Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Este posibilă o accelerare a retragerii americanilor din Irak

Statele Unite ar putea accelera retragerea trupelor din Irak, a declarat miercuri secretarul american al Apărării, Robert Gates, după efectuarea unei vizite-surpriză în această ţară.

“Ritmul retragerii ar putea fi accelerat. Condiţiile de securitate din Irak se ameliorează”, a declarat Gates.

Secretarul Apărării a făcut această declaraţie în urma unei întâlniri pe care a avut-o cu preşedintele regiunii autonome a Kurdistanului (nord), Masud Barzani.

Gates s-a întâlnit anterior şi cu premierul irakian, Nuri al-Maliki, la Bagdad.

Şeful Pentagonului a reiterat apelul său adresat liderilor arabi şi kurzi ca aceştia să îşi soluţioneze divergenţele, avertizând în legătură cu posibilitatea reapariţiei violenţelor în această ţară.

“Secretarul Apărării le-a spus gazdelor sale că americanii au pierdut prea mult sânge şi bani pentru a permite ca progresele înregistrate în ultimii ani să fie sacrificate din cauza unor neînţelegeri politice”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Geoff Morrell.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.