Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

FMI-ul nu se opune introducerii plăţii pensiilor foştilor militari în cuantumul cel mai avantajos

Într-o postare pe Facebook, ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, explică modul în care s-au desfăşurat discuţiile cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, prezenţi la Bucureşti, pe tema pensiilor militare.

“Am avut o discuţie foarte serioasă şi aplicată cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional şi reprezentanţi ai instituţiilor financiare internaţionale pe tema pensiilor militare şi revenirea lor la cuantumul din 2010. Am prezentat situaţia, inclusiv cu aspectele care au un impact grav asupra spiritului de corp elitist al acestor instituţii. Când am declarat public că impactul pe bugetul apărării referitor la cheltuieli cu personalul se ridică la 85%, vă rog să nu credeţi că au crescut cumva salariile. Cu toate acestea, pentru nivelul pensiilor pe care le plăteşte armata, ne situăm în buget, deci nu creăm o presiune negativă pe deficit” precizează Dobriţoiu în postarea sa.

“La finalul acestor discuţii, reprezentanţii FMI au apreciat că este regretabil că s-a creat o situaţie absolut stranie, că pe timpul vechii legislaţii a pensiilor nimeni nu s-a plâns de nimic, iar acum, cu noua legislaţie, când unele pensii au crescut, altele s-au prăbuşit, avem tensiuni în stradă”, a mai scris ministrul.

În finalul postării, ministrul Apărării concluzionează: “Fondul ne-a specificat foarte clar că intenţia, dorinţa, raţiunea pe mandatul pe care-l are în România este să stabilească nişte repere macroeconomice! Dacă noi , în interiorul bugetelor instituţionale putem rezolva această chestiune, Fondul nu are niciun fel de problemă. Aşa că aşteptăm o decizie a Guvernului cât de curând, după evaluarea întâlnirii cu Fondul Monetar Internaţional”.

Este mai mult decât evident că decizia de revenire a pensiilor diminuate la cuantumul din decembrie 2010 rămâne în cadrul Guvernului României. Cooptarea lui Oprea, cu formaţiunea s-a de trădători de partid în schema de susţinere a USL va face dificil acest proces. Probabil că pe lângă presiunile exercitate de Oprea de a reveni la MApN se adaugă şi presiunea ca decizia să fie luată de noul Guvern în cadrul căruia bineînţeles Oprea să fie noul ministru al Apărării. Îi sugerăm ministrului Dobriţoiu să exercite presiuni pe lângă domnul Antonescu, mai deschis spre chestiuni ce ţin de spiritul naţional decât pe lângă domnul Ponta şcolit în şcolile PSD, nişte artişti ai compromisurilor.

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

420 Responses to “FMI-ul nu se opune introducerii plăţii pensiilor foştilor militari în cuantumul cel mai avantajos”

 1. Stelian P. says:

  Isi mai aminteste cineva cind a fost infiintat SCMD ?

  „Lovitura impotriva salariilor compensatorii a fost stopata de noi prin interventia la Avocatul Poporului, in 5 ianuarie 2009.”
  04.12.2012
  Honor et Patria! Vae victis!

  PRESEDINTELE SCMD,
  Col. (r) dr. Mircea DOGARU

  ….”un grup de militari patrioti disponibilizati din toate structurile sistemului national de aparare au reusit sa constituie si sa inscrie prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, la 18 august 2009, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate.”
  Honor et Patria! Vae victis!

  PRESEDINTELE ……

 2. mos martin says:

