Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Filiala SCMD Constanţa are veşti bune pentru pensionarii militari

sigla SCMD

sigla SCMD

Se pare că filiala SCMD Constanţa este una destul de activă. Astfel, într-o postare online a ziarului Telegraful de Constanţa se aduce la cunoştinţa militarilor rezervişti că, “în urma discuţiilor purtate cu oficialii Casei de Pensii Sectoriale a Ministerului Apărării Naţionale, s-a stabilit că există fondurile necesare pentru ca, începând cu 1 octombrie, pensiile diminuate în urma proceselor de recalculare şi revizuire să revină la cuantumul din decembrie 2010″.

„Legea 241/ 2013, care intră în vigoare la data de 1 octombrie, prevede faptul că pensiile vor reveni la nivelul din decembrie 2010. În urma discuţiilor pe care le-am purtat cu reprezentanţii Casei de Pensii a Ministerului Apărării, ne-au fost date asigurări că banii necesari există”, a declarat, pentru „Telegraf”, col (r) Remus Macovei, şeful SCMD Constanţa.

Totodată, într-un comunicat de presă remis pe 30 septembrie, 2013, se specifică faptul că “s-a iniţiat cu reprezentanţii sindicatelor poliţiştilor activi o alianţă sindicală, urmând să se acţioneze solidar, în interesul comun al rezerviştilor şi al viitorilor rezervişti, prin toate mijloacele legale pentru acordarea drepturilor de care beneficiază rezerviştii din toate ţările membre NATO şi UE”.

Sursa: comunicat al filialei SCMD Constanţa

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

14 Responses to “Filiala SCMD Constanţa are veşti bune pentru pensionarii militari”

 1. anonim says:

  Este o veste intr-adevar buna pentru cei care activat sub arme. Problema este ca foarte multi camarazi au primit in acest an siruri de decizii prin care li s-au anulat drepturile legale cu privire la grupele de munca, pensiile lor coborand sub nivelul din dec 2010, dupa ce pe legea contributivitatii crescusera justificat. Si sunt sute, poate mii de astfel de situatii E oare normal sa repunem pe tapet pensiile alea de 10.000-12.000-14.000 lei din dec 2010 si sa anulam castigul obtinut de multi camarazi ai nostri pe legea contributivitatii. Nu ma refer aici la cei carora li s-au stabilit eronat grupe de munca potrivit HGS 1019( o fi si cazuri de erori, nu zic nu ), ma refer la cei care pe buna dreptate, dupa zeci de ani sub drapel obtinusera ceva in baza legii contributelii( si HGS1019 care trebuie aplicata la toti rezervistii). E normal oare sa facem pe lac unor falsificatori de declaratii?

 2. Vali says:

  Si cei care ai iesit la pensie dupa 2011 ce fac..?Cate tipuri de pensii militare exista?

 3. Huhu Rez says:

  Ooooo !
  Ce stire senzationala a obtinut Constanta!
  Daca n-ar fi fost bani se mai adopta Legea 241?
  N-au spus si ce inseamna cuantumul din decembrie 2010?

 4. Socrate says:

  Se insista in propagarea falsului in privinta pensiilor unor pensionari din sistemul militarizat. Nu s-a facut niciun favor prin aplicarea Legii 241/2013 , se aplica cu intarziere de 21 de luni un articol din legislatia anterioara Legii 263/2010 , respectiv la recalculare se plateste cuantumul cel mai avantajos. Cei care se bat azi cu caramida in piept pentru aceasta “mareata realizare” ar fi trebuit sa se lupte cu sistemul pentru a aplica aceasta prevedere , absolut normala si legala , de la data aplicarii deciziilor de recalculare , adica de la 01.01.2011. Ce se face acum este o sforaiala si o autoapreciere nemeritata. “VICTORIA ” se datoreaza curajului pensionarilor care au atacat ilegalitatea in justitie. Acestia merita aprecierea tuturor pensionarilor discriminati de Legea 119/2010 si OUG1/2011.

