Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Flota americană din Mediterana gata pentru a ataca Siria

Distrugatorul USS Mahan dislocat in Mediterana pate lansa atacuri cu rachete Tomahawk, foto US Navy

Distrugatorul USS Mahan dislocat in Mediterana pate lansa atacuri cu rachete Tomahawk, foto US Navy

Secretarul american pentru Marină, Ray Mabus, a declarat că navele de război americane din Mediterana  sunt pregătite pentru un “atac puternic” împotriva regimului sirian dacă preşedintele Barack Obama dă ordin în acest sens.

Potrivit acestuia distrugătoarele americane echipate cu rachete de croazieră sunt poziţionate în continuare în estul Mediteranei.

“Vă garantez că, dacă ni se spune să atacăm, vom ataca puternic şi repede”, a declarat Mabius, într-un discurs susţinut la National Defense University. “Aşa cum a spus preşedintele (Statelor Unite) ieri (marţi) seara, (atacul) va fi chirurgical şi va reduce capacităţile regimului al-Assad”, a adăugat el. Acesta a specificat că şi puşcaşii marini sunt pregătiţi pentru atac.

Declaraţia are loc la o zi după discursul televizat al preşedintelui Obama, care a pledat pentru o acţiune militară “limitată” în cazul în care regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad refuză să renunţe la aresenalul chimic.

Analiştii militari apreciază că forţele navale vor fi primele care vor lansa un atac american împotriva Siriei. Cel mai probabil acesta va consta în lovituri cu rachete de tip Tomahawk lansate de pe nave. În acest sens, 4 distrugătoare americane înarmate cu rachete de croazieră sunt mobilizate în estul Mediteranei. Portavionul Nimitz şi escorta sa – un crucişător şi trei distrugătoare – se află în dispozitiv în Marea Roşie.

sursa: Iquirer News

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

7 Responses to “Flota americană din Mediterana gata pentru a ataca Siria”

 1. Balcifer says:

  …mai asteapta deocamdata!

 2. Dani says:

  Poporul este împins treptat spre o scară inferioară de manifestare, aceea de populaţie votantă subordonată feudal stăpânului din teritoriu. Deja satul românesc nu mai respiră de sub mantaua Gogol-ilor politici. Lipsa de reacţie a maselor, dezinformarea şi manipularea acestora de sforarii de talk show, stipendiaţi de tabere aparent adverse, dar care, în realitate şi deplin adevăr, plătesc consistent întreţinerea unui spectacol burlesc, inutil, pentru spălare de creier. Subiecte derizorii, de can-can, fără miză, cu vedete mondene bizare şi stupide în vreme ce tensiunile devin tot mai puternice în preajma ţării noastre. Nimic despre atât de necesarele strategii de integrare socială şi profesională a generaţiilor care intră acum în viaţă; ce facem aici? Chiar ne interesează coabitarea politică dintre facţiunile mafiote, dintre tata socru şi un ginere obedient? NU, desigur! Sau ce dietă a mai ţinut vreo demi-mondenă de mahala, bulibăşeala tronurilor ori ameninţările de mucava ale unui preşedinte păpuşar?! Aici şi acum interesează situaţia de fapt a României în raport cu vecinătăţile aflate în mişcare şi cu tensiune acumulativă, dar şi în raport cu ea însăşi. Deoarece avem o ţară demobilizată şi vulnerabilă în faţa unor primejdii iminente: sărăcia, ignoranţa, indolenţa, mizeria socială agresivă, posibile agresiuni externe care vizează preluarea resurselor şi modificarea graniţelor. Implozia socială cu fragmentare teritorială este o primă etapă. Şi Uganda există pe hartă. Şi? Africa neagră este foarte colorată politic pe harta globului, însă nimeni nu mai ştie ce fracţiune tribală a mai preluat puterea şi, în consecinţă, pe nimeni nu mai interesează cine şi ce conduce. Dacă şeful de trib este eficient în stoarcerea resurselor şi a maselor de sclavi, atunci lucrurile pot merge mai departe şi aşa. Adică să mori existând pe hartă! Oricum tara e condamnata la exterminare si genocid de cei din spatele RMGC si Chevron adica de perciunati .Nu exista mila pentru noi.Acum se mizeaza pe antipatia romanilor fata de Soros, pt. a se realiza un transfer afectiv spre Steinmetz.. Se inoculeaza de serviciile romanesti supuse perciunatilor ideea ca tinerii manifestanti ar fi platiti de Soros .Tactica e veche dar la vulgul roman trepanat inca merge..La manifestatiile romanilor contra gazelor de sist, s-a inoculat ideea ca Gazprom finanteaza miscarile contra. Romanul uraste Gazprom si pe rusi deci transferam simpatie pro exploatare, pro Chevron,pro poluare cu 557 de substante radioactive si cancerigene practic pro moarte ..

