Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Exerciţiu naval BLACKSEA PARTNERSHIP 2009

Corveta Forţelor Navale Române “Amiral Petre Bărbuneanu” participă, între 26 aprilie şi 4 mai, la exerciţiul naval “BLACKSEA PARTNERSHIP 09″. Exerciţiul se desfăşoară în apele internaţionale ale Mării Negre.
La exerciţiu participă nave din Federaţia Rusă, Georgia şi Turcia.
Principalul obiectiv ale exerciţiului “BLACKSEA PARTNERSHIP 09″  este dezvoltarea cooperării şi interoperabilităţii între forţele navale ale ţărilor riverane Mării Negre.

În program sunt incluse “exerciţii navale de luptă antiteroristă, apărare împotriva navelor de suprafaţă, aviaţiei inamice şi submarinelor, trageri de artilerie, exerciţii de căutare şi salvare pe mare, formaţii şi evoluţii navale.”.

Corveta “Amiral Petre Bărbuneanu” a pornit spre Turcia din Portul Militar Mangalia, sâmbătă, 25 aprilie, la ora 12.00. Nava este comandată de căpitan-comandorul Marian Rusu şi are la bord 117 militari.

Sursa: comunicat al MApN

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

6 Responses to “Exerciţiu naval BLACKSEA PARTNERSHIP 2009”

 1. DE CE BAL says:

  Este pur si simplu o veselie la bordul navelor aliate sa ii auzi pe turci cum dau comenzile in limba engleza! Dar macar ei sunt seriosi…

 2. Ando says:

  Cu siguranta la acest exercitiu ne vom arata profesionalismul avand in vedere specialitatea sefului SMG.

 3. DE CE BAL says:

  Domnule Ando,
  Va multumesc frumos!
  Am ras cu pofta la citirea precizarii dvs.
  Impecabil!
  N.B.: Pentru nestiutori – Marinerul de la SMG nu a comandat in viata lui o nava.

 4. Bure Bista says:

  Pentru De Ce Bal

  Cand comanzi nave de lupta nu ai timp de avansari. Mai apar si problemele care inerent le fac subordonatii si tehnica ultraperformanta. In concluzie: rar o sa vedeti lider militar care a parcurs pe bune cariera militara. Aceia sunt obositi, harsiiti de munca, lipsuri, umilinta si prea plini de mandrie ca sa permita calareala politrucilor.

 5. DE CE NEU says:

  pentru bure bista

  esti tare, frate………..

 6. Bure Bista says:

  Pentru DE CE NEU

  Bun venit intre atatia regi geto-daci. Trebuia sa apara si un mare preot.
  Te asteptam si cu alte comentarii….