Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Exerciţiul româno-american “Summer Storm”

50 puşcaşi marini americani şi 200 militari din Forţele Navale Române participă, în aceste zile, la exerciţiul româno-american “Summer Storm”.

Pe 3 august, în cadrul “Summer Storm”, are loc un exerciţiu de debarcare a desantului maritim de la bordul navei USS Whidbey Island, în zona Capul Midia şi la Tabăra de Instrucţie şi Poligonul de Trageri Sol-Aer (TIPTSA).

La exerciţiu participă infanterişti marini din cadrul Diviziei 22 expediţionare americane şi din cadrul Batalionului 307 Infanterie Marină şi ai Divizionului Nave Minare-Deminare. Printre ultimele misiuni ale navei USS Whidbey Island se numără operaţiunile de evacuare a cetăţenilor americani din Liban, potrivit RADOR.

Nava amfibie de asalt USS Whidbey Island (LSD-41) se va afla în apele teritoriale române încă din data de 29 iulie şi va rămâne până pe 4 august, pentru a participa la exerciţiul româno-american “Summer Storm 2011″.

Acest tip de exerciţiu este organizat pentru prima dată în România şi este parte a eforturilor continue ale marinei SUA de a consolida parteneriatul cu Forţele Navale Române şi de a creşte interoperabilitatea în zona Mării Negre.

Sursa:  RADOR

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.