Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Floarea Şerban, secretarul de stat pentru Armamente din cadrul MApN – eliberată din funcţie

Floarea Şerban, fost secretar de stat pentru Armamente. foto pe surse

Floarea Şerban, fost secretar de stat pentru Armamente. foto pe surse

Floarea Şerban, secretarul de stat pentru Armamente din cadrul Ministerului Apărării, a fost eliberată din funcţie, miercuri,10.04.2013, prin decizia premierului Ponta.

Primul-ministru Victor Ponta a semnat eliberarea doamnei Floarea Şerban din funcţia de secretar de stat pentru Armamente la Ministerul Apărării Naţionale.

Deciziile primului-ministru intră în vigoare la publicarea în Monitorul Oficial al României.

Prima femeie general din Armata Română, trecută în rezervă în februarie 2010 de către Traian Băsescu, Floarea Şerban fusese numită de premierul Victor Ponta în postul de secretar de stat pentru armamente în Ministerul Apărării Naţionale, în mai 2012.

Sursa: comunicat de presă al Guvernului

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

21 Responses to “Floarea Şerban, secretarul de stat pentru Armamente din cadrul MApN – eliberată din funcţie”

 1. al adin says:

  Magistrat, tehnocrat, cv bun, experienta manageriala….din cate am citit. Urmeaza cumva un post in Ministerul Justitiei sau prin zona? Ieri eliberarea din functie, azi dl Ponta urmeaza sa prezinte numele ministrului justitiei si probabil, intreaga echipa de conducere. De regula, cand ai oameni buni, nu ii lasi pe bara nici macar o zi.

 2. DN says:

  Un om exceptional si un bun manager din toate punctele de vedere. Sper sa-i fie folosita experienta intr-o alta functie. Ar fi pacat sa dam la o parte astfel de oameni.

 3. eugenb says:

  Compania de Sta ROMARM nu mai are de munca si a inceput sa treaca in somaj tehnic personalul de executie. O vina are si aceasta doamna!

 4. John BARTON says:

  AL ADIN DIXIT: “Magistrat, tehnocrat, cv bun, experienta manageriala….din cate am citit….”
  Bine-bine prietene, dar ce avea pregatirea si experienta ei anterioara cu sefia la Departamentul Armamentelor…? Acolo se achizitioneaza…cand sunt fonduri… sisteme complexe de arme, ori dinsa nu cred ca a pus mana decat pe pistolul Carpati sa AKM, …pe cand era sublocotenent comandant de pluton…ca tot militarul. Sau, ideea o fi fost ca, daca tot nu sunt bani, nu are ce rau sa faca “mobiland” scaunul respectiv ? Nu vreau sa fiu malicios, dar, parca odata era o zicere in folclor ” Ce-are a face baba cu … mitraliera ?”
  Ce zici, prietene…?

  John BARTON

 5. indisciplinatu says:

  Nu e magistrat. A fost un simplu consilier juridic, provenit din ofiter de infanterie…

 6. al adin says:

  @ john b E bine ca nu e john doe, sa nu ne strofocam cu romarm ca si-a sapat singura groapa. poate a fost trimisa acolo sa mai puna lucrurile la punct ca e plina compania de spertari care au blocat exporturi ca nu le-a iesit spaga. nu trebuie sa stii prea multe vezi in presa cum a falimentat propriile firme din subordine din dezinteres si coruptie. nu altii ne-au luat pietele ci romarm. oricum romarm era si este plina de fii fostilor de prin alte servicii care numai de export si cucerire de piete nu se preocupa. john b spune-mi ca gresesc!

 7. Marlon Juvet says:

  Au schimbat-o pe motiv de apartamentul “cumpărat” aproape moca de la armată (şi mai sunt vreo 7, şi ăia tot aşa ca doamna, printre ei şi dom’ Dobriţoiu). Restul sunt perdele de fum.
  A fost infanteristă, făcută “ofiţer” printr-un curs de 6 luni. Scuze pentru excesul de ghilimele…..

 8. GIGI says:

  ROMARM nu are nici o legatura cu doamna sus mentionata. ROMARM apartine ministerului economiei si nu ministerului apararii….rog documentare inainte de a scrie balarii

 9. gigimarga says:

  Ce treabă are infanteria cu tehnica de vârf? Totul cade pe MORARU Cătălin!

