Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Final de capitol pentru locotenentul Alexandru Gheorghe

Locotenentul Alexandru Gheorghe in mijlocul multimii

Locotenentul Alexandru Gheorghe in mijlocul multimii

Devenit cunoscut ca un opozant activ al regimului Băsescu-Boc-Oprea, locotenentul Alexandru Gheorghe și-a depus demisia din rândul cadrelor militare active. Motivele care l-au determinat să adopte o astfel de decizie sunt prezentate de locotenent în conținutul documentului.

Trebuie subliniat că la vremea respectivă când locotenentul Alexandru Gheorghe a ales să protesteze, cadrele militare active și în rezervă se aflau în centrul unei ofensive mediatice de denigrare cu urmări legislative care au afectat, pe lângă nivelul de trai, mai ales onoarea și demnitatea acestora.

Justețea protestului locotenentului, a cărui legalitate poate fi discutat, e scoasă în evidența de însăși anularea măsurilor păguboase pentru Armată (tăierea soldelor, tăierea pensiilor, denigrarea publică a cadrelor militare, etc.) și intrarea în conștiința publică românească că regimul Băsescu-Boc-Oprea a fost unul nociv pentru România, structurile guvernamentale și alte entități ale administrției centrale și locale funcționând ca veritabile structuri de crimă organizată.

Deși excentric prin acțiune, gestul locotenentului a oferit o imagine pozitivă Armatei în societatea românească, care la rândul ei era bulversată de abuzurile și incompetența regimului de la vremea aceea.

Îi dorim locotenentului mult succes în noua carieră ce o va urma.

 

RD, InfoMondo Militar

 

Mai jos conținutul demisiei locotenentului  Alexandru Gheorghe

MINISTRULUI APĂRĂRII NAȚIONALE

Raportez:
Prin prezentul raport vă solicit respectuos a lua act de demisia subsemnatului din rândul cadrelor militare active începând cu data de 26.09.2017, pentru următoarele motive:
- permananenta hărțuire a persoanei mele in calitate de ofițer al Armatei Romane de către anumiți superiori prin mijloace variate începand cu anul 2012, folosindu-se cu rea credință de prezumția de legalitate a regulamentelor și a ordinelor militare
- impasibilitatea organelor abilitate a MApN în a cerceta măcar, fapte cu evident caracter penal ce aduc gravă atingere demnității și onoarei uniformei militare evidențiate în rapoartele transmise de către subsemnatul
- încercarea unor cadre MApN de a-mi distruge nu doar cariera militară, ci și viața personală prin acțiuni ce în mod vădit sunt lipsite de orice alt scop, totul culminând cu mutarea mea la Capu Midia, la cea mai mare distanță posibilă de domiciliu și soția mea.
- încercarea de a împiedica prin orice mijloace exercitarea dreptului militarilor de a fi informați asupra drepturilor sau a posibilelor încălcari a acestora, prin izolarea mea, în speranța de a-mi împiedica activitatea inclusiv în cadrul asociației civile legal constituite, ADMAR-Apărarea Drepturilor Militarilor Activi și în Rezervă, al cărei președinte sunt.
Prin prezenta vă aduc la cunoștință că toate aceste atingeri ce mi-au fost aduse, mi-au afectat puterea de muncă, sănătatea, dar mai ales credința că militarul este condus de înalte principii de onoare si demnitate si este ghidat în acțiunile sale strict de idealuri ce țin de interesul Armatei ca instituție fundamentală a Statului.
Pentru aceste motive înaintez prezenta demisie, nu ca un act de voință personală ci ca un act de constatare a imposibilității de a-mi continua activitatea în asemenea condiții.
În lipsa unor atribuțiuni funcționale efective solicit ca cererea de demisie să-mi fie aprobată la zi. 
Față de cele raportate, rog dispuneți.

LOCOTENENT

ALEXANDRU GHEORGHE

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.