac parte din forţa KFOR va fi decisă dacă se va constata că atât situaţia militară, cât şi cea politică din Kosovo va permite acest lucru. El a insistat însă că va fi vorba de un întreg proces, şi nu de o retragere imediată a respectivelor trupe.

Miniştii apărării din NATO vor analiza şi propunerea SUA de a reforma şi a face mai eficient Comandamentul ISAF Afganistan, după ce pe 10 iunie, în Olanda, au discutat doar responsabilii Apărării din opt ţări care contribuie cu trupe în sudul Afganistanului (între care şi România).

Sursa: RADOR

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.