Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Eurosatory 2014 şi cheltuielile militare mondiale

Cu ceva timp în urmă, mai exact în perioada 16-20 iunie a avut loc la Paris binecunoscuta expoziţie de tehnică militară terestră, apărare antiaeriană şi de securitate – Eurosatory, ediţia 24 (prima a avut loc în 1967). Ediţia din 2014 (următoarea va avea loc în perioada 13-17 iunie 2016) şi-a păstrat dimensiunea internaţională – mai mult – au fost prezente şase ţări noi. Pe o suprafaţă de 175.523 m2 au fost prezenţi 1.504 expozanţi din 58 de ţări, 69% din aceştia fiind din alte ţări decât Franţa.

Au fost prezente 172 de delegaţii oficiale din 88 de ţări şi trei organizaţii internaţionale. Pe perioada expoziţiei aceasta a fost vizitată de 707 jurnalişti şi 55.770 vizitatori.

Am fi mai puţin obiectivi dacă ne-am referi la firme sau tehnică militară care s-au remarcat cu această ocazie, însă este de subliniat prezenţa ţării gazdă – Franţa (care a ocupat peste 2.000 m2), cum era şi de aşteptat.
continuarea pe www.ingepo.ro

scris de Corneliu PIVARIU

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

12 Responses to “Eurosatory 2014 şi cheltuielile militare mondiale”

 1. ROBERT HORVATH SUA says:

  CHELTUIELI MILITARE DAR NU SI BANI DE TIGARI !

  Parisul este locul binecunoscuta expoziţie de tehnică militară terestră, apărare antiaeriană şi de securitate – Eurosatory, ediţia 24 (prima a avut loc în 1967).
  Cine credeti ca cersea in fata cladirii ?
  Va las curiosi sa ghiciti singuri.
  Va dau un singur indiciu.
  Este rom sadea cu nume parisian.

 2. ROBERT HORVATH SUA says:

  CINEASTUL ESTE BUCUROS !
  IN CURAND VARANUL MINORITAR VA FI ARESTAT CA SI JUVETE !

  Dan Voiculescu l-a dat în judecată pe jurnalistul Robert Horvarth

  Publicat: Marţi, 09 Aprilie 2013 10:31 // Actualizat: Marţi, 09 Aprilie 2013 10:34 // Sursa: RTV.net
  Autor: Alina Costache
  Dan Voiculescu l-a dat în judecată pe Robert Horvath, după ce jurnalistul român, cetăţean american, a făcut plângere la FBI şi DIICOT cum că Dan Voiculescu ar fi furat şase miliarde de euro din conturile Securităţii. De dincolo de Ocean, Horvath a lansat şi ipoteza şocantă că Dan Voiculescu ar fi avut un rol important în aşa-zisa sinucidere a lui Marin Ceauşescu, fratele lui Nicolae Ceauşescu. Dan Voiculescu l-a dat în judecată pe jurnalist pentru aceste acuzaţii. Primul termen are loc marţi la Tribunalul Bucureşti,

  DECI NU MAI TREBUIE SA VIN LA PROCES !!!!!!!!!!

 3. ROBERT HORVATH SUA says:

  BLOGUL INFO MONDO MILITAR NU ESTE UN BLOG DE CACAT !
  ACEASTA AFIRMATIE APARTINE
  SEMI DOMNILUI @ PISIOAR FRANCEZ
  ESTE UN BLOG DE ELITA, NEMIROSITOR
  DESCHIS OAMENILOR INTELIGENTI SI CULTI
  CA SI MINE !

 4. ROBERT HORVATH SUA says:

  JUVETE DELA PARIS LA LONDRA
  TURIST DELA UN PISOAR LA ALTUL
  Londra, oripilata: Un tigan locuia intr-o toaleta publica, printre wc-uri si cu laptopul in pisoar.
  Pe nume Marion Juvete a fost depistat de autoritatile britanice intr-o fosta toaleta publica din nord-vestul Londrei, unde isi amenajasera o locuinta. Acestea au fost socate sa vada in ce conditii traia omul.

  Barbatul au fost gasiti in constructia de caramida de un angajat al administratiei locale, care mersese acolo pentru a vedea in ce stare se afla toaleta dezafectata, care urma sa fie scoasa la licitatie, scrie Daily Mail.

 5. ROBERT HORVATH SUA says:

  UN MESAJ LACRIMOGEN PLIN DE OMENIE !
  Cineastul Robert Horvath din New York :

  Rromii sunt partenerii nostri pentru o Romanie scapata din lanturile saraciei

  Pentru unii este un prilej de a scoate la iveala discursul corect politic.

  Pentru altii este un prilej de a arata cu degetul catre o comunitate intreaga, sub impulsul a ceea ce li s-a intamplat la un moment dat pe o strada in Romania sau a ceea ce au vazut poate pe strazile din Londra si din Paris.
  Vedeti cazul rromului Marion Juvet !
  Doresc sa scape de saracie , sa aiba partea de viata decenta pe care fiecare om si-o doreste pentru sine si pentru copiii sai”.

