Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Federaţia Militarilor din Romania prima Convenţie Naţională o nouă conducere

Marţi 29 iunie, a avut loc prima Convenţie Naţionala ă Federaţiei Militarilor din România (FMR), ocazie cu care organizaţiile membre şi-au ales reprezentanţii în structura centrală de conducere:

– Preşedinţe FMR: domnul general Constantin Degeratu, membru al Asociaţiei Ofiţerilor în Rezervă din România;

– Prim-vicepreşedintele FMR: domnul general de brigadă Mihai-Micador Nicolae, membru al Fundaţiei MCP (MASS COMMUNICATION POWER),

– Secretarul general al FMR: domnul colonel Ioan Kanya, membru al Asociaţiei Proiect SEMPER FIDELIS.

Organizatiile membre FMR:

Asociatia Cadrelor Militare în Rezerva sau in Retragere din Armele Transmisiuni, Informatica si Razboi Electronic
Asociatia Ofiterilor in Rezerva din Romania
Asociatia Romana pentru Propaganda si Istoria Aeronauticii
Asociatia Proiect Semper Fidelis
Asociatia “General Roland Parlogeanu”
Asociatia Nationala Democratica de Lupta Impotriva Coruptiei
Fundatia “ Ordinul Militar de Romania”
Asociatia Col.umna Club (ASCOL)
Fundatia MCP (MASS COMMUNICATION POWER)
Asociatia de Sprijin a Personalului Militar Disponibilizat
Asociatia Nationala a Parasutistilor din Romania “ CONDOR”

sursa: semperfidelis.ro

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

32 Responses to “Federaţia Militarilor din Romania prima Convenţie Naţională o nouă conducere”

 1. micutzul says:

  ** Cotidianul Gorjeanul a obţinut documentul care dovedeşte că generalul în rezervă Constantin Degeratu, omul care se află în spatele “investitorului” american de la Sadu, a participat în prima linie la muşamalizarea dosarelor Revoluţiei din 1989. În calitate de secretar de stat şi şef al Statului Major al Armatei, Degeratu semna Ordinul 522 din 19.11.1997
  Despre Ordinului 522/1997…

  … s-a mai vorbit în presă. Generalul Degeratu a fost acuzat că în 19 noiembrie 1997, în calitate de şef al Statului Major General şi secretar de stat MApN, a suspendat temporar ” dreptul tuturor angajaţilor din subordinea SMG, militari sau civili, de a furniza presei şi procurorilor, informaţii cu privire la ” activitatea proprie sau a altor persoane pe timpul evenimentelor din Decembrie 1989″. Orice persoană care dorea să depună mărturie sau era chemată de justiţie să depună mărturie (şi făcea parte din organigrama MApN), trebuia să ceară aprobarea ministrului. Aşadar, ministrul decidea cine depunea sau nu mărturie despre crimele Revoluţiei. **
  ** Publicat in
  21/06/2010 – Scris de eohanes | Armata, Ciocoii de serviciu, Deontologii, presa si serviciile secrete, Justitie si injustitie, Revolutie **

  de R.M. HotNews.ro
  Vineri, 11 decembrie 2009, 14:10 Actualitate | Politic

  **……
  Presa a publicat, in octombrie, o stenograma atribuita unei discutii dintre generalul Constantin Degeratu si Omar Hayssam, in care omul de afaceri sirian ii reproseaza generalului ca este inchis, desi i s-a promis altceva, sugerand o implicare a presedintelui Basescu in fuga sa din tara.

  Ulterior, seful statului a spus ca inregistrarea discutiei Degeratu-Hayssam este ilegala si a fost facuta in biroul unui procuror. Basescu a precizat ca nu are nicio certitudine ca discutia dintre generalul Degeratu si Omar Hayssam a fost redata integral si ca Degeratu “nu confirma” multe dintre elementele aparute in stenograma. **

 2. INCORUPTIBILUL says:

  Impostura in forma pura – TOBA un penal traseit politic dus in lesa de a lui Ciociolina tradatoare, un “colonel de justitie militara” scolit la Baneasa s-au folosit de penibilul mason (???) Savoiu pentru a pune mana pe aceasta federatie, compromitandu-l in acelasi timp le Degeratu care a pus botul la asa marsavie. Dati un clik pe FRANCISC TOBA si vedeti cine este individul

 3. SEMPERISTUL ADEVARAT says:

  Aroganti, razbunatori, fara scrupule, lipsiti de cel mai elementar bun simt, avizi de functii si titluri obttnute prin frauda si santaj ordinar, se catara pe cadavre fara jena= FAMILIA TOBA. Atentie cei din federatie! Kanya este omul de casa. Ateptati-va da va propuna sa fiyi pe site-ul lor pentru a avea controlul deplin.Cartierul general al comployistilor = resyaurantul Drumetul din Drumul Taberei unde “doamnei” ii place giugiulelile cu amicii cat Ferii nu este acasa. Am dreptate Ioane si Coistica? Avertisment “marelui maestru” urmezi la demo;are. Iti spun in cunostinta de cauza intrucat Ciociolina pe unde a trecut a facut ravagii.

 4. Lucius says:

  SOLDATUL ROMAN: SPERANTA SI AMAGIRE!

