Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Exporturile de tehnică militară rusească au atins valori record

Directorul Serviciului Federal rus pentru colaborare tehnico-militară, Aleksandr Fomin, a declarat că exporturile din 2012 de produse cu destinaţie militară a Rusiei au depăşit planul cu aproape 12%.

Declaraţia a fost făcută în cursul teleconsfătuirii Comisiei pentru probleme ilitaro-industriale, de pe lângă Guvernul Federaţiei Ruse.

“Potrivit rezultatelor preliminare (cele definitive vor fi formulate la sfârşit de ianuarie – început de februarie), volumul exportului de produse cu destinaţie militară se ridică, la ora actuală, la 15,16 miliarde de dolari SUA; în ceea ce priveşte planul, acesta este realizat pentru 111,8%” – a mai spus Fomin.

Volumul încasărilor este în prezent de 15,13 miliarde de dolari. În 2011 exportul a fost de 13,2 miliarde de dolari.

Potrivit ITAR-TASS, între ţările cu care Rusia a iniţiat colaborarea tehnico-militară sau ţări cu care nu a colaborat multă vreme se numără Ghana, Oman, Tanzania şi Afganistan. În ceea ce priveşte Afganistanul, Serviciului Federal pentru colaborare tehnico-militară din Rusia a
pregătit piloţi, ca să conducă elicopetere de fabricaţie rusească.

Rusia este al doilea exportator de tehnica militară la nivel mondial, după SUA, principalii beneficiari fiind Algeria, India, China. Produsele cele mai vândute la export sunt cele care ţin de forţele aeriene (50-60% din totalul exporturilor).

sursa: www.ruvr.ru

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.