Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Exerciţii de debarcare la Marea Neagră făcute în cooperare de militarii români şi americani

USS Whidbey Island foto www.whidbey-island.navy.mil

În perioada 30 iulie – 3 august a.c., se desfăşoară în zona Capului Midia şi la Tabăra de Instrucţie şi Poligonul de Trageri Sol-Aer (TIPTSA) exerciţiul româno-american de debarcare a desantului maritim “Summer Storm”.

La exerciţiu participă aproximativ 350 puşcaşi marini americani şi 200 militari români.

Miercuri 3 august, în cadrul exerciţiului Summer Storm 2011, va avea loc un exerciţiu de debarcare a desantului maritim de la bordul navei USS Whidbey Island, pe plaja Taberei de Instrucţie şi la Poligonul de trageri sol-aer “Gl. Bg. Ion Bungescu”, de la Capul Midia.

La exerciţiu vor participa infanterişti marini din cadrul Diviziei 22 expediţionare americane, iar militarii români sunt din cadrul Batalionului 307 Infanterie Marină şi ai Divizionului Nave Minare-Deminare.

Nava amfibie de asalt USS Whidbey Island (LSD-41) se va afla în apele teritoriale române în perioada 29 iulie – 4 august 2011. Printre ultimele misiuni ale nava USS Whidbey Island se numără operaţiunile de evacuare a cetăţenilor americani din Liban.

sursa: AGERPRES

Etichete: , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.