Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Exerciţiu de imagine: guvernul se face că vrea să plătească sporurile restante ale militarilor

Prezent sâmbătă pe unul dintre şantierele Autostrăzii Transilvania, primul ministru Emil Boc, a declarat că “Guvernul caută soluţii pentru plata restanţelor de la sporuri către militarii aflaţi în teatrele de operaţiuni şi către “soldaţii obişnuiţi”, existând voinţă politică în acest sens”.

Acesta a adăugat că toate aspectele legate de plăţile către Armată vor fi discutate în cadrul Guvernului. “Ştiu că cei care sunt la talpa Armatei, cei din teatrele de operaţiuni şi soldaţii obişnuiţi, pentru ei un milion de lei (vechi – n.red.) reprezintă sporuri care înseamnă 20% din salariu. Pentru ei vom căuta o soluţie, dacă este posibil, în cadrul financiar pe care îl avem, să îi ajutăm. Încă nu am găsit toate mecanismele, dar există voinţă politică”, a afirmat Boc, citat de Mediafax.

Preşedintele Traian Băsescu a cerut Ministerului de Finanţe, la şedinţa de guvern din 14 iunie, să analizeze posibilitatea ca militarilor “cu contract” şi subofiţerilor români din Irak şi Afganistan să li se plătească sporurile care au fost amânate.

Ministrul Apărării, Mihai Stănişoară, declara, în 19 mai, că sporul de radiaţii şi cel de confidenţialitate nu au fost tăiate, ci doar amânate temporar de la plată, el adăugând că MApN nu are în vedere reducerea altor sporuri.

În 26 iunie, ministrul Apărării, Mihai Stănişoară, declara că instituţia pe care o conduce a luat toate măsurile pentru reluarea plăţii sporurilor, inclusiv pentru plata restanţelor pe lunile aprilie şi mai.

sursa: Ziua de Cluj; Realitatea.net

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Exerciţiu de imagine: guvernul se face că vrea să plătească sporurile restante ale militarilor”

 1. parablue says:

  Un exercitiu aplicat unui ,, soldat obisnuit ?!,,: daca 20% inseamna 1MILION , 100% nu poate sa reprezinte decat ….,,UN SALARIU NESIMTIT ,, !.
  O zi grozava camarazilor !

 2. OBAMA says:

  BOC, IN DECEMBRIE VEI MAI FI PENTRU MILITARII DE AZI O SIMPLA SI TRISTA AMINTIRE. FARA PUSCA SI CU … FRUNTEA DELOC LATA.

 3. OBAMA says:

  Boc? Ad labam…