  @Ionel N. Privatizarea Sidex se putea face prin privatizarea managementului ( cu obiective tinta clare functie de care sa se dea salarii) nu prin vanzare pe nimic. Deci, un combinat gigantic, la un pret real de peste 20 miliarde de euro a fost vandut pe un pret de nimic, in raport cu valoarea sa efectiva. Pentru dotarile uriase de la Sidex, milioane de romani au indurat geruri , au indurat foamea in deceniu 1980-1989. Cat priveste dezcapusarea de care spui d-ta , s-a scris ca numai din fierul vechi noii patroni si-au scos parleala. Nu mai vorbesc de furturile care au continuat dupa privatizare, de facilitatile enorme oferite de statul roman, de ajutoarele de stat oferite tot de statul roman-contribuabilii de fapt, ajutoare care au depasit 1 mld de euro, de sumele gigantice oferite de statul roman pentru salariile compensatorii acordate celor disponibilizati, de curentul electric la pret de nimic etc.Privind PETROM-UL, amintesc doar ca in cca 1/2 an profitul obtinut a fost de cca 1 mld euro……si aici trebuia privatizat managementul-manageri japonezi sau nemti-seriosi, competitivi nu niste parpalaci care au condus combinatele la ruina. Dar asa s-a dorit……jaf, distrugere, capuserie…..ca sa poata fi vandute pe nimic…..

 3. Marlon Juvet says:

  Ai dreptate mos martine. Ce ne făceam, cădea naiba lumea în păcat şi îi vota pe trădătorii de la usele dacă nu erau ăştia ca tine să lumineze masele. Îţi mulţumim că exişti!
  Îţi dai seama, eu care de felul meu am o imaginaţie mai bogată, când am citit pasajul cu milioanele de români care au înfruntat gerurile ca Sidexu’ sa o duca mai bine, imaginaţia mi-a şi zburat la imaginilea cu care, într-o carte de poveşti a copilăriei mele, era examplificată “Fetiţa cu chibrituri”. Cutremurător!

 4. LICA says:

  Stimati domni, cu respect va informez ca am trecut in rezerva iar pensia imi este calculata conform prevederilor Legii 263/2010. Daca nu ati stiut, va informez cu tristete in suflet ca am pierdut cel putin 25 la suta din pensie fata de calegii mei cu pensii calculate la legea anterioara. V-am comunicat acest lucru, intrucat, in discutiile de pe forum niciun coleg nu sesizeaza acest lucru, cu totii se refera doar la legea recalcularii pensiilor. Deci, adevarul este ca, suntem in aceeasi oala cu preotii, invatatorii, etc., am ajuns cea mai joasa speta a meseriilor din Romania. ACEASTA ESTE “MULTUMIREA” STATULUI ROMAN FATA DE OSTASII EI.(legea pensiilor militare de stat a fost anulata doar pentru militarii de cariera si produce efecte pentru bravii magistrati militari!!!)

 5. mos martin says:

  Milioanele de romani au infruntat gerurile nu ca Sidex-ul sa o duca mai bine ci pentru ca Sidex-ul sa existe. Regimul de dinainte de august 44 nu prea ne-a lasat industrie si ce a lasat au luat invingatorii ca prada de razboi. Au fost necesari ani cumpliti pentru poporul roman, sacrificii imense pentru industrializare si crearea de milioane de locuri de munca. De toate astea s-a ales praful, in ultimii 23 de ani, cu concursul tuturor guvernarilor inclusiv cu bravii vostri uselei.Votul e liber, alegeti ce doriti insa nu uitati 2 lucruri: a) cine se aseamana se aduna; b) cine seamana vant culege furtuna. Daca acum poporul roman avea Sidex-ul si Petrom-ul, cu manageri priceputi nu rapandule, avea miliarde de euro profit anual si nu mai aveam nevoie de fel de fel de imprumuturi.

 6. Ionel N. says:

  mos martin
  Dupa modul in care gandesti cred ca ai lucrat in aparatul de propaganda al PCR!
  Daca acum mai existau Sidexul si Petrom in proprietatea statului ,erau la fel ca si Oltchim! Adica in agonie……Tu visezi miliarde de euro profit??? Zi-mi si mie o societate a staului care performeaza in asa hal!!!!(fara exemple din piata reglementata!)

 7. Ionel N. says:

  mos martin
  Dupa modul in care gandesti cred ca ai lucrat in aparatul de propaganda al PCR!
  Daca acum mai existau Sidexul si Petrom in proprietatea statului ,erau la fel ca si Oltchim! Adica in agonie……Tu visezi miliarde de euro profit??? Zi-mi si mie o societate a staului care performeaza in asa hal!!!!(fara exemple din piata reglementata!)