 10. Marlon Juvet says:

  Iote cum ies la iveală mârlăniile Dictatorului, cum le face el dosare şi îi dă afară pe toţi cei care i se pun de-a latul cu ceva. Al Adin şi DN, aşteptăm domne detalii, văd că le ştiţi cu dedesubturile astea………

 11. al adin says:

  Pai doar vreo 7 sa fie cu totii? Acu ceva 10 anisori se zvonea in gura mare ca si Zisu a avut apartament de serviciu pe care l-a inchiriat o buna perioada dupa care l-a vandut. Chestia este ca vanzarea locuintelor de serviciu s-a facut in baza unei legi. Problema este ca acele locuinte au ajuns la tipi care aveau deja locuinta in Bucuresti dar erau si mari sefi.

 12. Marlon Juvet says:

  Era o lege care cerea explicit ca cei care vor să cumpere să depună la dosar o declaraţie pe propria răspundere, dată în faţa notarului, declaraţie care să specifice în mod expres că respectivul NU a mai cumpărat altă locuinţă din fondul locativ de stat. Aici e cuiul lui Pepelea pentru că toţi aveau deja locuinţe de pe vremea dictatorului ălălalt, locuinţe pe care le cumpăraseră deja. Deci e vorba de fals în declaraţii şi un de fals. E anul de când nişte foşti jupâni de pe la SRI au primit câte un an cu suspendare pentru chestii identice.
  Şi da, este tot despre o declaraţie pe propria răspundere este vorba şi în dosarul colibei din Mihăileanu, declaraţie despre care umblă vorba că nu mai este la dosar……..

 13. al adin says:

  Nu le stiu le-am aflat. Am dat cautare pe internet si am citit 2 zile despre Romarm, export de armament si avioanele rusului din Africa. Sunt articole documentate, timp sa fie pt citit chiar si pe diagonala. Apoi puse cap la cap……

 14. Marlon Juvet says:

  Era retorică (şi ironică) invocarea, staţi liniştit.

 15. PENSIONARUL MILITARO-CIVIL says:

  Iata istoricul problemei – ingropate atatia ani si dezgropate asa, din “senin”. Puuuteee! Sah la Dobritoiu! Asa va merge co-h-abitarea lui Pponta cu Basescu. PNL va fi dat incet-incet la o parte, PSD va guverna singur, Victoras urmand sa devina viitorul presedinte. Ii mai trebuie Internele, ca sa aiba succesul asigurat in alegeri. Patentul a fost indelung exersat – cu succes – de Basescu. Ce vreti, asa ne cere Europa. Ramanem o tara fara mana stanga – care, oricum, s-a nascut beteaga. Poate ca e mai bine asa, ca tot nu mai avem clasa muncitoare…
  adaos este si atacul la imaginea doamnei Cristiana Anghel, incomoda aliantei de tip ….a USL.

  ———- Forwarded message ———-

  http://jurnalul.ro/special-jurnalul/case-pentru-generali-124984.html

  “Case pentru generali”
  Articol de: Razvan Belciuganu
  Publicat in: Special
  Publicat la date de: 20 Mai 2008 – 00:00
  O teribilă afacere, pusă la cale la vîrful Armatei, a fost dezvăluită de Jurnalul Naţional în decembrie 1999. Mărimile oştirii au pus mîna pe locuinţe de lux, din cota MApN, chiar în centrul Capitalei, deşi mai aveau şi alte case date de stat şi Armată. Operaţiunea, dovedită de cotidianul nostru, a fost anchetată de Parchetul Militar şi, după o primă spălare pe mîini, dosarul a fost redeschis la cinci ani de la articolele noastre.
  MApN • Afacerea care a ştirbit imaginea morală a armatei
  O teribilă afacere, pusă la cale la vîrful Armatei, a fost dezvăluită de Jurnalul Naţional în decembrie 1999. Mărimile oştirii au pus mîna pe locuinţe de lux, din cota MApN, chiar în centrul Capitalei, deşi mai aveau şi alte case date de stat şi Armată. Operaţiunea, dovedită de cotidianul nostru, a fost anchetată de Parchetul Militar şi, după o primă spălare pe mîini, dosarul a fost redeschis la cinci ani de la articolele noastre.

