Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Flota rusă a Mării Negre va staţiona la Sevastopol până în 2042

Preşedintele Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, a anunţat în cursul unei vizite în Ucraina că Rusia şi Ucraina au ajuns la un acord pentru prelungirea prezenţei flotei ruse a Mării Negre şi după 2017.

Medvedev şi omologul său ucrainean, Viktor Ianukovici, au semnat acest acord în Harkov, în estul Ucrainei.

“Am semnat un acord care stipulează că prezenţa bazei ruse este prelungită cu 25 de ani”, a declarat preşedintele rus.

Acordul va fi ratificat simulta de cele două legislative joia viitoare.

Flota rusă a Mării Negre, care îşi are baza la Sevastopol, conform acordului încheiat între Rusia şi Ucraina, în 1997, pentru o perioadă de 20 de ani, a provocat periodic tensiuni între Kiev şi Moscova.

Fostul preşedinte ucrainean, Victor Iuşcenko, un prooccidental, anunţa în mod frecvent plecarea flotei ruse după expirarea acordului şi aderarea Ucrainei la NATO.

Succesorul acestuia, actualul preşedinte, Viktor Ianukovici, a sugerat că prezenţa flotei ruse ar putea fi prelungită până dincolo de 2017.

sursa:  RIA Novosti; ITAR-TASS

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.