Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Exerciţiu comun româno-american “Efort Întrunit-14″

În perioada 17-26 septembrie 2014, 1300 de militari români şi 150 d einfanterişti marini americani participă la exerciţiul “Efort Întrunit-14″, condus de comandamentul Diviziei 4 Infanterie “Gemina” din Cluj-Napoca.

Acesta va avea loc în unităţi de instruire ale Forţelor Terestre din judeţele Sibiu şi Braşov.

“Efort Întrunit-14″ este un exerciţiu cu executarea acţiunilor militare în context întrunit şi multinaţional, în baza unui scenariu fictiv.

În scenariul “Efort Întrunit-14″, frontierele, naţiunile implicate, alianţele şi forţele adverse sunt fictive, destinate exclusiv pregătirii militare, fără nicio conotaţie politico-militară la adresa vreunui stat aflat în vecinătatea sau proximitatea teritoriului naţional.

Asemănările din scenariul exerciţiului cu vreo situaţie trecută sau prezentă din contextul geopolitic internaţional au strictă legătură cu nevoile practice ale instruirii. Reale sunt doar structurile militare participante la exerciţiu, astfel încât acestea să fie în măsură să îşi îndeplinească misiunile în situaţii de criză sau pe timp de război.

Operaţiile întrunite reprezintă totalitatea acţiunilor militare desfăşurate într-un mediu operaţional complex de către unităţi şi mari unităţi din două sau mai multe categorii de forţe, sub comanda unui comandament întrunit.

Detaşamentul de infanterişti marini, care participă şi la Black Sea Rotational Force 14, face parte din Corpul de Infanterie Marină a Statelor Unite ale Americii pentru Europa şi Africa (MarForEur/Af), dislocat în zona Mării Negre, Balcani şi Caucaz, care acţionează, în cadrul parteneriatelor stabilite, în vederea promovării stabilitatăţii în regiune şi a creşterii capacităţii de răspuns rapid în situaţii de criză.

sursa: Biroul de Presă al MApN

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.