 8. platon&socrate says:

  PRELUARE DE PE SCMD BRASOV:
  “Alocutiunile domnului general nu m-au surprins niciodata. Sunt un fel de aduceri la zi a scrierilor “mentorului sau” Octavian Paler aparute in Scanteia, pe vremea cand o conducea. Ceea ce ma surprinde insa la domnia sa este transformarea intr-un superactiv agent electoral al USL- alianta ce ii cuprinde inclusiv pe mult hulitii generali Oprea si Ontanu, tradatori prin excelenta- Care sunt domnule general rezultatele palpabile ale ultimatelor date conducerii usl ca daca nu rezolva problemele solicitate faceti MARELE MITIND DE NESUPUNERE NATIONALA!?!? Acum cand influenta scmd in usl s-a diminuat considerabil prin protocolul semnat cu ANCMRR, nu vi se pare ca am fost drsi cu presul? Personal consider ca, in aceste momente mai mult decat tulburi, singura solutie pentru adevaratii militari,activi sau in rezerva, este PARTICIPAREA MASIVA LA VOT SI ANULAREA BULETINELOR PRIN STAMPILAREA LOR MULTIPLA! Cred ca ar fi singura solutie prin care am demonstra clasei politice cat valoreaza pentru tot ceea ce au facut pentru noi. Va chem asadar la vot si la anularea buletinelor!”

 9. LICA says:

  USL NU ARE NEVOIE DE ROMANI .
  5.000 de revoluţionari primesc fiecare câte 30.000 de lei de Crăciun. Cât de corectă este pomana USL? | DEZBATEREA ZILEI
  Autor: Sorin Breazu
  Cu toate că sistemul bugetar nu se bucură de salarii importante, guvernarea USL a decis să recompenseze 5.500 de revoluţionari cu o sumă totală de 35 de milioane de euro. Ponta vrea să dea milioane de lei și revoluționarilor participanți .Informaţia a fost prezentată de jurnalistul Robert Turcescu, care a prezentat un document semnat de secretarul general al Casei Naţionale de Pensii şi Asigurări Sociale, Tomiţă Murgoci. Revoluționarii nu vor să le fie tăiate indemnizațiile.Acesta cerea caselor judeţene să transmită într- o singură zi, adică pe 28 noiembrie, ora 16.00, numărul exact al revoluţionarilor şi sumele aferente care ar trebui plătite între 2012 şi 2014.
  Victor Ponta le dă revoluționarilor indemnizațiile înapoi.În document se menţiona că sumele aferente anului 2012 vor fi acordate în luna decembrie. Numărul beneficiarilor acestei măsuri anunţate de premierul Victor Ponta este de 5.500 de persoane, care au depus cerere pentru obţinerea certificatului de revoluţionar între 2004 şi 2010. Boc a cerut verificarea indemnizaţiilor pentru revoluţionari.Pentru că nu existau bani, Guvernul Boc a reeşalonat plăţile pentru 2012, 2013 şi 2014, prin Ordonanţa 53 din 2010. Într-o mişcare “de campanie electorală”, guvernanţii au decis să le facă un cadou revoluţionarilor, care vor primi câte 30.000 de lei până pe 7 decembrie.
  REVOLUȚIONARII USL primesc bani de la Guvern. Profesorii și pensionarii mai așteaptă. Ce părere aveţi despre decizia guvernanţilor? Credeţi că este corectă, având în vedere că restul bugetarilor trăiesc de pe o zi pe alta?
  Participă, alături de cititorii din comunitatea evz.ro, la dezbaterea pe tema baniilor pe care USL îi face cadou revoluționarilor.

 10. LICA says:

  Hotărâre de guvern pentru veteranii de război

  În şedinţa de Guvern de pe 4 decembrie, s-au adoptat mai multe Hotărâri de guvern.