  Am primit de curand scrisoarea Maresalului Ion Antonescu, catre I.C. Bratianu, pe care o voi reda mai jos. Nu trebuie citita cuvant cu cuvant ca sa-ti dai seama ca istoria Romaniei se repeta.
  In fine, nu are sens sa comentez aceasta scrisoare, eu vreau doar sa intreb si bineinteles sa aflu daca se poate, cand vom avea parte de un “soldat” adevarat in fruntea armatei.
  Pun aceasta intrebare in contextul evenimentelor actuale: denigrarea sistematica a armatei romane si …. surpriza, …. alegerea conducerii FMR-ului. Dupa cum observ, Maria sa, dl.gl.(r) Gropan a depus armele, ca un brav militar ce se considera, lasand locul unui alt general pe nume Constantin Degeratu. Da, stiu, sunt malitios prin exprimarea avuta. Dar stau si ma intreb: cum ati vrea sa fiu? … in conditiile in care acest domn:
  – a spus ca tace si face;
  – lupta pentru armata romana
  si ma opresc aici pentru ca nu are sens sa continui. De tacut, intr-adevar a tacut, si inca de la inceput. De facut, …. chiar ma intreb la modul cel mai serios posibil: ce a facut? Nu cumva dosarele depuse in justitie sunt praf in ochi? Cum as putea crede ca aceste dosare sunt atata vreme cat dumnealui a …. disparut … efectiv, fara nicio explicatie. De luptat, nu a luptat, mai degraba a abandonat … cel putin asa se deduce la prima vedere.
  Si acum revin la ceea ce am afirmat si altadata: cine este cu adevarat acest domn general, pe nume GROPAN? Care a fost rolul dansului in acest FMR si a cui interfata a fost??? Sau, hai sa fiu si impartial si sa intreb: cine l-a ….. „sedus” in halul asta pe dl. gl.?
  Bun, sa zicem ca am terminat cu … prima parte a surprizei. Eu unul continui sa rumeg (nu stiu ce faceti dvs.) si ajung la partea a 2-a a surprizei: dl.gl Degeratu.
  Va aduceti aminte de acest domn general?? Eu unul, DA. Si imi aduc aminte ca acest domn a fost genul de … marioneta in acea perioada, total aservit puterii din acea vreme, care nu a avut niciun fel de personalitate militara. Eu unul cred ca pot afirma faptul ca nu ne-a reprezentat sub absolut nicio forma. Mai pe scurt a fost genul de militar care nu a spus altceva catre puterea de atunci, decat “AM INTELES”, iar noua, subordonatilor, celor multi …. ABSOLUT NIMIC.
  Pentru a fi mai clar in ceea ce afirm, trebuie sa precizez ca aceasta este parerea mea, in situatia in care faceam parte din “grupul celor multi”, care asteptau o cat de mica atentie … din punct de vedere militar, din partea sefului SMG. Daca imi dati voie sa fac o comparatie, fara sa fiu … uricios, l-as compara cu o … “fantomita cuminte”, care a trecut pe la conducerea armatei romane, fiind apoi consilier prezidential; timp in care imaginea si nivelul de trai al membrilor armatei romane se degrada …. usor, … incet, … lin, … si sigur. Din punctul meu de vedere a fost omul ideal pentru presedintii Iliescu si Constantinescu (sa nu cumva sa va ganditi ca as fi fanul marinarului chior ca …. “iau foc”). Credeti-ma ca in aceasta prezentare succinta, am facut eforturi sa nu ma gandesc la tot ce s-a scris sau spus despre personalitatea Degeratu (mai ales ce au afirmat oamenii politici din acea vreme).
  Si ca sa nu deviez prea mult, in loc de concluzie, ma intreb inca o data cine este si ce urmareste acest FMR????
  Mai mult, intreb pe toti membrii FMR-ului cata incredere pot sa aiba in aceasta federatie si de ce nu, in asociatiile care s-au afiliat la aceasta (ma gandesc la efectul „domino” – daca este ceva putred la acest FMR, este clar ca acest „ceva putred” se va raspandi cu repeziciune si la asociatiile afiliate).
  Nu sufar de teoria conspiratiei, dar prea multe lucruri se bat cap in cap, sau sunt cusute cu ata alba. Nici la ora actuala aceasta federatie nu are un punct clar de contact – tot ce afli despre federatie, afli prin terti, dar in nici un caz de la sursa … de la federatie. Daca pana acum tot ce este legat de federatie este de culoare gri-cenusiu, stau si ma intreb ce culoare va fi de acum incolo, cand presedinte este aceasta …. fantomita …. cuminte?! Fantomita isi va continua munca inceputa din anii 1996? – adica va avea efectul de a crea senzatia ca face ceva pentru armata … fara sa fie vazuta si simtita, chiar daca este langa tine?
  Efectul va fi devastator pentru federatia in sine, pentru asociatiile afiliate si neafiliate, precum si pentru noi pensionarii militari, care trebuie sa recunoastem ca ne-am pus sperantele – unii mai mult, altii mai putin – in aceste asociatii (vorbesc la modul general) si in conducatorii lor. Va imaginati ce se poate intampla in momentul in care se demonstreaza clar ca aceasta federatie (inclusiv asociatiile afiliate) are interese obscure si nu reprezinta altceva decat un mecanism al puterii?
  Domnilor, ca sa fiu mai bine inteles, haideti sa o luam altfel: cum am fost crescuti si educati in armata romana? (vis-a-vis de actul de comanda). Comanda este unica – este unul din principiile fundamentale din armata. Armata romana este una … nu sunt doua sau mai multe. Si atunci vin si intreb: de ce FMR si SCMD ????? …. daca armata romana este UNA SINGURA!!!! Mai bine, sau mai putin bine ne reprezinta una fata de cealalta? Intr-o parte sunt adeptii puterii cu interesele meschine si obscure iar in cealalta, multimea de rand care trebuie fraierita, mintita si insultata?
  Deci, care este scopul adevarat al constituirii acestei federatii si numirii acestui domn general? Pentru mine, presedintele si federatia sunt un tot care nu trebuiesc separate in acest caz. Dupa 7 luni de la infiintare, federatia isi schimba presedintele in conditii invaluite de un mister total. Mai mult, numele presedintelui nu are niciun fel de rezonanta printre militari si cu toate acestea, la propunerea conducerii Asociatiei Ofiterilor in Rezerva din Romania, domnia sa este ales presedinte. Stau si ma crucesc: conducerea AORR este formata din ………. cine? Aceia sunt militari? Sunt fosti ofiteri activi ai armatei romane? Daca asa stau lucrurile, nu ar trebui sa ma mai surprinda nici decaderea armatei, nici … tot ce reprezinta conducere in cadrul federatiei si a asociatiilor afiliate.
  Dumneavoastra, domnilor militari, membri ai acestor asociatii, credeti ca se va face ceva constructiv, avand acest nou presedinte?
  A avut painea si cutitul in mana ani de zile, a avut in propriile maini destinele armatei romane si nu a facut absolut nimic, iar acum ca presedinte de federatie, acesti oameni, acesti militari, colegii nostri pana la urma, cred ca din postura de presedinte de federatie, dl gl. Degeratu va face ceva? …. Poate da, dar in favoarea cui?? … daca nu sunt indiscret.
  Eu unul le recomand sa nu mai fie creduli.
  Acestea fiind spuse … si scrise, redau mai jos scrisoarea Maresalului Ion Antonescu, catre I.C. Bratianu, datata 29 octombrie 1942 si va las pe dvs. sa vedeti asemanarile cu cele din ziua de azi. Daca doriti sa comentati, v-as ruga sa analizati cele 3 aspecte: situatia politica din scrisoarea, situatia politica de azi si … armata romana (inclusiv FMR-ul).