 5. indisciplinatu says:

  Adica, daca legea prevede in mod expres ca in luna octombrie se vor achita pensiile taiate, la valoarea lor din 31.12.2010 despre ce vesti “bune” este vorba???…era o veste buna, ATUNCI..in 2012, in ianuarie..daca OUGR nr.1 ar fi prevazut aplicarea principiului dreptului castigat , la revizuire!!!..acum, e “apa de ploaie”..vorba lu’ satana-basescu..”pana atunci (pana castiga in instanta, sau vreo lege va da banii inapoi prejudiciatilor)…le iau banii”!!!
  Si ni-i ia luat!!!..luasi-ar lumanari de ei!!!

 6. Balcifer says:

  ..NESATULULE !!!…..

 7. Socrate says:

  Bine , multumitule !. Ca tine sunt multi automultumiti in aceasta tara si se vede unde a ajuns.

 8. Balcifer says:

  Toti se inghesuie doar la ..A PRIMI ..ca tine ! Meritat sau NU !

 9. Socrate says:

  Mai , Buci , chiar pe toate le stii ?

 10. D.Ober.Man says:

  Sigur „ca exista fondurile necesare” si „ca banii necesari exista”.
  Chiar daca unii dintre cei care isi propun sa „actioneze solidar, in interesul comun al rezervistilor si viitorilor rezervisti”, se fac a nu observa, in acest an, la MApN, fiecare beneficiar al L. 241/2013 si-a asigurat el insusi fondul necesar pentru revenirea la cuantumul din decembrie 2010.
  Cum? Simplu. Au emis ilegal, in baza OUG. 1/2011, decizii de revizuire prin care -sub pretextul ca s-au acordat gresit sporuri pentru conditiile de munca reglementate prin HG. S. 1019/2010- cuantumurile pensiilor au fost micsorate pentru 3-4 luni cu sumele care vor fi acordate in octombrie-decembrie pentru a se ajunge la cuantumul din decembrie 2010. Adica beneficiarii L. 241/2013 si-au AUTOFINANTAT revenirea la cuantumul din decembrie 2010.
  Singurul aspect asupra caruia se mai poate discuta este daca „autofinantarea” s-a facut si la MAI si SRI si daca, la MApN, aceasta priveste pe fiecare beneficiar sau numai pe unii dintre ei.
  Aviz si tema de analiza pentru cei care isi propun sa actioneze solidar, in interesul comun al rezervistilor si viitorilor rezervisti.

 11. Balcifer says:

  @/D.Ober.Man..nu ai sesizat ESENTIALUL ! Prin acordarea lu 1019 ..la cei mai multi se depasise binisor cuantumul din 2010 !! Si atunci ce ai fi vrut…? Si popa si hot si in c…cu doi ?? Multumuiti tov. Daogaru si tov Mos Teaca !

 12. anonim says:

  1019 trebuia si trebuie aplicat la toti rezervistii( desigur conform definirii din Anexa 1 nu la plezneala) deoarece in momentul in care au fost operate revizuirile HGS 1019 era in vigoare deja, deci revizuirea trebuie facuta cu aplicarea tuturor reglemantarilor legale in vigoare la acea data nu dupa ureche sau dupa cum vor unii urecheati.Altfel e caz clar de discriminare. Si mai e ceva, daca tot e vorba de cuantuml mai avantajos , de ce oare pentru unii se poate aplica( L241) iar pentru cei care obtinusera un cuantum mai avantajos pe legea contributivitatii( desigur, cei la care au fost aplicate corect prevederile HGS 1019) nu se poate? Ca unii si-au vazut sacii in caruta? Asa se intelege camaraderia?

 13. Balcifer says:

  Merita incercat!!
  Link-ul magic vivaSMS: http://www.vivasms.ro/h/2bc1101b75

 14. UN FOST SINDICALIST says:

  Domnii sidicalisti” activi nevoie mare” mai arunca cate o petarda fasaita sa nu ramana fara cotizanti. Ce e nou in aceasta postare? Oare col.(in rezerva dar inca foarte activ pentru…):de justitie”face parte tot din sindicat? Mai lasa-ne domnule cu E-mailurile tale expirate cu vesti “proaspete” de acum cateva luni. Cel mai mult mi-a placut incheierea:
  “Cu inalta consideratie ,Constantin SIMION”