Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Federaţia Rusă învesteşte în industria aviatică

Premierul Federaţiei Ruse, Dmitry Medvedev, a aprobat marţi, 30 iulie implementarea unui plan de dezvoltare a industriei aviatice pentru periada 2013-2015.
Planul este parte a unui program de stat amplu ce vizează dezvoltarea şi modernizarea industriei până în anul 2025.

Obiectivul planului privind industria aviatică este acela de a face acest sector mult mai competitiv şi de a reintra pe piaţa internaţională, unde Rusia a pierdut mult teren în faţa altor competitori.

Planul prevede investirea a aproximativ 9.5 miliarde de dolari în cei trei ani. În primul an al proiectului se vor aloca 2.4 miliarde de dolari, urmând ca suma să crească la 3.3 milarde în 2014, respectiv 3.8 miliarde în 2015.

Rusia preconizează că în urma investiţiilor va ajunge să ocupe 3.6% din piaţa mondială în sectorul civil, respectiv 11.9% în cel militar până în 2025.

Sursa:RIA Novosti

Flavius Rusu, InfoMondo Militar

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Federaţia Rusă învesteşte în industria aviatică”

  1. szilard says:

    Si haviatia noastra vesteste, :
    -Da-ne si noua mincatas, niste havioane ruginite (facem noi din bronz aur, mincatas palaria dumitale de hamerican cu pene de gaina).