Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Exerciţiu de apărare antiaeriană în Israel

Nave de luptă ale Marinei Militare americane au ajuns  în Israel pentru a participa la un exerciţiu militar de apărare antiaeriană al forţelor israliene şi al Comandamentului European al Forţelor Americane.

În exerciţiu vor fi folosite sistemul israelian antirachetă “Săgeata”, cât şi sisteme americane care vor fi amplasate în Israel pe durata operaţiunii.

Manevrele fac parte din exerciţiul anual în vederea întăririi capacităţii de apărare antiaeriană şi coordonarea între cele două armate.

Vasele de luptă americane au sosit în Israel cu o zi înainte ca ministrul apărării, Ehud Barak, să plece la Washington pentru convorbiri cu omologul său american, Robert Gates.

Oficiali ai apărării au afirmat că se va discuta şi despre rolul pe care Israelul l-ar putea juca în scutul antiaerian.

Este posibil ca SUA să decidă ca anumite sisteme să rămână în Israel după încheierea exerciţiului militar de luna viitoare, pentru a întări apărarea Israelului în faţa ameninţării iraniene.

Sursa: RADOR

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.