Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Exerciţii navale japonezo-americane în Marea Chinei de Est

Forţa Navală japoneză de Autoapărare va desfăşura exerciţii navale în cooperare cu marina americană în Marea Chinei de Est.

Ministerul japonez al Apărării a anunţat că la exerciţii vor participa portavionul american USS Carl Vinson (CVN-70) şi distrugătoare din escadra de însoţire.

Raionul de desfăşurare al exerciţiilor este la vest de insula Kyushu.

Canalului de televiziune NHK din Japonia a declarat că exerciţiile au ca scop descurajarea unor posibile operaţiuni navale ale Coreei de Nord şi Chinei.

Tensiunile în regiune au crescut după bombardarea insulei Yeonpyeong din Coreea de Sud  de către artileria armatei nord-coreene, în luna noiembrie, în urma căruia au fost ucise patru persoane.

În luna ianuarie, Pyongyangul a propus Seulului demararea unor discuţii pentru a repara relaţiile tensionate dintre cele două ţări.

sursa: RIA Novosti

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Exerciţii navale japonezo-americane în Marea Chinei de Est”

  1. radu says:

    Am inteles ca au ”elucidat” cauzele accidentului aviatic de anul trecut de langa cluj….eroare umana…

  2. Dan says:

    Phenianul, nu “pyongyangul”, ca sunteti romani, nu americani, da-va dreacu…