  Ion Antonescu, “Scrisoare de răspuns adresată lui C.I.C. Brătianu” (29 octombrie 1942)

  http://militar.infomondo.ro/istorie/ion-antonescu-%E2%80%9Cscrisoare-de-raspuns-adresata-lui-c-i-c-bratianu%E2%80%9D-29-octombrie-1942.html#more-4148

 5. apevistul says:

  Domnilor, am servit armata si implicit Romania timp de 65 de ani. Sunt probabill cel mai vechi slujitor al tarii sub drapel. Sunt chiar detinator al ordinului “Mihai Viteazul in grad de cavaler. Sunt prtobabil singururul adevarat supravietuitor al celor care au dorit si au militat real penrtu ROMANIA ASA CUM A FOST”. Putereade azi doreste sa ma foloseasca pentru credibilitate, opozitia pentru a castiga puncte in sondaje, dar eu ninainte de a intra in reanimare va spun cu mana pe inima ca singurul pe car l-am simtit cu inima si sufletul alaturi de ROMANI si ARMATA ROMANIEI este Gl. GROPAN

 6. apevistul says:

  Eu nu ma vand ! Cu oferte de sute de mii de euro.! Curand veti vedea si auzi dicutia dintre penalii FAMILIAT PENALA TOBA si impostorii SAVOIU, DEGERATU si FAMILIA SUPER ROMANILOR GEORGEVICI prin care ARMATA ROIMANIEI ESTE SCOASA LA MEZAT

 7. apevistul says:

  Domnilor, imi car scuze pentru unele postari nu “tocmai adeecvate”. Mereu am cerzut in buna intentie. Uneori l-am criticat pe fostul presedinte al Federatiei Militarilor din Romania ca ar avea o pozitie ambigua. Astazi pot sa afirm fara urma de idoiala ca era sigurul care spunea “PE BUNE” situatia slujitorilor tarii in haina militara. Prin decapitarea Federatiei Militartilor din Romania BESELU sprijinit de MASONERIE obtine inca un succes. PANA CAND ROMANIA LA MEZATUL STRAINILOR!?!?!?

 8. micutzul says:

  @ Lucius
  Despre Maresal am scris acum ceva timp . Crezi ca mai sunt in armata oameni capabili sa gandeasca si sa infaptuiasca asemenea lucruri marete? Crezi ca el cand a dat vestitul ordin nu s/a gandit ce urma? Dar a dat poporului roman si armatei sale dovada ca poate .

  Decat sa mor in rahat pentru rahat , prefer sa mor cu capul sus pentru ceva in care cred. Chiar daca m/ar asasina propriul meu popor.
  Grav este ca niste ** limbrici ** politici, sa/mi fie scuzata expresia, la comanda stim noi cui nu pot nici acum sa mestece istoria noastra….

 9. apevistul says:

  Domnule “lucius” canva v-am criticat dar cazul de acum al buruienilor ma face sa va dau “PARTIAL” dreptate. De ce nu total? Pentruca uneori manat de avant nu ati departajat graul de neghina. Totusi am o curiozitate: DE CE NU SPUNE NIMIC FOSTUL PRESEDINTE AL FEDERATIEI MILITARILOR DIN ROMANIA? ESTE SAU NU DE ACORD CU DEGERATU(PARDON DOMNUL GENERAL DEGERATU? STIE CEVA DESPRE MASONERIE SI TACE? SAU DSPRE FAMILIA PENALA TOBA? AM FI FOARTE CURIOSI SA STIM! SAU A FOST CUMVA “BLOCAT”?!?!

 10. Socrate says:

  Domnilor din conducerea Federatiei Militarilor din Romania,
  Intrebari :
  – De ce va numiti Fedratie si nu Asociatie , Cooperativa , SRL, Suprasindicat , Supraasociatie , Supraminister , etc. ?( dupa cate cunosc militarii au un singur statut, un singur minister, o singura lege a salarizarii , o singura lege a pensiilor , deci federatia este ceva nelalocul ei );
  – De ce nu ati cooptat in asanumita federatie si sindicatul colonelului flocos si arogant , scandalagiu si deprimant , numit Dogaru Mircea , acel sindicat care a bagat armata in rahat, sindicat care in loc sa dea dovada de diplomatie a bagat armata in balarie , balaria luptei politice ?.
  – Daca aveti obiective clare , nu le faceti publice ?
  – Daca mai aveti nevoie de obiective , aveti in vedere , nu urland si injurand gen sindicatul colonelului flocos , Dogaru Mircea , ci apeland la diplomatie , redactarea Normelor Metodologice de aplicare a Legii 119/2010 ( privind recalcularea pensiilor acelora care nu sunt definite special in Constitutie) respectiv aplicarea prevederilor din Legea 19/ 2000 care stipuleaza plata cuantumului cel mai avantajos al pensiei recalculate.