 6. Marlon Juvet says:

  Personal, mi-am dat seama în ce “ligă” joacă în mod real limbricul principesei ăsta, Robert Horvath. Administratorul blogului, alo, dvs. când veți realiza odată ale cui elucubrații le găzduiți aici?

 7. ROBERT HORVATH SUA says:

  @ …….parizian.
  Ia spune tu mancati-as in ce liga joc ?
  Oricum nu in ligi minore lina plina de bronzati de nesoare.
  Toate elucubrațiile mele sunt bazate pe documente sau surse credibile.
  Ale tale…….

  Repet cu riscul de a fi considerat….. spam.
  Cersetoria trebuie interzisa prin regulamentul militar sau macar supusa taxelor.

 8. Karadeniz says:

  Nu joacă în nici o ligă. E un fel de nebunul satului prin New York, cam ca cei cu dungă roșie la buletin. Singur și nebăgat în seamă de nimeni încearcă să se facă cunoscut pe la noi pozând în patriot. Lipsa de educație, de bune maniere, grandomania de a poza în artist și jurnalist și ceva probleme psihice îl fac cea ce este. Indulgența și credulitatea unor administratori de bloguri îi permit să se desfășoare. Pe undeva e o chestie de milă creștinească, e ca un câine știrb care latră fără să poată mușca. E deranjant dar cu timpul te obișnuiești la fel ca și cu muștele ori țânțarii.

 9. ursu says:

  Cu ultima parte din postare, cu “mustele si tintarii” nu pot fi de acord stiind ca transmit boli, cum ar fi “sindromul vacii nebune”, in cazul RH al “boului nebun”. De aceea trebuie tratati cu KillTox!

 10. Karadeniz says:

  E suficient și cu indiferență. Scoaterea din monolog îi provoacă orgasme neuronale care-i pot fi fatale la vârsta sa.

 11. nebunul satului says:

  ????? Il compari cu mine ? Wau inseamna ca mosul asta senil e mai destept decat credeam ..

 12. nebunul satului says:

  Citiţi anecdota şi discutăm după:

  “Lancelot era un viteaz cavaler al regelui Arthur, dar avea şi el o obsesie, pentru … frumosii sâni ai reginei !!!

  Ştia însă că dacă i-ar fi atins, ar fi fost condamnat la moarte. Într-o zi, Lancelot nu mai rezistă şi îşi face cunoscută pasiunea lui secretă magului Merlin. Băiat orientat, magul găseste o soluţie pentru a satisface dorinţa acestuia dar numai contra 1.000 monede de aur. Lancelot acceptă fără să ezite. În dimineaţa următoare, magul Merlin prepară o pulbere urticantă şi o pune în sutienul reginei, în timp ce ea îşi făcea duşul annual. Imediat ce regina se îmbracă începe să simtă o mâncărime din ce în ce mai mare. Regele Arthur îl convoacă imediat pe vrăjitor, pentru a-i cere un remediu, iar acesta îi spune că doar o salivă specială, aplicată timp de 4 ore ar putea trata această teribilă urticarie. A mai menţionat ă din testele efectuate în laborator, costatat că doar saliva lui Lancelot ar avea aceste caracteristici speciale.

  Regele îl convoacă imediat pe Lancelot, care deja îşi luase antidotul pentru pulberea urticantă.

  Aşa se face ca Lancelot are ocazia de a săruta, la ordinul regelui!, pentru cateva ore bune, sânii pe care îi visase dintotdeauna şi pe deasupra este şi răsplătit şi sărbatorit de curte ca un erou. Înainte de a se întoarce la moşia lui, John este oprit de Merlin, care îi reaminteşte datoria de 1.000 de monede de aur. Surpriza, însă, Lancelot deja satisfăcut, refuza sa plăteasca, mizând pe faptul că magul nu se putea plânge fără a se autoincrimina. În diminea-a următoare, însă, magul Merlin pune aceeaşi pulbere urticantă în chiloţii regelui ..”.

  Anecdota primită are şi o morală care spune ceva de plata la timp a facturilor. Pe mine altceva m-a frapat însă. Dacă facem un salt în timp şi înlocuim numele lui Lancelot cu cel al lui Bercea, sânii reginei cu Justiţia, numele lui Merlin cu cel al lui Mircea, (aici pînă şi iniţiala numelui coincide) iar cel al regelui cu cel al .. “regelui”, observăm că după câteva mii de ani nu s-a schimbat nimic.

  Şi pe vremea lui Arthur şi acuma existau persoane care râvneau la bunul altuia şi voiau să obţină foloase.

  Şi atunci şi acuma se găseau oameni gata să dea o mână de ajutor, bineînţeles contra unor sume de bani.

  Şi atunci şi acuma cel care şi-a atins scopul nu se mai achită de datorie.

  Şi atunci şi acuma cel care nu se achită de datorie contează pe faptul că cel păcălit nu se poate plânge fără a se autoincrimina.

  Şi atunci şi acuma regele a primit praful în chiloţi, pentru că se scarpină de mama focului.

  Întrebare: cine trece la lins acuma?Valabil pentru Dusa si Ponta care au promis ceva militarilor si nu s-au tinut de cuvant