Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

EXPOMIL la a VI-a editie

A VI-a ediţie a Expoziţiei de tehnică şi tehnologie pentru apărare „EXPOMIL 2009” va avea loc la Romexpo în perioada 11-14 noiembrie 2009.

Evenimentele înscrise în circuitul marilor manifestări internaţionale în domeniul tehnicii şi tehnologiei pentru apărare, „EXPOMIL 2009” şi „ICOMIL 2009” sunt organizate de Ministerul Apărării Naţionale (prin Departamentul pentru armamente), Ministerul Economiei, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Serviciul Român de Informaţii, ANCEX, ROMEXPO S.A., C.N. ROMARM, precum şi asociaţiile patronale PATROMIL şi OPIAR.
      
Expoziţia de tehnică şi tehnologie pentru apărare „EXPOMIL 2009” va reuni  la  standuri firme din ţară şi străinătate, care vor prezenta  elementele de noutate şi stadiul actual de dezvoltare a echipamentelor şi capabilităţilor militare, precum şi ultimele tendinţe şi soluţii tehnice obţinute de cercetarea ştiinţifică în domeniul securităţii şi apărării.

Principalele domenii care vor fi reprezentate la EXPOMIL 2009 sunt: sisteme si echipamente pentru trupele de uscat; sisteme si echipamente pentru aviatie; sisteme si echipamente pentru marina; sisteme de comanda, control, comunicatii si informatii; mine; echipamente de contraactiune NBC; echipamente pentru securitate interna; arme si sisteme de arme; echipamente si facilitati pentru sustinerea misiunilor; protectie, siguranta, supravietuire si salvare; uniforme, îmbracaminte si echipament de personal; servicii.

Expoziţia poate fi vizitată de specialişti, în perioada 11-13 noiembrie, în intervalul orar 10.00-18.00, şi de către publicul larg, în ziua de 14 noiembrie, în intervalul orar 10.00-16.00.

sursa: expomil.ro

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

8 Responses to “EXPOMIL la a VI-a editie”

 1. Marius says:

  A VI-a ediţie a Expoziţiei de tehnică şi tehnologie pentru apărare „EXPOMIL 2009” va avea loc la Romexpo în perioada 11-14 NOIEMBRIE 2009.

 2. rdancuta says:

  Corect Marius, imi cer scuze

  RD

  PS Am rectificat

 3. Mircea says:

  EXPOMIL va deveni in curand un fel de sedinta comuna a directorilor de intreprinderi din industria (fosta) de aparare si a sefilor directiilor de profil din ministerele implicate (M.Economiei, MApN, MI etc). De la editie la editie nivelul de participare internationala este tot mai mic si activitatile conexe expozitiei (de ex. simpozion de comunicari stiintifice) dispar. Ati incercat sa va uitati pe site-ul oficial al EXPOMIL? Unde este programul expozitiei (nu ma refer la orarul de vizitare), unde sunt prezentati participantii si invitatii de onoare, ce stand ocupa fiecare participant, au sau nu loc demonstratii in poligon, daca da – ce tehnica si cine o prezinta etc? Uitati-va ce expozitii organizeaza alte state central si est-europene si cum isi promoveaza evenimentul cu mult timp inainte (un an!) in reviste de profil! Daca nu avem bani, mai bine o lasam pe alta data, decat sa o bifam doar ca realizata si sa cheltuim degeaba si banii aia putini alocati.

 4. Bure Bista says:

  Draga Mircea,

  Din pacate vorbim despre industria care a platit datoria externa a Romaniei. Doar privind spre facilitatile aeronautice ma ingrozesc. Oare indivizilor care pastoresc aceste sectoare nu le e rusine. Nu-si pun intrebarea ce au fost si ce au ajuns. In schimb asistam la infiintarea a tot felul de firmulite care se ocupa de import-exportul de tot felul de tehnica militara si la tot felul de scandaluri de vanzari ilicite de armament. Pana si oierul din Pipera vroia (daca nu a si reusit) sa cumpere o fabrica de armament.

  Cat despre site-ul Expomil. Uita-te cine l-a facut. Adica Romexpo. Interesul lor e sa faca bani prin inchirierea de spatii, ceilalti ar trebui sa se implice si sa le ceara, pentru ca platesc gras. Pe cate site-uri a fost promovat evenimentul? Asta spune tot. Uitati-va la foto de la conferinta de presa. Cativa gusati pe post de oficiali si vreo 4-5 ziaristi. Atat!

 5. Mircea says:

  Oierul are fabrica de la Dragasani de “jenti auto”.
  Fata de comentariul meu de ieri, am descoperit programul pe site-ul MApN:
  Programul expoziţiei internaţionale de tehnică militară EXPOMIL 2009:
  miercuri 11 noiembrie 2009:
  – 11:00: festivitatea de deschidere a expoziţiei (în Pavilionul Central al ROMEXPO);
  – 11:00 – 18:00: vizitarea expoziţiei;
  – 13:30 – 16:30: seminarul internaţional ICOMIL 2009 (la sala Madgearu din Centrul de Conferinţe al ROMEXPO) – prima zi.
  joi 12 noiembrie 2009:
  – 10:00 – 18:00: program vizitare expoziţie;
  – 9:30 – 16:30: seminarului ICOMIL 2009 – ziua a doua.
  vineri 13 noiembrie 2009:
  – 10:00 – 18:00: program vizitare expozitie;
  – 10:00 – 13:00: masă rotundă organizată de PATROMIL cu tema “Industria Românească de apărare în perspectiva implementării ultimelor 2 directive europene din Pachetul Apărare”, la sala Cupola din Pavilionul Central.
  sâmbătă 14 noiembrie 2009:
  – 10:00 – 16:00: program vizitare;
  – 14:00 – 16:00: inchidere standuri.

 6. Bure Bista says:

  Ce nu am inteles eu Mircea draga, e cand e deschis pentru vizita specialistilor (cine or fi astia?!) si cand pentru popor.

 7. Mircea says:

  Informatia se regaseste in alta parte, respectiv pe site-ul EXPOMIL.ro:
  ”Expozitia poate fi vizitata de catre specialisti în perioada 11-13 noiembrie, între orele 10.00-18.00, iar de catre publicul larg expozitia poate fi vizitataîn ziua de 14 noiembrie, între orele 10.00-16.00.”

 8. Bure Bista says:

  Ce dragut spui tu Mircea.

  Adica eu plec de la Botosani sa vad importantele exponate pe 11 noiembrie si aflu ca le pot vedea doar pe 14?

  Bravo MApN comunicare brici, organizare brici, chemati-l repede pe Zisu sa va salveze.