 3. Socrate says:

  Tare sunt curios , cum va “ataca puternic ” , Flota americana , regimul sirian ? . Din modul cum percep eu un regim dintr-un stat anume , acesta este o structura politica care se manifesta in intreg teritoriu al statului respectiv. Deci , ca sa ataci puternic un regim este nevoie sa ataci puternic acel stat , deci pot fi victime si rebelii intretinuti de marea flota americana.

 4. ROMANIA ESTE CONDUSA DE O AGENTURA RUSA !

  UN DOCUMENT UNIC : DACIANA SARBU , SOTIA LUI PREMIERULUI
  PONTA ESTE O AGENTA KGB !
  ” ….. Atrage atentia este faptul ca Corina Cretu raporta in detaliiiu relatiia cu
  Powel Dacianei Ponta . Iar aceasta raporta la randul ei primului ministru roman.
  Legatura cu rusii s-a facut la Paris si la New York prin agentii serviciul extern
  Interceptarile din Romania si capitala americana dovedesc indubitabil faptul
  ca Daciana Ponta este un agent dublu roman rus .
  Infiltrarea la cel mai inalt nivel a fost o actiune comuna a serviciului roman si rus ”

  VICTOR PONTA PRIMUL MINISTRU AL ROMANIEI
  ESTE UN AGENT RUS
  Document declasificat american continua
  ” Victor Ponta este un vechi agent GRU. El a facut parte din celula de spionaj
  al generalului Kostyal, condamnat pentru spionaj în favoarea URSS în vremea lui Ceauşescu. Kostyal ţinea legătura cu ruşii prin intermediul Ambasadei de la Bucureşti iar soţia sa rusoaică îi mijlocea întâlnirile acolo. Kostyal…………….. mai spunea că în grupul respectiv s-au mai aflat şi Ion Iliescu şi Virgil Măgureanu, care urmau să se ocupe de partea politică a mişcării anti-Ceauşescu, în timp ce sarcinile militare le reveneau lui Kostyal şi Militaru.
  Conducerea grupului de actiune directa revenint tanarului agent Victor Ponta.
  Aflat pe patul de spital, generalul Kostyal …….a povestit despre rolul lui Ponta. În ziua arestării celor doi Ceauşeşti, Kostyal povesteşte cum după ce a plecat de la Şcoala de ofiţeri din Băneasa de unde îl arestase pe Andruţa Ceauşescu a luat cu maşina doi tineri şi au mers spre Comandamentul Apărării Antiaeriene a Teritoriului (CAAT). Numai că unul dintre cei doi tineri revoluţionari, luaţi de seful agenturii GRU era nimeni altul decât Victor Ponta, cel care avea să devină 20 de ani mai târziu liderul PSD şi premierul României.”

 5. Dani says:

  mircea badea la fel ca si antena3 = un jeg tradator care s-a imbogatit speculind furia oamenilor impotriva psihopatului cu ginduri dictatoriale basescu… iar dupa ce au ajuns la putere alaturi de psd au primit spaga de la toti securistii si corporatistii care vor sa ne faca praf tara alaturi de jigodia basescu… cei mai mari aparatori ai sceleratilor de la RMGC au ajuns ANTENA3 si B1TV: mircea badea, banciu, gadea, ioan t morar, ciuvica, sabina fati… etc. s-au desconspirat toate jigodiile care si-au tradat tara pt spaga unor teroristi speculanti bursieri precum GABRIEL RESOURCE

 6. BRAVO DANI !
  SE TREZESTE INSFARSIT NEAMUL IN FRUNTE CU MILITARII !
  ROSIA MONTANA O BINEFACERE…..CLASA POLITICA MAFIOATA A-SI DA ARAMA
  SI AURUL PE FATA.

 7. O FORMA DE MANIPULARE :
  RONCEA….CURENTUL
  ”Nici pe Soros nu-l chema Soros la bază, şi-a schimbat numele deoarece în tinereţe era colaboraţionist al naziştilor şi îşi vindea proprii consâgeni evrei pe ceva arginţi. Business-men pe sânge şi iubitor de neferoase de mic Soros face însă parte dintr-o mult mai mare combinaţie….
  COLABORATORUL NAZISTILOR AVEA 5 ANISORI.