Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Evandare ca-n filme din închisoarea din Kandahar

În cursul nopţii de duminică spre luni, aproximativ 500 de deţinuţi, în majoritate talibani, au evadat din închisoarea de la Kandahar, folosind un tunel cu lungimea de câteva sute de metri.

“Un tunel de câteva sute de metri a fost săpat între partea de sud a închisorii şi interiorul acesteia, iar 476 de “deţinuţi politici” au evadat”, a afirmat generalul afgan Ghulam Dastageer Mayar.

Un purtător de cuvânt al talibanilor a afirmat că “deţinuţii au săpat un tunel de 360 de metri către sud şi au început să iasă (din închisoare) la ora locală 23.00″ (21.30, ora României), adăugând că, până luni dimineaţă, evadaseră 541 de deţinuţi.

“Dintre ei, 106 sunt deţinuţi politici, iar restul sunt mujahedini. S-au alăturat taberei noastre şi nu a avut loc nici o confruntare”, a adăugat el.

De la închisoarea Kandahar au evadat, în iunie 2008, aproape 1.000 de deţinuţi, în urma unui atac lansat de un comando al militanţilor talibani.

Autorităţile din provincia Kandahar au afirmat că toţi cei aproape 500 de deţinuţi evadaţi sunt militanţi talibani, cu excepţia unuia singur, care este deţinut de drept comun.

sursa: MEDIAFAX

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.