Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Exerciţiu româno-bulgar POSEIDON 09

În perioada 15-19 iunie, în portul Constanţa şi în partea de vest a bazinului Mării Negre, se desfăşoară exerciţiul româno-bulgar MCM (Mine Counter Measures) POSEIDON 09.
Trei dragoare maritime româneşti şi dragorul “Priboy”, aparţinând Forţelor Navale bulgare, vor pune în practică  procedurile standard NATO în cadrul unor exerciţii precum: lupta împotriva minelor, trageri reale cu armamentul de artilerie de la bord, transfer de materiale uşoare, remorcaj şi manevre tactice.

“Exerciţiul bilateral are ca scop creşterea interoperabilităţii între Forţele Navale române şi bulgare privind planificarea, conducerea şi evaluarea acţiunilor de luptă specifice, precum şi de a spori încrederea reciprocă între marinarii din cele două ţări”, se arată în comunicatul de presă al MApN.

Sursa: comunicat de presă al MApN

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Exerciţiu româno-bulgar POSEIDON 09”

  1. Lupta merge mai departe says:

    Nenea Poseidon a gasit niscavai bani in Cutia Pandorei?

  2. RUMANU says:

    Ar fi mai bine sa se renunte la fortele aeriene si terestre. Sunt de prisos. Sau macar sa le suspendam activitatea pentru o anumita perioada; la fel ca sporurile tuturor militarilor activi. Ce rost are sa se mai chinuie acesti oameni cand fondurile se duc cu precadere spre fortele navale (nu am zis pe apa sambetei). De asemenea, propun sa se suspende scolarizarea viitoarelor cadre militare necesare pentru cele doua categorii de forte (tot pentru o anumita perioada).
    Oare o sa avem vreodata LIDERI? Impartiali, onesti, in slujba militarilor si nu a diferitelor ”culori politice”? Eu inca mai sper. Atat mi-a mai ramas.