  Trecuseră, deja, cîteva luni de cînd o anonimă care a ajuns pe masa procurorilor militari, conduşi atunci de generalul Dan Voinea, dădea frisoa­ne. Mai mulţi ofiţeri din Garnizoana Bucureşti erau scandalizaţi de faptul că un grup de generali, care-i avea în frunte pe şeful Statului Ma­jor General de la acea vreme, genera­lul Constantin Degeratu, obţinuse al doilea şi chiar al treilea rînd de apartamente din cota MApN, deşi 20.000 de cadre militare trăiau, atunci, în condiţii mizere. Locuinţele de serviciu vizate erau în Centrul Civic. Faptele sesizate erau descrise foarte explicit şi trimiteau direct la do­vezi. Anonima fusese scrisă de cîţiva ofiţeri ce au avut acces la docu­mente şi care se temeau foarte tare de represalii. Ca de obicei, nu se în­tîm­pla nimic. Dezvăluirile din de­cembrie 1999 din Jurnalul Naţional despre acest subiect, publicate într-un serial cu nouă episoade, au im­pulsionat investigaţiile, atît la Parchetul Militar, cît şi în interiorul ministerului. Abia atunci, Victor Ba­biuc, ministrul Apărării, a ordonat ver­bal “verificarea aspectelor semna­late în ziarul Jurnalul Naţional din 16-20 decembrie 1999, referitoare la «re­partizarea şi vînzarea locuinţe­lor de serviciu unor colonei şi gene­rali cu funcţii importante»“ de către o comisie din Inspectoratul General al Ministerului Apărării Naţionale. De altfel, cînd a demisionat Victor Babiuc a recunoscut într-un interviu acordat nouă: “În legătură cu Afa­ce­rea «Case pentru generali», într-adevăr, sînt nereguli”.

  RAPORTUL. La începutul anului 2000, an electoral, nimeni nu se grăbea să găsească eventuali vinovaţi. În toamna acelui an, cotidia­nul nostru a oferit şi dovada afacerii. Comisia Inspectoratului MApN confirma re­zultatele articolelor noastre şi arăta şi adevărata amploare a ope­raţiunii: peste 60 de generali şi colonei implicaţi. Raportul Inspectoratului MApN a fost dosit la cel mai înalt nivel, dar am reuşit să intrăm în posesia lui şi, astfel, să-l publicăm.Atunci, în urma articolelor, la adresa subsemnatului au fost făcute presiuni foarte mari. Inclusiv insinuări adresate vecinilor că aş fi traficant de dro­guri, iar locuinţa mi-a fost spartă demonstrativ. Nu lipsea nimic. In­vestigaţiile făcute de ofiţerii Inspec­toratului MApN spuneau că locuinţe de serviciu din cota Armatei au fost luate la preţ de nimic, cu mult sub cel al pieţei, de generali şi colonei cu funcţiile cele mai mari în Ministerul Apărării Naţionale, deşi aceştia nu aveau dreptul, conform legilor, şi dădu­seră declaraţii în fals la notariate. “Apreciem că repartizarea unor locuinţe de serviciu unor ofiţeri care deţin sau au deţinut şi îns­tră­­inat copiilor locuinţe proprie­ta­te perso­nală reprezintă încăl­carea legislaţiei în vigoare”, era una dintre conclu­ziile ra­portului. Mai mult, unii îşi cumpă­ra­seră casa în rate, deşi nici acest lucru nu era permis de lege, potri­vit ofiţerilor Inspectoratului MApN. Pe lista Inspectoratului se afla şi viitorul şef al Statului Major General, ge­nera­lul Eugen Bădălan.

  PUNCT. Pentru declanşarea şi de­rularea afacerii s-au făcut presiuni şi asupra ofiţerilor care aveau atri­buţii de verificare a legalităţii re­partiţiei din Comenduirea Garnizoanei Bucureşti, care au priceput ime­diat: “A aprobat ministrul!”. Deloc surprinzătoare a fost viteza cu care în noiembrie 2000 dosarul “de la Parchetul Militar” a şi fost în­chis. Nimeni nu era vinovat. “Actele premergătoare administrate în cau­ză nu au confirmat învinuirile tendenţioase aduse unor cadre militare, cu funcţii de conducere, din structurile MApN. De asemenea, nu este sarcina urmăririi penale de a lua po­ziţii critice faţă de anumite iniţia­ti­ve legislative ale ministerului, ori de a interpreta corectitudinea sau moralitatea unuia sau altuia din actele normative ce au stat la baza procesului de vînzare a locuinţelor de serviciu din administrarea MapN”, spunea rezoluţia semnată de pro­curorul militar, col. Dumitru Carp.

