Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Exerciţiul multinaţional de instruire prin simulare asistată de calculator “BALKAN GUARD 09″

În perioada 22-27 iunie, la Complexul Militar de Instruire al armatei bulgare de la CHARALITZA, se desfăşoară exerciţiul multinaţional de instruire prin simulare asistată de calculator “BALKAN GUARD 09″ .La activitate participă militari din Bulgaria, România şi Serbia şi observatori din Muntenegru şi Bosnia şi Herţegovina.

Scenariul exerciţiului constă în conducerea de către Alianţa Nord-Atlantică a unei operaţii în sprijinul păcii, sub mandat ONU.

“BALKAN GUARD 09″ are ca scop sprijinirea noilor state membre ale Parteneriatului pentru Pace să devină ţări partenere NATO şi sporirea rolului ţărilor participante, ca factor de stabilitate şi securitate în regiune.

Din partea armatei române participă 25 de militari de la Comandamentul Operaţional Întrunit “Mareşal Alexandru Averescu” din Buzău, Statul Major al Forţelor Terestre şi Centrul de instruire prin simulare.

Sursa: comunicat al MApN

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Exerciţiul multinaţional de instruire prin simulare asistată de calculator “BALKAN GUARD 09″”

 1. OBAMA says:

  NOROC CA GENERALUL VISARION NEAGOE – CARE A VAZUT MULTE IN EVOLUTIA SA PROFESIONALA – ARE O RABDARE DE FIER…
  DE LA BUZAU SE VEDE CEL MAI BINE INCOMPETENTA DE LA BUCURESTI, UNDE DOMINA DESERTUL IN SUFLETELOR ULTIMILOR DEMNITARI MILITARI LIPSITI DE COLOANA VERTEBRALA…

 2. mircea insusi says:

  de ce nu spune comunicatul mapn nimic despre reforma din BAF?

  de ce nu spune ca in BAF nu mai este smg si map, ci UNA SINGURA, cdm.apararii? ca sa nu dea idei si la noi?

  despre schimbarile drastice de generali din BAF (26 din 34) de ce nu “comunica” nimic? nu s-au regizat inca miscarile si la noi?