 11. lucius says:

  Pentru apevistul
  Draga domnule, nu stiu cand si de ce m-ati criticat, dar in ceea ce priveste cata dreptate imi dati, cred ca este destul de discutabil.
  In primul rand nu stiu ce reprezinta pentru dvs “graul” si “neghina”.
  In al 2-lea rand, nu mi-am permis pana acum sa fac atac la persoana si mai ales la familie.
  In al 3-lea rand, eu zic ca in tot ce am scris pana acum, am vazut generalul si nu particularul. Dar daca vreti sa particularizam … mai mult …, haideti sa ne referim la conducerea armatei – parerea mea este ca de aici trebuie sa incepem. Dvs. ce viziune aveti, referitor la acest segment? Pana imi raspundeti dvs, va raspund eu: as elimina politicul. Militarul este militar, iar daca vrea politica nu are ce cauta in armata. Mai mult, cel putin 1 an de zile, prin contract, as obliga pe domnii generali sa nu adere la nici un partid, dupa trecerea in rezerva (motivele se cunosc f. bine din … practica lucrurilor). Stiu ca prin ceea ce am scris, voi fi aspru criticat. Nu fac o expunere de motive pentru simplul motiv ca nu este locul de asa ceva.
  Ideea este ca se poate face ceva …. daca se vrea …. si dati-mi voie sa nu fiu de acord cu dvs. atunci cand catalogati pe cineva – indiferent cine este acea persoana. Macar daca ati fi adus dovezi clare in ceea ce ati afirmat.
  Este cu totul altceva cand interpelezi o persoana, cand ii ceri imperativ sa aibe o atitudine si cu totul altceva cand o cataloghezi, fara ati exprima nici macar punctul personal de vedere in urma afirmatiei facute.
  La concret, spuneti:
  – “singurul pe car l-am simtit cu inima si sufletul alaturi de ROMANI si ARMATA ROMANIEI este Gl. GROPAN”. In traducere libera aceasta inseamna ca sunteti prieten, sau chiar mai mult, cu dl.general;
  – “pot sa afirm fara urma de idoiala ca era sigurul care spunea “PE BUNE” situatia slujitorilor tarii in haina militara”. In traducere libera reiese ca sunteti foarte familiar cu dl.general … chiar, ce grad de rudenie aveti;
  Cu tot respectul fata de anii pe care ii aveti si va doresc inca pe atat, este clar ca dl. general, pentru dvs, este mai mult decat un fiu. Dar acest lucru nu inseamna ca pentru un om veniti cu vorbe frumoase, iar pentru celalalt cu tot veninul – in ambele cazuri, mai mult sau mai putin intentionat, fara nici un argument.
  Pentru micutzul
  Iti raspund foarte simplu: de aceea am scris acest comentariu, intitulat zic eu, destul de sugestiv – SOLDATUL ROMAN: SPERANTA SI AMAGIRE!

 12. N.GROPAN says:

  Domnilor colegi de federatie si nu numai va trimit spre cunostinta extras din statutul federatiei pentru a avea toti posibilitatea sa analizati ce s-a intamplat la recenta conventie si daca este legal sau nu. Pentru oricine doreste sa cunoasca actul constitutiv si statutul apelati (cat inca “noua conducere” mai lasa postat site-ul http://www.federatiamilitarilor.com )
  “FEDERAŢIA MILITARILOR DIN ROMANIA – F.M.R.”
  STATUT

  CAP. I- DISPOZITII GENERALE
  Articolul 1 – Reprezentanţii, structurilor asociative menţionate în tabelul anexă nr.1- parte integrantă a prezentului document -, posesoare în mod individual de titlu de personalitate juridică , reafirmând adeziunea la Constituţia Romaniei,la idealurile şi principiile Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului şi Convenţiei Europene a Drepturilor Omului, în calitate de membrii fondatori, în baza legislaţiei în vigoare care reglementează dreptul asociativ, ne exprimăm libera voinţă de constituire a unei federaţii la nivel naţional. Articolul 4. Federaţia este persoană juridică română de drept privat, neguvernamentală, fără scop lucrativ, independentă şi autonomă, fără afiliere la partide sau alte mişcări politice, potrivit cu legislaţia în vigoare pe plan national,european şi international la care Romania este parte semnatară şi cu prevederile propriului Statut. Articolul 5. Federaţia se înfiinţează pe o durată nelimitată de timp.
  Articolul 6. Fondurile, mijloacele materiale şi patrimoniul F.M.R.
  6.1. Mijloacele băneşti ale federatiei provin din:
  6.1.1. contributia fiecarei structuri asociative fondatoare la constituirea patrimoniului initial în cuantumul stabilit prin consens;
  6.6. La data constituirii, patrimoniul iniţial al Federaţiei este în valoare de 1.400 lei provenit din contributia fiecărei structuri asociative.Patrimoniul Federaţiei se va reflecta în registrele contabile ale Federaţiei, în conformitate cu prevederile legale aplicabile. Disponibilităţile băneşti, în monedă românească sau străină, vor fi păstrate în conturi bancare deschise la bănci din România, respectând legislaţia în vigoare şi principiul transparenţei.
  CAP.III- MEMBRII FEDERATIEI, DREPTURILE SI INDATORIRILE ACESTORA
  Articolul 12. Calitatea de membru al federatiei o au :
  a) structurile asociative membre fondatoare ;
  b) orice structură asociativă legal constituită care, fără a fi constransă, se afiliază la Federatie cu respectarea urmatoarelor conditii:
  – sa aibă personalitate juridică legal dobandită;
  – sa depună o cerere de afiliere;
  – sa recunoască şi să adere la statutul federatiei.
  Articolul 14. Drepturile membrilor federatiei:
  14.1. Structurile fondatoare ale federatiei au urmatoarele drepturi:
  14.1.1. – cu votul majoritar al fondatorilor sa aprobe orice fel de modificare referitoare la:
  – statut;
  – componenta organelor de conducere;
  – aprobarea afilierii la federatie a noi structuri;
  – aprobarea afilierii Federatiei la structuri interne sau internationale legal constituite;
  – excluderea structurilor asociative care încalcă grav prevederile statutare;. 14.2. Toate structurile afiliate la federatie au dreptul de a înainta propuneri,de
  a adresa interpelări şi contestatii, de a face petitii şi de a fi apărati de către organismele federatiei.

  Articolul 15. Din statut decurg drepturile care revin reprezentantiilor asociatiilor şi anume:
  15.1 – pot fi aleşi în orice functie a federatiei, cu conditia respectarii art.14;
  15.2 – pot participa la lucrările forurilor federatiei;
  15.5 – de a participa prin reprezentanti desemnati la Conventia Natională, Adunările Generale ale Consiliului National şi sedintele Biroului Executiv.

