Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Eurocorps-ul va fi condus de un belgian

schimbarea comenzii EUROCORPS, 28 iun 2013, foto www.eurocorps.org

schimbarea comenzii EUROCORPS, 28 iun 2013, foto www.eurocorps.org

La sediul Eurocorps din Strasbourg a avut loc ceremonia de predare a comenzii structurii militare de la generalul francez Olivier de Bavinchove la generalul belgian Guy Buchsenschmidt.

Generalul francez Olivier de Bavinchove, a asigurat timp de doi ani comanda acestei structuri, inclusiv în teatrul de operaţii Afganistan unde Eurocorps-ul a executat o misiune în cadrul ISAF, generalul francez îndeplinind funcţia de şef de stat major al ISAF.

Anterior în 2002 Eurocorps a asigurat nucleul principal al unei forţe desfăşurate în Kosovo (KFOR), iar în 2004 şi 2005 a asigurat o misiune de comandament în Afganistan.

La investirea sa generalul Buchsenschmidt a precizat că “Trebuie evitat (ca Eurocorps – n.r.) să se profileze doar în sfera NATO”, dorindu-şi ca Eurocorps să poată în viitor fi proiectată “în cadrul unei misiuni a Uniunii Europene”.

“Aşteptăm de la Consiliul European din decembrie un stimul politic în ceea ce priveşte instrumentele apărării europene“, a spus şi Olivier de Bavinchove, apreciind că “Eurocorps este extrem de bine plasată ţinând cont de experienţa sa operaţională, de angajamentul său şi de nivelul său de competenţă”.

Eurocorps a fost înfiinţat în 1992 de Franţa şi Germania la care au aderat Belgia, Spania şi Luxemburg. Eurocorps are o structură de comandament permanentă, operaţională, capabilă să participe rapid la operaţiuni, în special în cadrul NATO şi al Uniunii Europene şi unităţi care sunt puse la dispoziţie în conformitate cu tratatele şi acordurile semnate de cei 5 membrii.

Grecia, Italia, Polonia şi Turcia au statutul de ţări asociate.

Eurocorps este constituită în principal din două structuri militare permanente: un stat major şi o brigadă multinaţională, iar efectivele sale pot ajunge la 60.000 de militari.

sursa: www.eurocorps.org

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.