Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Exerciţiu NATO – Ucraina în Marea Neagră

Ministerul ucrainean al Apărării a anunţat că Ucraina şi NATO vor efectua un exerciţiul militar naval “Sea Breeze” în regiunea ucraineană a Mării Negre, în perioada 12-23 iulie.

“Exerciţiul va reprezenta un antrenament pentru interoperabilitatea armatei şi structurile de securitate din diferite ţări în lupta împotriva terorismului, pirateriei maritime, proliferării armelor de distrugere în masă, operaţiunilor de salvare şi controlului transporturilor maritime”, a precizat ministerul.

Faza terestră a exerciţiilor va fi organizată la o bază militară de antrenament din regiunea Nikolaiev, în timp ce exerciţiile maritime vor avea loc în nord-vestul Mării Negre.

Ucraina va fi reprezentată de un batalion de infanterie maritimă şi cinci nave ale Pazei de Coastă.

Exerciţiile “Sea Breeze” au fost executate în Ucraina începând din 1997, cu participarea de trupe din state membre NATO, pe bază de rotaţie.

În 2009, Parlamentul ucrainean a avut o poziţie diferită de cea a preşedintelui din acea perioadă, Viktor Iuşcenko, şi a refuzat să aprobe exerciţiile.

Dar în acest an, parlamentarii ucraineni au votat pentru efectuarea acestor exerciţii la care vor participa aproximativ 3.000 de militari din cel puţin 15 ţări.

Ucraina va găzdui de asemenea în acest an şi alte exerciţii internaţionale militare şi de menţinere a păcii. Printre acestea se numără exerciţii comune între trupe din Ucraina şi Statele Unite, Ucraina şi România sau Ucraina, Polonia, Lituania şi Canada.

sursa: RIA Novosti

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Exerciţiu NATO – Ucraina în Marea Neagră”

  1. Dan says:

    Da, din cate vad eu, in poza este un distrugator de clasa Udaloy, care nu este in dotarea fortelor navale ale Ucrainei. Chiar asa de greu este sa puneti si voi o poza care chiar sa infatiseze ceea ce se vorbeste in articol?