Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Etapele reformei armatei ruse

Ministrul rus al apărării, Anatoli Serdiukov, a anunţat că forţele armate ruse vor fi reformate în trei etape, până în 2020.

Prima etapă va cuprinde măsuri privind personalul. “De fapt am încheiat aceste măsuri. Am redus personalul la un milion, care va cuprinde 150.000 de ofiţeri, 100.000 – 120.000 de sergenţi profesionişti şi restul recruţi”, a declarat Serdiukov ]ntr-un interviu pentru Vesti Nedeli TV.

A doua etapă se referă la problemele de natură socială.

A treia etapă se referă la înzestrarea cu armament modern. “Furnizarea de armament este un proces destul de lung. Am împărţit-o în două părţi. În prima etapă, care va dura până în 2015, armamentul modern al armatei noastre trebuie să reprezinte cel puţin 30%, iar această cifră va trebui să crească la 70% până în 2020″, a subliniat el.

Ministrul a confirmat şi intenţia Rusiei de a achiziţiona 2 nave purtătoare de elicoptere şi trupe (desant) cel mai probabil din clasa Mistral (franceze) şi să construiască altele două în şantierele navale din Rusia.

Potrivit ministrului rus al se aşteaptă ca în 2020 să se încheie reforma militară din Rusia.

sursa: RIA Novosti

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Etapele reformei armatei ruse”

  1. Dan says:

    Astia, spre deosebire de americani, cand e vorba de armata, nu se joaca. Americanii daca mai continua cu practica asta de a achizitiona armament pe principiul afacerilor si nu pe cel al calitatii si performantelor sistemelor, in curand se vor trezi in fata unei realitati foarte urate pentru ei. Pe langa Rusia, acum mai e si China. Si cu toate astea, Obama continua sa macelareasca armata SUA. Mare imbecil maimutoiul ala.

  2. lucius says:

    Poate citeste si guvernul nostru cum se face o reforma – factorul uman are intaietate.

  3. micutzul says:

    Eu am facut un calcul si cred ca este adevarat ca nu avem nevoie de mai mult de 60000 de activi. Conditiile sunt ca acestia sa fie deosebit de bine pregatiti, sa aiba in dotare armament si tehnica de ultima generatie iar pentru ca Romania sa poata duce cu succes actiuni de lupta in caz de conflict trebuie sa aiba rezervisti pregatiti permanent, care anual sa execute misiuni cu trageri de lupta. Din analiza efectuata, consider ca avem generali…