Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Există mai mulţi spioni ruşi, în prezent, pe teritoriul Marii Britanii?

MI5 a descoperit un complot care ar fi vizat asasinarea, pe teritoriul Marii Britanii, a unui fost lider separatist cecen, Ahmed Zakaiev, aflat în exil la Londra. Aceasta, potrivit Sunday Telegraph.
Serviciile britanice de informaţii sunt de părere că Ramzan Kadîrov, liderul prorus al Ceceniei, ar putea să ordone asasinarea lui Ahmed Zakaiev, citează MEDIAFAX pe Sundaz Telegraph.

“Kadîrov, responsabil de asasinarea câtorva opozanţi, are o listă neagră cu persoanele care trebuie lichidate, în opinia sa. Zakaiev, care trăieşte în Marea Britanie, s-ar afla pe această listă”, potrivit Sunday Telegraph.

Un purtător de cuvânt al lui Kadîrov a calificat drept “aiureli” aceste informaţii.

“Ahmed Zakaiev nu prezintă niciun interes pentru Rusia. El nu este politician, nu este liderul niciunui separatism, nu există separatişti” în Cecenia, a declarat acest purtător de cuvânt, Alvi Karimov.

“Fără îndoială, cineva a avut nevoie, la Londra, să utilizeze numele lui Zakaiev pentru a aţâţa isteria antirusă”, a adăugat el.

Ahmed Zakaiev a declarat, la rândul său, pentru Sunday Telegraph, că nu ştie de această tentativă de asasinat, dar a adăugat că a fost informat despre tentative anterioare.

“În prezent, în Marea Britanie există mai mulţi spioni ruşi decât în timpul Războiului Rece”, a mai spus el.

 

Sursa: The Sunday Telegraph, MEDIAFAX

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Există mai mulţi spioni ruşi, în prezent, pe teritoriul Marii Britanii?”

 1. ROBERT HORVATH SUA says:

  @ Stimata redactie
  Dece nu va ocupati de spionajul rusesc in Romania?

  Pana una alta cel mai periculos serviciu este cel romanesc. El actioneaza in
  interesul mafiei romane a armamentului.
  Sper sa dovediti curaj si onestitate jurnalistica si a publica acest anunt,
  Militarii romani au dreptul sa afle adevarul !
  Cu multumiri si respect.
  http://devanewyork.blogspot.com/2012/04/senzational-senzational-senzational-sie.html