Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Fiecare cu faliţii, pardon, corupţii lor!

Fiecare cu faliţii, pardon, corupţii lor! În spiritul acestei afirmaţii s-ar înscrie foarte probabila inculpare a ministrului sloven al Apărării, Roman Jakic, şi a primarului Ljubljanei, Zoran Jankovic. Aceştia, se pare, au fost inculpaţi într-un dosar de corupţie referitor la construcţia unor facilităţi sportive, potrivit AFP, citată de AGERPRES.
Directorul Agenţiei naţionale de investigaţie (NPU), Darko Majhenic, a declarat într-o conferinţă de presă că “au fost puşi sub acuzare cinci suspecţi şi o organizaţie asupra căreia există suspiciuni întemeiate că au participat la o escrocherie pentru a obţine un împrumut sau avantaje sociale”.
Cu o zi în urmă, pe postul POP TV a apărut informaţia potrivit căreia Jakic şi Jankovic s-ar număra printre suspecţii implicaţi în semnarea unui contract fraudulos, în valoare de 1,8 milioane de euro, în anul 2010.

Dosarul se referă la un contract – semnat de primăria din Ljubljana şi o instituţie publică a oraşului, condusă la acea vreme de Jakic, ce viza garanţiile oferite de compania BTP Grep pentru a obţine un împrumut de 100 de milioane de euro. Aceasta, în vederea construirii complexului sportiv Stozice, din capitala slovenă. Stadionul şi arena acoperită au fost inaugurate în 2010, însă lucrările la infrastructura adiacentă nu au fost încă terminate, precizează AFP.

În luna septembrie 2013, NPU a lansat o anchetă pentru corupţie împotriva unor responsabili ai municipalităţii, în cursul căreia a percheziţionat, printre altele, şi domiciliul şi biroul lui Zoran Jankovic.

În luna decembrie, anchetatorii au încercat să percheziţioneze şi domiciliul lui Roman Jakic. Ministrul a negat orice acuzaţie şi a lăsat să se înţeleagă că şi-ar da demisia dacă va fi inculpat în dosarul amintit.

Sursa: AFP, AGERPRES

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

6 Responses to “Fiecare cu faliţii, pardon, corupţii lor!”

 1. Asta e maruntis la noi says:

  1,8 milioane de euro..?La noi in gulag un politician sau un general politruc nici nu s-ar da jos din pat [vorba coruptului primar Apostu de la Cluj facut acum scapat de justitie ca il acopera pe BOC ] pentru mizilicul asta .La noi tunurile se dau cu sutele de milioane de euro, la autostrazi,parcuri in paduri,sali de sport si stadioane in panta, evaziune la alcool si tutun in vami , supraevaluari la fregate si avioane ruginite ,etc..

 2. ok. says:

  La noi politicienii nici nu se dau jos din pat pentru un mizilic de spaga ca asta

 3. szilard says:

  D-ar Chinezii ?
  Un judecator chinez ar fi dat sentinta din pat.
  Marele JIJI BIECALI vrea bratara si arest la domiciliu,…. NU !
  Ci CONFISCAREA AVERII MAI INTAI SI APOI AREST LA DOMICILIUL PE CARE NU-L MAI AI !!!
  Nu sa stea el ca un imparat la palat, …halal judecatori, cred ca mai intai ei trebuie executati !

 4. szilard says:

  Ma rog… ”dar” legat, mare lucru…

 5. szilard says:

  DAR O SA VINA RINDUL LUI BASESCU< CRED CA AM SA MA INMBAT TARE ATUNCI !
  Sa stiti ca nici PD-ul lu Pontea nu imi place.

 6. Lunetistu' says:

  Cenzura vegheaza!