Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Experienţa UNPR-istă în “lucrul” cu foştii pensionari militari exportată în Slovenia

Neculai Ontanu tablou foto ziarulring

Neculai Ontanu tablou foto www.ziarulring.ro

La primăria sectorului 2 din Bucureşti a avut loc vineri 8 iulie o vizită a unei delegaţii a membrilor Asociaţiei Personalului în Retragere din cadrul Ministerului Apărării al Republicii Slovenia, sosiţi într-un schimb de experienţă în ţara noastră.

Aceştia s-au întâlnit cu primarul sectorului 2 Neculai Onţanu, lider UNPR, general maior (în retragere), activist politic versat în mai multe partide, candidat UNPR la primăria generală a Capitalei.

Pe parcursul discuţiilor desfăşurate la Centrul Administrativ al sectorului 2, edilul Sectorului 2 a prezentat membrilor delegaţiei slovene activitatea pe care Primăria Sectorului 2 o desfăşoară, în baza unui protocol de colaborare, cu Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere “Alexandru Ioan Cuza”.

Acesta a făcut o scurtă trecere în revistă, deosebit de interesantă pentru oaspeţii sloveni, a acţiunilor comune pe care administraţia locală a sectorului 2 o realizează alături de cadrele militare, fie că este vorba de veterani de război, fie de cele în rezervă.

Potrivit Amos News, primarul Onţanu a vorbit despre importanţa acordată cadrelor militare şi a rolului special pe care acestea îl desfăşoară pentru apărare şi integritatea ţării. Tocmai datorită acestei opinii favorabile, Primăria Sectorului 2 a dezvoltat pe termen mediu şi lung, nu numai relaţii de colaborare, dar chiar de prietenie cu membrii Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere “Alexandru Ioan Cuza”.

Alături de edilul sectorului 2 la întâlnire s-a aflat generalul (r) prof univ. dr.  Mihai Iliescu, preşedintele Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere “Alexandru Ioan Cuza”, gl. mr. (r) ing. Aurel Dănescu, prim-vicepreşedinte A.N.C.M.R.R.,  gl. bg. (r) Ion Ganea,  gl. fl. aer (r) Vasile Olaru, Şeful Departamentului Relaţii Internaţionale col (r), col. (r) Traian Negoiţă, col Nicolae Anghelescu din partea Ministerului Apărării Naţionale şi părintele Ioan Rădulescu, protoiereul Protoierei Sectorului 2 Capitală.

Preşedintele Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere “Alexandru Ioan Cuza2, generalul Mihai Iliescu, a dorit să sublinieze rolul special pe care administraţia locală a sectorului 2 l-a jucat în desfăşurarea a numeroase activităţi de colaborare care au devenit o tradiţie, cu atât mai mult cu cât, primarul Neculai Onţanu se află la al treilea mandat, deci are experienţă vastă în acest domeniu. Domnia sa şi-a exprimat convingerea că delegaţia de militari sloveni va duce la Lubliana experienţa şi noutăţile aflate în România, într-un schimb de bune practici util, ce poate fi aprofundat în beneficiul ambelor popoare.

Delegaţia slovenă aflată în vizită la Primăria Sectorului 2 a fost condusă de colonelul (r) Anton Danko, preşedintele Asociaţiei Personalului în Retragere şi formată din: general de brigadă (r) Marijan Grabnar, vicepreşedintele Asociaţiei Veteranilor, lt. Colonel (r) Rado Sencur, vicepreşedinte A.P.R. şi domnul Peter Kosak, consilier principal la Departamentul pentru Grija pentru militarii care părăsesc cadrele active ale Armatei.