  Una dintre ele se referă la majorarea ajutorului anual acordat veteranilor de război, văduvelor de război, precum şi accidentaţilor de război în afara serviciului ordonat, pentru acoperirea unei părţi din costul chiriei, energiei electrice şi energiei termice pentru nevoi casnice.Conţinutul acestei Hotărâri este redat mai jos:
  HOTĂRÂRE privind stabilirea cuantumului ajutorului anual pentru acoperirea unei părţi din costul chiriei, energiei electrice şi energiei termice pentru nevoi casnice, cuvenit veteranilor de război, văduvelor de război, precum şi accidentaţilor de război în afara serviciului ordonat.
  Prin Hotărârea de Guvern se majorează ajutorul anual acordat acestor categorii de populaţie de la 200 la 230 de lei. Această majorare este motivată de creşterile de preţuri la mărfurile nealimentare şi la servicii în 2012 faţă de 2011.
  De acest ajutor va beneficia un număr de 36.836 persoane, din care 34.975 plătite de MMFPS, 957 persoane plătite de MAPN, 902 persoane plătite de MAI şi două persoane plătite de SRI.
  ATAT VALOREAZA UN VETERAN DE RAZBOI=230 LEI/LUNA IAR UN ASISTAT SOCIAL FOST PENSIONAR MILITAR I SE PREGATESTE MAREA “PENSIE”DE 350 DE LEI/LUNA DEOARECE NU AU FOST CONTRIBUTORI LA SISTEM ,IN VREME CE PENTRU VAJNICII “REVOLUTIONARI”DE CARTON LI SE OFERA 30.000 DE LEI.
  BRAVOS SI HALAL NATIUNE.!!!!!!

 11. Victor says:

  In ceea ce priveste procesul meu impotriva casei de pensii a unui serviciu secret, derulat la o curte de apel, avocatul mi-a spus ca judecatorii au ordin sa nu solutioneze favorabil nici o cauza pentru rezervisti, deoarece Ponta le-a spus ca oricum da banii inapoi si FMI – ul nu are bani si… Dumneavoastra, Stelian, Ghourkha, si altii sesizati schizoidismul societatii in care incercam sa mai traim? La CEDO a pierdut casa Piperea, a dat-o in bara ca la fotbal si totul e copy-paste. Va intreb eu altceva: daca legea nu este pentru oameni, ce rost mai au toate insiruririle de articole, legi, litere, dorinta exhibitionista de a demonstra ce bine este unul si altul pregatit ca jurist? Eu stiu un singur lucru: acum fac bani pentru stat, imi folosesc pensia pentru mancare, ca trebuie sa mananc, nu? iar banii care ii dau statului roman sunt destui, in schimb statul nu isi indeplineste functiile, cum ar fi: dezapezirea soselelor, realizarea unei legislatii care sa inlesneasca crearea de locuri de munca, consolidarea si dezvoltarea infrastructurii, etc. De cand cu USL nu aud decat masuri de talharire, furt, incarcare cu biruri si taxe feudale, nesimtire, minciuna, exhibitionism la televizor, manipulare, propaganda de partid de doi bani, etc. Statul roman nu isi indeplineste functiile, este ca un corp uman la reanimare, parazitat de un parazit foarte puternic, care, in curand, isi va ucide gazda. Nu pot exista discutii de anulare a unor principii de drept, mai ales cele de drept roman (fara i din a) prin prezentarea unor argumente de logica de partid, logica absurda ce nu tine cont nici macar de Principiul Tertului Exclus a lui Aristotel. Restul e miselie. “Honor et patria” sunt doar niste litere insiruite daca nu exista fapta.

 12. Stelian P. says:

  Imi pare rau dar avocatul va minte ca sa-si justifice esecul si sa nu-i cereti banii inapoi. Avocatii au si ei familii de intretinut.
  Nimeni nu indrazneste sa dea asemenea ordine judecatorilor dintr-un motiv simplu:
  – e suficient un telefon mobil cu functie de inregistrare si ordinul ajunge unde nu trebuie mai repede decit va imaginati. Daca ati lucrat intr-un serviciu secret nu e nevoie de alte explicatii.
  Ca sa va convingeti singur mergeti la un alt avocat, spuneti-i din start ca doriti doar o consultatie si rugati-l sa va explice care este jurisprudenta in domeniul pensiilor militare re-re-re…Nu sunt multe legi de explicat si o sa aveti o surpriza, dar pe banii dvs.
  Nu neg ca un avocat bun poate gasi o bresa in interiorul unei legi si se poate baza pe ea dar avind in vedere situatia actuala am dubii mari.
  Nu neg ca sunt corupti si printre magistrati dar sa nu generalizam.