  DE LA CAPĂT. La bilanţul Ser­viciului de Telecomunicaţii Speciale pe anul 2001, şeful serviciului, Tudor Tănase, a prezentat ce a găsit Curtea de Conturi în “ograda” pe care tocmai o prelua. Astfel, Curtea de Conturi atrăgea atenţia asupra achiziţiei de către STS tocmai a apartamentului de patru camere din Cluj-Napoca pe care generalul Constantin Degeratu, fostul şef al Sta­tului Major General, o deţinea. E taman dovada că generalul Degeratu n-avea cum să-şi cumpere locuinţa de serviciu în 1999. Conducerii din momentul achiziţiei a STS i se imputa faptul că suma de 42.000 de dolari, cu care s-a plătit apartamentul, de­păşea cotaţia pieţei de la acea vreme, iar legislaţia privind achizi­ţionarea de imobile pentru STS a fost în­călcată. De atunci şi pînă în 2005 nu s-a mai întîmplat nimic. De pe po­ziţia de consilier de stat la Admi­nistraţia Prezidenţială, generalul Constantin Degeratu ne declara că nimic n-a fost în neregulă. “Nu a existat nici o ilegalitate. La mutarea mea de la Cluj aici, în Capitală, am stat un timp, provizoriu, cu familia, la un cămin de garnizoană. Apoi, la un moment dat, s-a pus chiar pro­ble­ma trecerii mele în rezervă, că, dacă nu, mă mut definitiv în Bu­cu­reşti. Mai întîi mi s-a oferit o altă lo­cu­inţă, care, chiar dacă se afla într-o po­ziţie centrală, nu i-a plăcut soţiei mele. A doua, cea în care locuim şi acum, i-a plăcut, chiar dacă avea unele probleme. Ne-am mutat, iar apoi, ani la rînd, a tot trebuit să facem reparaţii pentru că, practic, ori de cate ori ploua, se produceau infiltraţii. Asta este locuinţa cu pricina. Ştiu că la un moment dat a existat o cercetare a Parchetului, dar, concret, nimeni nu a fost acuzat de vreo încălcare a legii”, spunea Degeratu în 2005. Locuinţa de care se plîngea generalul este un apartament duplex pe B-dul Unirii.

  Poveste fără sfîrşit
  În 2005, accesul la Dosarul “Ca­­­se pentru generali”, era deja închis. Generalul Samoilă Joar­ză, şeful Secţiei Parchetelor Militare, mirat că ne-aducem amin­te de o aşa anchetă, ne-a spus că nu poate să ne permită accesul la el fiindcă are documen­te secrete. Mai mult, ne-a mai zis că, dacă tot întrebăm de el, îl va reciti pentru a vedea cum s-au pus soluţiile. La scurt timp, şeful pro­curorilor militari a decis infirma­rea soluţiei de NUP date în anul 2000. Fapt care demonstrea­ză că şi generalului i s-a părut ceva în neregulă în cazul respectiv. Joar­ză ne-a de­cla­rat atunci că Jur­na­lul Na­ţio­nal a avut mai multe informaţii decît procurorii militari. Din 2005 şi pînă astăzi au mai trecut încă trei ani. Dosa­rul a fost repartizat la procurori militari care erau în prag de trecere în rezervă şi an­che­ta a continuat, normal, cu sincope. Un alt procu­ror, o nouă fa­miliarizare cu cazul şi tot aşa. Cert este că la nouă ani de cînd am publicat pri­mul articol nimeni nu a fost găsit vinovat, nici măcar moral, pentru afacerea cu lo­cu­inţele de serviciu ale Armatei. Şi nimeni, după toate probabilităţile, nici n-o să fie.

