Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Exerciţiul CISEX CETATEA 2013

În perioada 21-28 mai, în peste 30 de unităţi militare din ţară se desfăşoară exerciţiul tehnic pentru sisteme de comunicaţii şi informatice – CISEX CETATEA 2013.
CISEX CETATEA 2013 are loc în contextul aniversării a a 2 momente semnificative pentru acest domeniu: 140 de ani de la constituirea primei subunităţi de telegrafie militară şi 50 de ani de la înfiinţarea primei structuri de informatică militară.

Obiectivul exerciţiului vizează următoarele aspecte:
– dezvoltarea structurilor de specialitate în procesul de planificare, proiectare, şi implementare a securităţii informaţionale a sistemelor/serviciilor de comunicaţii şi informatice;
– evaluarea soluţiilor de implementare a unor noi reţele, servicii sau aplicaţii informatice de comandă/control la nivel strategic, operativ şi tactic.

Scopul acestui exerciţiu este acela de a contribui la perfecţionarea pregătirii personalului de stat major şi de specialitate şi la testarea capabilităţilor tehnice ale sistemelor de comunicaţii.

“Evenimentul reuneşte aproximativ 2000 de specialişti din structuri subordonate ale Statului Major General, Comandamentului comunicaţiilor şi informaticii, Statelor majore ale categoriilor de forţe ale armatei”, se arată într-un comunicat al MApN.

Sursa: comunicat de presă al MApN

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

9 Responses to “Exerciţiul CISEX CETATEA 2013”

 1. szilard says:

  Mai oameni buni din Statul Major General, alt nume nu ati gasit ? (CIS)
  Da nu cu sex, bine ca na-ti pus cu (n. variante)

 2. Marlon Juvet says:

  @szilard: CISEX = Command Information System EXercise (sau Communications Information Systems EXercise, sunt folosite ambele variante şi înseamnă, în context militar, exact acelaşi lucru).
  La comentariile cu nuanțe de adânc cunoscător în ale geopoliticii pe care le faci, era de așteptat să știi chestii elementare, de exemplu cu ce se mănâncă acronimele astea.

 3. eu says:

  Incearca, data viitoare cand in loc sa taci vei vrei iar sa te dai destept, sa scrii N-ATI – nu de alta, dar asa se practica in gramatica romaneasca (poate preferi S-E PRACTICA…hi…hi…hi…)

 4. szilard says:

  Stiu, ca doar sint inginer,
  2. Am de unde sa pierd(nu ca altii)

 5. ROBERT HORVATH SUA says:

  Stimata redactie.
  Militarii au dreptul si chiar datoria de a cunoaste
  subtextul evenimentelor politice legate de siguranta nationala.
  A-i invit pe blogul meu personal sa citeasca o declaratie deadreptul
  socanta a lui Mihai Pacepa. Va multumesc si deosebit respect.

 6. ROBERT HORVATH SUA says:

  @ S.I.E.
  Infiltrarea in presa si in general in toata media continua. Acum s-a ajuns
  pe bloguri. Trimiteti pe szilard in alta parte.

 7. bubuianu says:

  “SI TACUISES……”.sau,( pentru ing.care “are de unde sa piarda”) “…daca taceai……….inginer ramaneai”

 8. ORLANDO says:

  Bine ne face Radu Banciu la emisiunea “Lumea lui Banciu ” de la B1 TV cand ne prezinta drept niste “analfabeti “, “lipsiti de orice calitate” , “sugatori de venituri “, “rasul lumii”. Mai sunt si alte etichete , cred ca le meritam , cu varf si indesat.

 9. lute says:

  In tara aceasta nu de gunoaie am dus lipsa…