 13. nevada says:

  Ca un rezumat din unele comentarii:
  1) Pe vechea legislatie nu prea s-a plans nimeni deoarece nu erau cunoscute smecheriile unora, toti isi vedeau linistiti de treburile lor , toti credeau ca toti sunt corecti iar pensiile calculate dupa LEGE.Publicarea tabelelor a fost insa elementul surpriza si au aparut surprize-surprize. Transparenta in domeniu i-a trezit pe multi la Realitateazilei .Si-au dat seama multi ca ei au pensie de n lei sa zicem, pensionati fiind la 55 ani. Si au constatat cu surprindere, deh, Romania mereu surprinzatoare- ca unii kolegi ai lor, pensionati pe la 43-47 anisori, cu bujori in obrajori , au pensioara de 3-5 ori mai mare, chiar mai mare. Si atunci, veni unul de la Cluj al lui Napoca si rascheta pensioarele alea de 12.000-15.000 si le aduse cat de cat la pretul Korekt. Si de aici, tensiunile din strada . E drept, au fost si victime colaterale-asa e in razboi si pace…….
  2) Comentariul cu sidexul si petromul….ca daca erau pe mainlie romanilor se alegea praful…..depinde pe ce maini incapeau….daca era privatizat managementul si erau pusi manageri adevarati nu parpalaci, altul era rezultatul si acum poporul roman avea 2 mari giganti care aduceau miliarde de coco anual si nu mai era nevoie sa ne imprumutam……Si nu pot sa cred ca din 2o milioane de romani nu se pot gasi cativa onesti si corecti, competenti

 14. Ionel N. says:

  Pe ce lume traiesti domnule? Da-mi un singur exemplu cu un colos industrial sau de orice fel romanesc ( in afara celor de pe piata reglementata mentinuti artificial pe linia de plutire) care sa fi performat in ultimii 22 de ani. Vezi cum arata Oltchimul acum ? asa ar fi aratat toate : pline de capusi grase si frumoase si copcit de datorii!Asa ca ce spui tu cu manageri adevarati ,milioane de coco la buget….vise taica,vise…

 15. karadeniz says:

  @nevada
  Și uite așa unii dintre noi încă mai descoperim, primii, America. Valoarea pensiilor nu este dată de vârsta
  de pensionare ci de valoarea veniturilor din activitate. L164 calcula pensia ca procent din venitul pe ultima lună , decretul 214 din 1977 calcula pensia ca media retribuțiilor tarifare lunare din 5 ani de serviciu consecutivi, la alegere, din ultimii 10 ani premergători ieșirii la pensie. Mai toate armatele lumii calculează pensia într-un mod asemănător. Dar s-a trezit unul de la Cluj să fie mai cu moț decât restul lumii și zice el să facă economii. A ”rașchetat” pensiile de le-a mărit cu vre-o 50%. Pe ce bază? Cică pe principiul contributivității, dar nu din valoarea reală a soldelor, că asta nu prea mai poate fi găsită ( statele anexă cu sporurile nepermanente fiind distruse după ce au trecut cei 5-15 ani cât aveau termenul de păstrare, iar multe state de plată ori s-au distrus ori deteriorat de nu prea mai pot fi citite), ci din ceea ce a mai găsit ministerul prin arhivele sale. Cum s-au mărit aceste pensii ? Simplu, prin reducerea stagiului complet de contribuție.
  Dacă la civilii care se pensionează la 65 de ani stagiu complet de contribuție, la care se împart punctele acumulate în activitate, este de 35 de ani, la militarii ce se vor pensiona la 60 de ani acest stagiu este e 30 de ani, militarilor ce s-au pensionat la 55 de ani, stagiu complet s-a stabilit după aritmetica boco-opristă la 20 de ani. Acum cei care s-au trezit peste noapte cu niște pensii mărite, care ar putea fi încă și mai mari dacă li s-ar identifica toate veniturile din activitate, proslăvesc această struțocămilă de lege, și o susțin ca pe a opta minune a lumii. E normal să fie așa, pentru că cei 5 ani cu care li s-a diminuat stagiu complet de cotizare contează mult. Problema se pune cât vor accepta această scamatorie, militarii din activitate și ceilalți beneficiari ai legii contributivității dar și cei veniți acum la putere. Plecând de la principiul românesc al morții caprei vecinului, părerea mea e că nu prea mult.
  Interesant este că magistrații au dat cu piciorul și au refuzat această lege minune. Ei au ales să rămână cu vechea lege, o copie a legii 164. Își calculează pensiile tot pe ”rit vechi” ca procent din ultimul salariu ( e drept că tot salariu, nu doar ca legea 164, din solda de bază, fără sporuri) și nu 60% ca militarii, ci 80%. Nu primesc indexări și majorări ale pensiei cu rata inflației ca toți muritorii legii contributivității ci lor li se majorează pensia de câte ori se majorează salariile celor din activitate.