 16. James Bond says:

  Cred ca foarte interesant este felul in care a ajuns doamna Floarea general, a fost cumva in Afganistan sau in Irak comandant de brigada? Este plina armata si societatea romaneasca de aceste genii, mari specialisti in tot ce se misca in armata si doctori docenti, absolventi a Academiei Militare “Spiru Haret” care au adus doar haos, spaga la nivel de crez suprem, si-au cumparat gradele si functile militare. Este o rusine cu ce se intampla in sistem, cu aceste chemari in activitate, avansari si numiri in functie a unor oameni pe criterii cel putin dubioase, va intreb, unde s-a ajuns cu acesti “specialisti”, unde s-a ajuns cu piramida gradelor, a ghidului carierei militare, hranirea in armata, salarizarea personalului, etc.
  Va multumesc

 17. James Bond says:

  cred ca este doar o polita, dobritoiu a inceput cu verificarea chiriilor, caminelor militatre, biletelor la munte si la mare, probabil cineva cu milioane de dfat inapoi, sa gandit la o lucrare, de altfel benefica.

 18. "care este de fapt miza" says:

  Pe la mijlocul anilor ’90, au fost demarate “cercetari” ale celor care desfasurau controlul financiar de gestiuni in armata, “granguri mai mari si mai mici” din armata, care au devalizat tot ce le-a cazut in mana, de la “depozitele de cazarmare, la utilizarea finantelor, tehnicii unitatilor, a efectivelor militare, in scopuri proprii, personale” pentru “operatiunea casele lor prin si cu orice mijloace”, a “rezultat ceva concret ?,… “NU”, cum ati mai auzit si vazut voi, asa am mai auzit si vazut si noi, totul a fost “musamalizat cu mult sarg”, este o noutate ca, “creaturi gen dobritoiu … etc”, sa “aduca” scuze pentru orice si oricand ?, “NU”, prea multe cadre militare nu au locuinta, insa, “smecherii care urca la conducerea MAPN prin algoritm politic – mancalar satana si pe el si pe cei in cauza” – vor promite mereu dar odata ajunsi acolo, primul lucru este sa … “minta si sa fure” ca si pana atunci aducandu-si si “parte din acolitii politici” ca parte a “compensatiilor tot politice”, Armata unde mai este ?, Armata a fost !!!.

 19. al adin says:

  Atzi avut dreptate cu destinul doamnei. Iata ce a aparut in puterea.ro azi:
  Lotul Generalilor

  ● Generalul Traian Pigui, fost şef al Direcţiei domenii şi infrastructură din MApN.
  ● Generalul Corneliu Dobriţoiu, fost secretar de stat în MApN, fost ministru al Apărării.
  ● Generalul Sergiu Medar, fost şef al serviciului secret al Armatei, ex-consilier al preşedintelui Traian Băsescu.
  ● Generalul Gheorghe Rotaru, fost şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei (DGIA), fost consilier al preşedintelui interimar Crin Antonescu.
  ● Generalul Francisc Radici – şi el fost şef al DGIA.
  ● Generalul Floarea Şerban, fosta şefă a Direcţiei de Legislaţie şi Asistenţă Juridică din MApN, fost secretar de stat.
  ● Generalul Mircea Chelaru, fost şef al Marelui Stat Major al Armatei.
  ● Generalul Constantin Năstase, fost şef al Direcţiei Financiar-Contabile MApN.
  ● Comandorul Gonciaruc Gheorghe.
  ● Colonelul Cornel Vizitiu.
  ● Colonelul Cornel Julea.
  ● Plutonierul major Mihaela Matei, soţia unui colonel care a lucrat în DGIA şi, ulterior, a devenit reprezentantul României la ONU.

 20. luciano_a says:

  Niste tapiti, boii aia care au cerut redeschiderea dosarelor cu apartamentele moka. La evrei, le da statul cate 1(un) milioan de dolari la pensie. La noi au vandut niste apartamente construite de Ceausescu cu pretul unei usi si se mira procurorii. Pai Papasha din holtenita a vandut la fel in anii 90, parca 3,5 milioane de apartamente, in schimbul voturilor, si nimeni nu l-a condamnat ca la impuscat pe Ceusescu Nicolae si Ceuasescu Elena, fara aprobarea CC al PCR. Ori lucrul asta Papasa se pedepseste cu radierea partidului tau de bisnitari si de borati.