  Articolul 16. Membri federatiei au următoarele obigatii:
  16.1 – de a respecta statutul federatiei;
  16.2 – de a coopera şi ajuta la realizarea obiectivelor federatiei;
  16.3 – de a achita anual cotizatia la nivelul cuantumului stabilit prin consens (în cazul neachitării cotizatiei timp de doi ani consecutiv, Consiliul National va pune în discutie excluderea asociatiei respective);
  16.4 – de a nu impiedica aplicarea de către celelalte asociatii afiliate la federatie a hotararilor luate în conditii statuare şi legale şi cu care unul sau mai multi membri nu au fost de acord;
  CAP.IV- STRUCTURA ORGANIZATORICA A F.M.R.
  Articolul 17. Federatia are următoarea structură organizatorică: 17.1. – CONVENTIA NATIONALA se intruneste o dată la 4 ani fiind convocată de catre Biroul Executiv pe baza hotărarii Consiliului National. 17.1.1. La Conventie participă membri Consiliului National şi delegatiile structurilor afiliate. 17.1.2. Norma de reprezentare pentru constituirea fiecarei delegatii este de 5 delegati pentru fiecare structură asociativă , plus cate doi delegati pentru fiecare filială judeteană a structurilor afiliate. 17.1.3. Delegatiile se stabilesc de către structurile afiliate. 17.1.4. Lista delegatilor se va comunica în scris la sediul central al Federatiei cu cel putin 10 zile înainte de începerea lucrărilor Conventiei 17.1.6. Fiecare delegat are dreptul la un singur vot. 17.1.7. Mandatul delegatilor este valabil pană la Conventia urmatoare. 17.1.8. In orice moment al mandatului, delegatii pot fi revocati sau înlocuiti in baza unor documente fundamentate. 17.1.9.. Pentru a putea fi statutară, Conventia trebuie sa întrunească un quorum de 2/3 din totalul delegatilor, la începutul fiecarei zile a lucrărilor. 17.1.10. Hotărarile se adoptă cu o majoritate simplă din numarul total al delegatilor prezenti, prin vot deschis. 17.1.11. Conventia decide prin vot dacă anumite hotărari se fac prin vot secret. 17.1.12. Conventia are urmatoarele competente: a) adoptă sau modifică Statutul Federatiei, cu respectarea prevederilor articolului 14, tinand cont permanent de interesele membrilor afiliati; e) aprobă bugetul de venituri şi cheltuieli al F.M.R.; f) aprobă Programul de activitate pentru perioada dintre conventii; g) validează hotărarile Consiliului National; CONSILUL NATIONAL 17.3.1. Consiliul National este compus din preşedintii structurilor, carora li se adaugă cate 2 (doi) membri plini şi cate 1 (unu) membru supleant desemnati de structurile asociative afiliate federatiei. 17.3.2. – Adunarea Generala a Consiliului National 17.3.2.1. Se întruneste anual, între conventii, fiind convocată de catre preşedinte pe baza hotărarii Biroul Executiv . 17.3.2.2. La adunare participă membrii Consiliului National. 17.3.2.3. Aprobă : a) raportul de activitate al Consiliului National al F.M.R.; d) aprobă bugetul de venituri şi cheltuieli al F.M.R.; e) aprobă Programul de activitate pentru perioada dintre conventii. 17.3.2.4. Reprezentantii afiliatilor sunt acreditati de către aceştia pe baza unor documente scrise din partea structurilor respective. 17.4. Membrii Consiliului National şi ai Comisiei de Cenzori sunt solidar răspunzatori pentru daunele cauzate prin hotărarile adoptate de acestea, atat fată de terti, cat şi fată de persoana juridica însăşi. 17.6. Orice membru al Consiliului care obstructioneaza în mod repetat lucrările acestuia, fără ca prin aceasta să sustină interesele structurii care l-a delegat, va fi avertizat, iar pozitia acestuia va fi adusă la cunostintă, în scris, structurii in cauză. 17.7. Consiliului National îşi desfaşoară activitatea sub conducerea şi coordonarea Presedintelui . 17.9. Hotărarile Consiliului National sunt hotărari executorii. 17.10. Hotărarile adoptate de Consiliului National se semnează de Preşedinte şi de Secretarul General. 17.11 Adunarile sunt statutare dacă intrunesc un quorum de ½ din totalul reprezentantilor. 17.12. Activitatea Consiliului National are la bază documente scrise (propuneri, reclamatii, sesizări, petitii).Documentele scrise se depun la sediul central al Federatiei şi vor purta viza Consiliului Director al structurii afiliate. 17.13. Documentele vor fi înregistrate şi rezultatele vor fi communicate în maxim 30 de zile in scris. 17.19. Hotărarile se adoptă cu o majoritate de ½ + 1 din numărul total al membrilor prezenti. 17.20. Consiliul F.M.R. decide prin vot dacă anumite hotărari se iau prin vot secret. 17.21. Consilul National are următoarele atributiuni : a) este obligat sa aducă la indeplinire hotărarile Conventiilor şi Adunărilor generale; k) hotărăşte asupra retragerii, suspendării sau excluderii unor asociatii, fundatii şi ligi din F.M.R. l) dă vot de încredere Preşedintelui F.M.R. la solicitarea acestuia; m) face propuneri pentru modificarea Statutului Federatiei; n) aprobă structura comisiilor F.M.R; o) validează candidaturile pentru Comisia de Cenzori; p) alege persoanele care vor face parte din Biroul Executiv, în prima şedintă ce are loc după constituirea Consiliului National ; r) revocă, la propunerea Preşedintelui, membrii Biroului Executiv. 17.5 – PRESEDINTELE F.M.R. 17.5.1 Este şi preşedinte al Consiliului National şi al Biroului Executiv Reprezintă legal Federatia angajand-o în relatia cu tertii. 17.5.2 Semnează, impreună cu secretarul general, hotărarile Consililui National şi ale Biroului Eecutiv. 17.5.3 Hotărăşte, împreună cu Biroul Executiv asupra înfiintării departamentelor şi serviciilor, în functie de necesitatile efective ale Federatiei. 17.5.4 Convoacă adunările Consiliului National. 17.5.5 Solicită, în scris, convocarea Conferintei Extraordinare. 17.5.6 Conduce, controlează, coordonează activitatea Consiliului National. 17.5.7 Preşedintele poate cere Consiliului National un vot de încredere. In cazul în care votul nu întruneste majoritatea ( ½ + 1) numarului membrilor Consiliului, Preşedintele poate demisiona sau poate convoca Conferinta Extraordinară. b) aprobă raportul de activitate al Consiliului National al F.M.R. f) certifică, prin semnătură, aprobarea Programului de activitate pentru perioada dintre conventii. 17.6 BIROUL EXECUTIV 17.6.1 Este compus din 13 membri plini şi 2 membri supleanti, fiind format din Preşedintele F.M.R. , Secretarul General şi cei 11 reprezentanti ai structurilor associative fondatoare. 17.6.4 Mandatele membrilor Biroului Executiv, inclusiv presedintele executiv, sunt alesi pe 4 ani, numărul de mandate nefiind limitative.
  CAP. VI- DISPOZITII FINALE SI TRANZITORII
  Articolul 23.. Hotărarea judecătorească definitivă de constituire, statutul şi regulamentul de organizare şi functionare sunt documente pe baza cărora federatia este organizată şi functionează în conditiile legii.
  Articolul 24.. Pe baza prezentului statut, federatia îşi realizează în mod autonom scopul, obiectivele, drepturile şi modul de functionare.
  Articolul 25. In cazul in care hotărarile luate în forurile administrative, juridice sau legislative contravin drepturilor sau intereselor membrilor săi, federatia va uza de posibilitatile legale aflate la dispozitia sa, în vederea apărării acestor drepturi şi interese.
  Articolul 27. Prezentul statut poate suferi modificari, în functie de modificările aprute in legislatia tării, precum şi de modul cum acestea ar putea influenta interesele structurilor afiliate.
  Prezentul statut s-a aprobat, cu unanimitate de voturi, in Conventia Nationala de înfiintare a Federatiei Militarilor din Romania astăzi 25 noiembrie 2009.
  Drept pentru care semnam spre cele legale conform tabelului anexa nr.1 – parte integranta a prezentului inscris

