Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Fabrica de Arme Cugir îşi extinde producţia

Pentru a face faţă noilor comenzi ce le are de onorat pentru piaţa externă, Fabrica de Arme Cugir (FAC) intenţionează să angajeze, în perioada următoare, aproximativ 500 de persoane.

Directorul ROMARM, Vasile Crişan, a declarat că Fabrica de Arme Cugir are nevoie de aproximativ 500 de noi angajaţi pentru a reuşi să acopere contractele pe care le are pentru piaţa externă şi că face propunerea într-o viitoare şedinţă de Guvern.

“Datorită contractelor pe care le avem la nivelul Fabricii de Arme Cugir şi a volumului de lucru, este necesară angajarea unui număr de 500 de salariaţi,

care vor fi doar în zona de producţie şi în felul acesta putem să satisfacem comenzile beneficiarilor pe care îi avem în integritate, la capacitatea la care dânşii ne-o cer. Niciun salariat care va fi angajat nu va aparţine sectorului TESA, ci doar sectorului de producţie, pentru a rezolva necesarul de comenzi pe care fabrica din Cugir îl are la ora actuală”, a spus Crişan.

Directorul ROMARM a spus că este vorba de comenzile pentru contractele pentru piaţa externă, însă nu a dorit să dea mai multe detalii despre acestea.

FAC are în derulare cu MApN testarea şi vânzarea către Armată a armei de asalt calibrul 5,56 X45 mm. În prezent trei modele se află în faza de  pentru parcurgere a activităţilor prevăzute în Programul de testare şi evaluare.

FAC face parte din Divizia 1 a Romarm: Armament, muniţie şi echipamente pentru infanterie, divizie formată din: Fabrica de Arme Cugir, Uzina Mecanică Sadu, Uzina Mecanică Cugir şi Metrom Braşov.

Fabrica  exportă mai mult pe piaţa americană (produse civile), dar şi pe piaţa europeană, atât pentru armată, cât şi pentru zona civilă. Fabrica este specializată în producţia civilă (arme de vânătoare) şi militară. Modelele de armament de infanterie produse de FAC sunt: pistoale, puşti de asalt-pistoale mitralieră, puşti mitralieră, mitraliere, aruncătoare de grenade.

Uzina din Cugir a fost înfiinţată în 1799, în timpul administraţiei habsburgice, sub denumirea de Fabrica de Fier şi Oţel. Fabrica de Arme Cugir, înfiinţată în 2004 prin separarea de Uzina Mecanica Cugir, produce o gama diversificată de calibre, armament de infanterie destinat înzestrării forţelor armate, a structurilor de pază şi ordine, trupelor cu destinaţii speciale, cât şi arme de vânătoare destinate în mare parte pieţei externe.

În prezent se intenţionează menţinerea în fabricaţie a produselor menţionate şi completarea acestora cu armament realizat pe aceeaşi structură care să fie compatibil cu calibrele standard NATO. Dacă, la înfiinţare, în urma cu şapte ani, fabrica avea 172 de angajaţi, la jumătatea anului 2011 aceasta număra 655 de salariaţi.

Sursa: realitatea.net

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Fabrica de Arme Cugir îşi extinde producţia”

 1. Lucian* says:

  ar trebui sa mai lucreze si la un web site mai de Doamne-ajuta.
  Inteleg ca a fost incercarea unei secretare/asistente din 2002 (chiar am corespondat cu dansa pe tema asta) dar suntem totusi in 2012 si se poarta poze ceva mai mari si mai de calitate si niste descrieri mai profesionale ale produselor.
  La o privire pe site-urile americane rezulta o inconsistenta a calitatii produselor:
  lemn prelucrat prost, tevi strambe, catari strambe , urme de prelucrare pe cutia mecanismelor (astea sunt cele fabricate in SUA?), tragaciuri tari sau care sar, armele fie au precizie buna fie trag in porumbi.
  As zice ca cineva ar trebui sa preia toate plangerile si sa inceapa sa le rezolve.
  In ultima vreme au inceput sa vanda arme cu pat si uluc din plastic. Nimic rau in asta, dar unii clienti spun ca au apucat sa vada cum sunt influentate de caldura.
  Revin, asigurarea calitatii productiei nu prea este la ea acasa.
  Intre timp, competitia din Bulgaria si-a facut o fabrica in SUA si produce cel mai calitativ AK din SUA. Cel putin asa este reclama.
  La ale noastre sungurul avantaj este strict pretul.

 2. dreptatea si adevarul says:

  noapte buna .tu habar nu ai ce vorbesti .du-te si dormi

 3. Gabriel says:

  Lucian are dreptate domnule “dreptatea si adevarul”. Daca ati fi fost la Expomil 2011 sa vedeti rebuturile acelea expuse n-ati mai fi atat de sustinator al Romarm. Mai au de lucru mult de tot la capitolul PR, Marketing si Brand. Mult de tot! Si aici nu este vina celor care ar dori sa se implice in ridicarea calitatii singurei companii nationale din industria armamentului ci exclusiv a angajatilor acesteia. Este clar ca nu se doreste decat o spalare a fondurilor pentru dezvoltarea acestei industrii. Si nu spun cu malitiozitate aceste lucruri ci cu o foarte mare parere de rau.
  Toate cele bune.