Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Exerciţii militare de nivel strategic “DACIA 2010″ în poligonul Cincu şi Babadag

În perioada 2-4 noiembrie, se desfăşoară Exerciţiul de nivel strategic “DACIA 2010″ care se va finaliza cu exerciţii tactice cu trageri de luptă executate simultan în poligoanele Cincu şi Babadag.

Activitatea este planificată şi condusă de Statul Major General în conformitate cu standardele şi procedurile NATO şi are ca obiectiv principal antrenarea simultană a structurilor de conducere operaţională de nivel strategic, operativ şi tactic în planificarea şi desfăşurarea de acţiuni militare întrunite. Exerciţiile planificate se bazează pe scenariul fictiv al unei campanii care include acţiuni militare cu întrebuinţarea forţelor într-o operaţie întrunită de apărare pe teritoriul României.

La exerciţiu participă aproximativ 2.700 de militari din toate cele trei categorii de forţe ale armatei şi peste 200 de mijloace tehnice.

Joi, 4 noiembrie, începând cu ora 11.00, în Poligonul Cincu, judeţul Braşov, jurnaliştii interesaţi vor putea să asiste la activităţile din ultima zi a exerciţiului.

sursa: Biroul de Presă al MApN

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

4 Responses to “Exerciţii militare de nivel strategic “DACIA 2010″ în poligonul Cincu şi Babadag”

 1. Pedelicius says:

  Sa remarcam in fotografia care insoteste articolul, “clasica” bordura din pietre, prospat varuite. Pentru les conneseurs… Cat despre termenul, pe nedrept inserat in denumirea activitati, de “strategic”, io zic sa ne mai uitam odata la pietrele alea varuite….

 2. manasia says:

  pentru Pedelicius

  Mda…Vă ajut ! Sunt sigur că sunt bordurile lui Videanu, nu poate fi altă explicație ! Cam era cazul ca și terenurile de instrucție să fie marcate de acesta ! A așteptat omul, deja, cam mult.

  În schimb, de atceva nu sunt sigur…
  Văd acolo și o beretă bordo. Nu realizez însă dacă o poartă vreun parașutist, cum ar fi normal , sau e ,,încălțata ,, , pentru paradă, de vreun don gheneral, ca de obicei ?!

 3. socrate says:

  Poza are legatura cu exercitiul DACIA 2010 doar prin prisma faptului ca a fost facuta in CINCU. Pentru o corecta informare, imagini de la exercitiu sunt pe mapn.ro.
  Daca tot analizati poza o sa vedeti ca sunt doua berete bordo si nu una.

 4. lica victor says:

  Un exercitiu foarte mare, prost mediatizat. Nimeni din conducerea statului nu a raspuns invitatiei de a asista la exercitiu. Rusine!
  Munca acestor copii a fost nevazuta. Unul dintre ei, chiar si/a dat viata. Dumnezeu sa/l ierte pe eroul Gabriel Nicorici!
  Timp de aproape 3 saptamani au demonstrat ca sunt bine instruiti, iar tara se poate baza pe ei. Dumnezeu sa aiba grija de ARMATA ROMANA!