 13. micutzul says:

  @ N Gropan

  Dle. general , personal nu va cunosc, dar unii dintre ilegalistii de pe aici mi/au dat de inteles ca sunteti unul dintre generalii de incredere. Cu tot respectul, un militar care e invatat clar ce sa faca, credeti ca are timp sa stea sa citeasca tot felul de asa zise regulamente ? Noi cunoastem F.B. anumite regulamente care in momentul de fata sunt batjocorite. Da, stim ce avem de facut, dar ne trebuie un om care sa fie in masura sa ne conduca …. Regret din suflet ca nu apare pe aici nici unul dintre generalii care mi/au fost comandanti, dar sper sa apara un meserias care sa nu dea gres…..
  Va rog din suflet postati scurt, clar si concis.
  Am onoarea sa va salut….

 14. Johnny says:

  Domnule Gropan, daca noua conducere nu va mai lasa site-ul, se ofera alte alternative: http://www.roarmy.ro/

  Din cate se pare, tot ceea ce trebuie sa faceti este sa solicitati spriin, asa ca….capul sus si pieptul afara.

  Sa ne citim cu bine………..

 15. N.GROPAN says:

  Domnilor, rugandu-va sa ma scuzati pentru spatiul ocupat cu postarea anterioara, ma simt dator cu o precizare: personal,desi eram presedintele acestei federatii am refuzat sa mai particip la o mascarada ce frizeaza cele mai elementare reguli de morala si respect reciproc, ca de cutume juridice nu mai poate fi vorba,parasind sala si anuntandu-mi demisia. Despre “noua conducere” am aflat ,in urma unui telefon,de pe site-ul Semperfidelis .Ma intreb uitandu-ma la ora postarii DE CE ATATA GRABA?
  FMR si-a ales conducerea
  Postat de ex-ad / 29 Jun 2010, 23:51
  Astazi, 29 iunie, a avut loc prima Conventie Nationala a Federatiei Militarilor din Romania, ocazie cu care organizatiile membre si-au ales reprezentantii in structura centrala de conducere:

  – Presedintele FMR: domnul general Constantin Degeratu, membru al Asociatiei Ofiţerilor în Rezerva din Romania,

  – Prim-vicepresedintele FMR: domnul general de brigada Mihai-Micador Nicolae, membru al Fundatiei MCP (MASS COMMUNICATION POWER),

  – Secretarul general al FMR: domnul colonel Ioan Kanya, membru al Asociatiei Proiect SEMPER FIDELIS.

 16. lucius says:

  Domnule general,
  Micutzul are dreptate in privinta statutului. Ati incercat in urma interventiei lui sa fiti “scurt, clar si concis”.
  Ati fost scurt, dar in nici un caz clar. Neclaritatea mea se refera la faptul ca ati afirmat: “am refuzat sa mai particip la o mascarada ce frizeaza cele mai elementare reguli de morala si respect reciproc, ca de cutume juridice nu mai poate fi vorba,parasind sala si anuntandu-mi demisia”.
  Si ca sa fiu foarte bine inteles:
  – la cine va referiti cand pomeniti de “mascarada”?
  Dupa parerea mea se pare ca am avut destul de multa dreptate cand am formulat numeroasele interpelari la adresa dvs. si … din ceea ce ati scris acum … la adresa federatiei.
  Lasand la o parte numeroasele interpelari, ma uit … si ma uimiti cand vad ca scrieti negru pe alb “parasind sala si anuntandu-mi demisia”….
  Dar, mai bine ma opresc. Simt un gust tare amar.
  Poate intr-o zi, cand veti renunta sa mai credeti despre dvs. ca sunteti “soldatul adevarat”, poate sub un pseudonim, veti da mai multe detalii despre aceasta federatie. Pana atunci, va invit sa mai cititi odata “SOLDATUL ROMAN: SPERANTA SI AMAGIRE!” … nu pentruca este scris de mine, ci din simplul motiv ca este un mic articolas ce exprima starea mea de spirit in toiul acestor evenimente: speranta ca va fi cineva care ne va uni fortele impotriva raului si amagirea pentruca … ma amagesc in mod constient.
  Dumneavoastra ati fost unul dintre cei care mi-ati oferit speranta si amagire.