Înalţii oaspeţi şi-au exprimat aprecierea şi interesul pentru activitatea desfăşurată de Primăria sectorului 2 în domeniu militar, fiind impresionaţi de multitudinea proiectelor pe care le-a realizat edilul Onţanu în colaborare cu parteneri similari din numeroase alte ţări. Domniile lor au apreciat dezvoltarea continuă a sectorului 2 care nu a cunoscut problemele datorate crizei economice mondiale, având un trend ascendent de care cu toţii au ce învăţa. Odată întorşi în ţară, delegaţia de militari sloveni va prezenta primarului oraşului Liubliana bogata experienţă acumulată pe parcursul vizitei în România şi în mod special informaţiile valoroase împărtăşite de edilul Sectorului 2.

În finalul vizitei, edilul sectorului 2 le-a înmânat înalţilor oaspeţi medalii de onoare în semn de apreciere şi preţuire pentru activitatea desfăşurată în domeniul sistemului de apărare.

Primarul Onţanu a beneficiat de-a lungul carierei în UNPR de sprijinul UNPR în acordarea de terenuri din administrarea MApN, avansarea anuală în grade militare chiar dacă nu îndeplineşte condiţiile, avansarea în grad a lucrătorilor primăriei chiar şi femei fără temei legal, acordarea de ajutoare populaţiei din echipamentul casat de MApN, asocierea imaginii sale cu Armata chiar dacă legatura acestuia cu instituţia este una conjuncturală aducând prin aceasta grave prejudicii de imagine Armatei României.

sursa: Amos News

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

8 Responses to “Experienţa UNPR-istă în “lucrul” cu foştii pensionari militari exportată în Slovenia”

 1. nedumeritu' says:

  suntem sanatosi? ne mai facem bine vreodata? boala se cheama paranoie…alo, ambulanta, se aude?!?

 2. emil says:

  asta da general.

 3. oarecine says:

  Pentru cum este prezentat i se mai poate da o stea.

 4. PLANO10 says:

  I se mai poate da Steaua lu„ Gigi Becali!

 5. ofiter in rezerva (fost activ 30 ani) says:

  Nu va faceti probleme!… In cinstea zilei de 1 Decembrie va fi o noua..ploaie de stele si trese… pentru militarii in “rezerva si retragere” care nu au fost niciodata militari …. ci doar sunt membrii UNPR !!!

 6. ofiter in rezerva (fost activ 30 ani) says:

  Daca ma uit mai bine la ‘portretul unui general” se vad si barete de decoratii si medalii obtinute….. cu mare truda pe terenurile de instructie, poligoane, teatre de operatii, in aplicatii, la munci agricole si industriale.etc……pe fostele terenuri ale armatei.. in lupta cu…. ?????

 7. Paul says:

  CE SA LE MAI CERI LA ASTIA !?

 8. armax says:

  Daca in loc sa toarne tot felul de minciuni si laturi specifice cocinei pdl-iste in capul pensionarilor militari, piticotul asta necrescut suficient si necopt la minte si chiorul cu fuste-n cap si-ar fi pus nesimtita de consiliera pe probleme economice (Vass-mare sustinatoare infocata a principiului contributivitatii si portavoce pe toate posturile tv) sa faca niste calcule riguroase, cu siguranta ar fi abandonat proiectul asta care a dus in final la cresterea majoritatii pensiilor, deci un efort bugetar mult mai mare.
  Halal competenta la gasca pdl-ista. Si mai au tupeul sa scoata capul in fata contribuabililor.
  Votanti , maturatii de pe scena politica in asa fel incit sa nu mai ramina urma de ei,nu va mai lasati pacaliti de minciunile si incompetenta gastii pdl-liste-unpr-iste si nu numai.
  Toate masurile chiorului si a piticotului sustinte cu frenezie si de d-nii ghenerali fara trupe, vor baga cit de curind tara intr-o noua criza cu consecinte incomensurabile. Peste tot s-a ceat un haos de nestavilit contribuabilii si in mod special comerciantii si oamenii de afaceri fac tot felul de mismasuri numai sa nu aduca banii la buget. De multe ori nu din rea credinta ci datorita faptului ca platind toate taxele si eliberind bonuri fiscale dau faliment.