Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Evoluţii politico-militare în Mali

Ultimele două zile au dus la internaţionalizarea conflictului din Mali. Pe de o parte insurgenţa islamistă a extins conflictul în Algeria vecină, desfăşurând o operaţie întrăzneaţă şi amplă de luare de ostatici, occidentali şi arabi de pe o
platformă gazeiferă din Sahara. Intervenţia prost pregătită şi executată de către armata algeriană s-a soldat cu numerose victime în rândul ostaticilor. Comunitatea internaţinală a desfăşurat activităţi de coordonare a efortului politic şi militar pentru rezolvarea situaţiei de criză.

 

continuare

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Evoluţii politico-militare în Mali”

  1. al adin says:

    Nu e de mirare ca s-a finalizat cu un macel. Sa ne aducem aminte de Beslan. Sa vedem si acum cum sunt planificate aplicatiile antitero in multe state din lumea a treia si destul de recent in republicile din Asia Centrala. Tancurile si tunurile sunt la ordinea zilei. In Algeria trupele guvernamentale s-au dus cu elicopterele si trupe zise speciale doar pt ca erau ambarcate pe elicoptere. Zero cercetare in adancime, zero cunoasterea situatiei locale si a tuturor obiectivelor rafinariei. Plus graba din cauza ordinului lui Bouteflika, fara instiintarea capitalelor care aveau cetateni in zona.
    Dar poate asa mai invata si romanii ca e mai bine sa stie ambasada de tine, oriunde ai fi.