 17. lucius says:

  Domnilor,
  Si in special domnule apevistul – cel care il simtiti pe dl.gl. GROPAN “… cu inima si sufletul alaturi de ROMANI si ARMATA ROMANIEI”

  Acesta este raspunsul acestui domn general: TACERE TOTALA.
  Dealtfel, este in nota obisnuita. Am oferit posibilitatea acestui domn sa ma contrazica de nenumarate ori, sa-mi demonstreze ca bat campii, dar nu-i asa … AM AVUT PERFECTA DREPTATE.
  Va intreb la modul cel mai serios posibil: trebuie sa asteptam ca si ceilalti sa procedeze la fel? Sa ne dea sperante, dupa care sa se demonstreze ca … si-au batut joc de noi??

 18. ziaristul says:

  Domnilor Daniela Toba, Francsc Toba, Constantin Savoiu, Viorel Georgevici si Tudorel Dobre
  Ca participant la prima conferinta de presa a Federatiei Militarilor din Romania din februarie 2010 dar si la recenta conventie din 29 iunie am ramas cu o mare nedumerire: CAND ATI FOST SINCERI ? atunci sau acum ?
  Doamna Toba in ce calitate faceti referire la federatie, in ce calitate l-ati dat afara si cum pe GROPAN si sunteti cumva secretara particulara a domnului Degeratu asa cum ati fost si a domnului Chelaru?
  Domnule Toba in “Declaratie din 26 februarie 2010 la Conferinta de presa a Federatiei Militarilor din Romania: La rindul sau, vicepresedintele Federatiei, Francisc Toba, si-a exprimat “increderea ca ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, va acorda atentie subiectului pensiilor militare mai ales ca este primul ministru legat sufleteste de la conducerea ministerului.
  Domnul general Oprea pina la urma vine din Armata si el poate este primul ministru mai legat sufleteste – dupa ultimul militar de cariera de la conducerea ministerului, domnul general Spiroiu – si este cel mai apropiat de spiritul militar fiind un om care a imbracat haina militara”, a adaugat Toba.
  Domnule Bartolomeu C-tin Săvoiu, general de brigadă în retragere, Arhonte Deputat al Patriarhiei Ecumenice din Constantinopol, consilier al comerţului exterior, magistrat şi director de societate, Specialist în comerţul internaţional, membru al masoneriei tradiţionaliste franceze, Mare Maestru al M.L.N.U.R… :) ) candidat PDL la Gorj puteti sa confirmati ca generalul Degeratu era membru al AORR cand l-ati propus in functia de presedinte sau l-ati propus ca mason subordonat dumneavoastra? CATI MAMBRI AVETI DE FAPT IN AORR SI CATI SUNT INTR-_ADEVAR OFITERI IN REZERVA?Bineinteles fara “COLONELUL BABIUC.
  Domnule Viorel Georgevici nu cumva asociatia dumnevoastra are atasata la titulatura si sintagma UNPR SECTOR 4?
  Domnule Tudorel Dobre parca erati un fervent sustinator al PDL si va laudati ca in Arges ati “dat in gat un mare PSD-ist pentru ca aveti ofiteri ai SRI, procurari si politisti cu care lucrati direct ca membri ai asociatiei. Cum de semnati acum articole in MCP defaimatoare la adresa lui Basescu?
  CE INCERCATI SA ASCUNDETI DE FAPT DOMNILOR PRIN MINCIUNI SI DEZINFORMARI? IN SLUJBA CUI ACTIONATI? IN NICI UN CAZ IN SLUJBA FOSTILOR SLUJITORI AI ARMIEI ROMANE.
  Sper ca MACAR UNUL din membrii acestei federatii sa aiba taria sa ne prezinte exact ce s-a intamplat la faimoasa conventie din 29 iunie pentru orecta informare a militarilor care v-au trimis acolo.
  Cu stima, ZIARISTUL

 19. ZIARISTUL says:

  Comentariu prea lung pentru a putea fi publicat.

  Pe viitor va recomnadam daca preluati articole intregi din alte publicatii sa postati doar link-ul spre acestea.

  Redactia

 20. ZIARISTUL says:

  Oare s-a introdus cenzura si pe acest site? Sau nu mai are loc “domnul lucius” (APROPO STILUL DUMNEAVOASTRA IMI ESTE TARE CUNOSCUT DIN PERIOADA IMEDIAT URMATOARE LUI DECEMBRIE 1989 CAND UN COLONEL A FOST RECATIVAT, FACUT GENERAL SI PUS IN FRUNTEA UNEI STRUCTURI DEOSEBIT DE BLAMATE ATUNCI. sA FIE OARE O SIMPLA INTAMPLARE?) sa-i mustruluiasca pe toti?

 21. micutzul says:

  @ LUCIUS

  Spune/mi te rog, in alte parti te semnezi ** lucius calpurnius bestia ** ?..

 22. lucius says:

  Ziaristul
  Toti inseamna … plural. Aici este unul singur … din cate vad eu.
  “Mustruluit”, cum spuneti dvs. probabil ca vreti sa spuneti ca i-am adus reprosuri. In opinia mea, dupa cum am mai spus, am cerut unei persoane sa dea un raspuns (sau mai multe raspunsuri) – conform dictionarului explicativ al limbii romane, cuvantul este “interpela”.
  Mai mult, este o deosebire radicala intre noi: nu am facut si nu voi face niciodata referire la familiile celor implicati in destinele armatei. Consider ca este vorba de educatie si “buna crestere”.
  Si nu in ultimul rand, nu stiu despre ce cenzura vorbiti si la care colonel, general (poate mai adaugati vreun grad) faceti referire. De fapt e la moda chestia cu teoria conspiratiei. Poate mai visati ceva in genul … si imi spuneti si mie … sau sunteti vreun clar-vazator si imi spuneti ca urmeaza sa fiu si eu facut general in rezerva.
  Succes(uri) la … fabulatii … si tineti-ma la curent.

  micutzul
  Ce … puii mei vrei sa spui??? Poate imi traduci – asta e, nu am cultura ta.
  Si inca ceva: eu ma semnez, la fel ca tine – cu litere mici

 23. Johnny says:

  Militari raniti la inundatii…
  http://roarmy.ro/eveniment/?p=37

 24. micutzul says:

  @ lucius
  A scris Enciclopediile despre consulii Romei, din cate stiu eu. Am umblat vagabond pe alte bloguri si am gasit pe cineva care se semna asa, am zis ca poate esti tu…Scuze daca te/a deranjat.

  @ Ziaristul

  Ceea ce faci tu , pute de la o posta. Sau i/ti vezi doar interesul tau, sau faci ca fraierul numai ceea ce t/i se ordona. Daca erai baiat destept , postai si la alte articole , te baga cineva in seama, apoi aveai dreptul sa/ti spui opiniile si poate te credea cineva ca vrei binele tuturor. Dar se pare ca tu ai primit un ordin si l/ai executat. Punct. Da ai dreptate la ce te gandesti, si eu am executat un ordin dar noi suntem mai inteligenti decat inteligentii vostrii. Noi suntem credinciosi armatei si nu ne vom trada intre noi. Aici pupincuristii nu sunt bineveniti.
  Poate te credeam, dar se vede treaba ca esti incepator, sau proaspat recrutat sau proaspat absolvent. Daca erai baiat destept pierdeai o zi si o noapte si citeai cat puteai de aici. Atunci ai fii inteles ca opreachilotul este atat de binevazut aici ca si lucrurile murdare pe care le numara el … Pai ma nene asta/i gheneral de 4 stele ? Da ce/i el, Hiltonul armatei romane ? Pai ce papagalii se compara cu vulturii si soimii armatei Romane ADEVARATE ? NICIODATA.
  NICIODATA NUMARATOAREA DE CHILOTI NU SE COMPARA CU CONDUCEREA IN LUPTA A ARMATELOR , DIVIZIILOR …..SI NICIODATA UN tradator AL COLEGILOR NU V/A FI RECUNOSCUT.
  ** Nimic, niciodata, nu va inlocui pe camaradul pierdut. Caci nu pot fi creati vechi camarazi. **- Antoine de Saint Exupery

  Inainte existau si oameni inteligenti ..
  AM ONOAREA SA SALUT TOTI MILITARII ADEVARATI./..

 25. lucius says:

  micutzul
  M-am linistit. Nu e vorba de deranj, dar chiar nu stiam ce vrei sa spui.
  Un lucru este cert: e singurul blog unde scriu. De ce? – pentru simplu motiv ca este reprezentativ pentru ceea ce am facut cu pasiune si daruire.
  Bunul meu prieten, de curand, mi-a spus ca se simte dator pentru camarazii lui, cazuti la datorie in 1989. Si eu am avut un camarad …. si cred ca noi toti cei care scriem aici am avut cel putin un camarad, un prieten care au cazut la datorie in acel an – pentru binele nostru, al tuturor romanilor, indiferent ca suntem militari sau nu.
  Fie ca prin ceea ce scriem noi aici, sa deschidem ochii celor ce conduc destinele armatei, iar cei care au cazut la datorie, sa nu se rasuceasca in mormant din cauza ca jertfa lor a fost …. de prisos!!!

 26. incoruptibil says:

  Domnule lucius, am si eu o intrebare simpla si la obiect: il cunosti pe gl.Marin Raducu? Atat!

 27. Johnny says:

  NICIODATA NUMARATOAREA DE CHILOTI NU SE COMPARA CU CONDUCEREA IN LUPTA A ARMATELOR , DIVIZIILOR …..

  Micutule, foarte de acord cu domnia ta,dar sa nu subestimezi niciodata numaratoarea chilotilor intrucat s-ar putea sa lasi in fundul gol un ostean si de aici sa ti se traga functia de comanda pierduta.
  Concluzia: eu zic sa lasam fiecare arma cu rolul si rostul ei. Daca intendenta nu-si are rostul, hai sa o desfiintam, nu sa o ponegrim. Ca Oprea este chilotar, e problema lui si nu este reprezentativ pentru aceasta arma.
  A nu se intelege din postul meu ca iau apararea cuiva……..

 28. lucius says:

  Pt. incoruptibil
  NU – simplu si la obiect.
  Si tot simplu si la obiect, intrebare de la mine catre tine: Esti cumva militian??? – intelege ce-ti doreste sufletelul.
  Cu respect, domnule ……

 29. micutzul says:

  @ Johnny

  Am respectat si voi respecta totdeauna fiecare coleg , indiferent de arma in care este specialist. Dar fiecare trebuie sa/si vada lungul nasului, sa inteleaga rostul sau si importanta sa in activitatea armatei in ansamblul sau. Eu personal sunt constient de importanta armei logistica, am prieteni si colegi din aceasta arma. Daca cineva s/a simtit jignit imi recunosc greseala si imi cer scuze, dar numai celor care merita. Ce am vrut sa se inteleaga , este faptul ca sunt generali carora Romania le datoreaza reintregirea sau eliberarea si nu sunt de patru stele ca ** Marriot ** GO.

 30. EBA says:

  FMR = BASESCU

 31. indisciplinatu says:

  Ce tot o dati cu federatia nu stiu care,..din pmdvedere,..astia se lupta pentru un ciolan iluzoriu,…toate numele vehiculate au legatura mai mult sau mai putin cu “fostii-actuali” lucratori de prin serviciile de informatii!!!
  gropan a fost ales initial,..dat jos, pus degeratu, dupa ce a plecat de la cotroceni..dupa care a revenit gropan ,..si acum l-au pus din nou pe degeratu,..e ca la nebuni!!!!…astia nu se reprezinta decat pe ei!!!!

 32. indisciplinatu says:

  …am omis,..e steaua-dinamo,..referitor la serviciile de informatii!!!