 16. Gourkha says:

  Al de la Cluj a impulat-o! Alaturi de Basescu, si alaturi de el e de fapt un intreg regim care are dosar la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii. Dar si la alte foruri ce depasesc Romania. Si alaturi de ei si regimul actual care se complace in starea impusa de basisti.

  Speta e simpla, banal de simpla: “tratament juridic egal in conditii similare”. Faza la care statul roman a dat cu oistea in gard cu CCR in frunte. Pe scurt: “tratament juridic egal in conditii similare” inseamna ca:

  1. Militarii trebuie sa obtina venituri calculate precum toti bugetarii si toti cetatenii, adica la 40 de ore pe saptamana, nu la 24 de ore (la la zile calendaristice);

  2. Respectand punctul anterior, militarilor trebuie sa li se aplice Codul Muncii, adica plata orelor suplimentare si de noapte, alte venituri, contributii mai mari, pensii mai mari;

  3. Respectand primele 2 puncte, militarilor trebuie sa li se ridice si intreaga Sectiunea a 3-a din Statutul Cadrelor Militare, adica sa aiba dreptul sa faca orice au dreptul ceilalti cetateni pentru a obtine venituri si contributii mai mari, sa poata sa aiba si ei pensii mai mari conform principiului “contributivitatii” care nu are limite de obtinere a veniturilor.

  In cazul celor trecuti in rezerva, speta e identica.

  @ karadeniz. E ultimul nivel. Pe noi militarii, ne-au luat fie de naivi, fie de “spasiti”, cam toti. Unii politicieni prosti bata, habar nu au avut niciodata ca militarii romani au fost un fel de sclavi ai societatii cu cateva banale compensatii, iar acum sunt tot sclavi ai societatii – insa totali. Politicienii oricum trebuie sa rezolve.

  PS: Urmeaza stiri despre dosarul pe rol. Cu recomandari ce pica exact ca niste ‘bombardele” in capul statului roman, cu CCR in frunte.
  Speta e simpla, banal de simpla: “tratament juridic egal in conditii similare”. Speta in care militarii rimani, joaca rolul evreilor in timpul nazismului.

 17. Gourkha says:

  Pentru toti! Mai ales pentru cei care nu au inteles exact de ce am mers si merg pe “discriminare” pana la extrem. Incercati sa inlocuiti cuvantul ‘militar” cu cuvantul ‘”evreu” in textele din diverse legi care determina o limitare a principiului contributivitatii aplicat in cazul militarilor. Cu alte cuvinte:

  – aplicati in legea salarizarii ipoteza ca evreii ar fi remunerati la 24 de ore asa cum se intampla militarilor, si nu la 8 ore precum ceilalti cetateni;

  – aplicati ipotetic in Codul Muncii cateva prevederi cum ar fi acelea ca evreilor nu li se plateste munca suplimentara si de noapte, asa cum se intampla militarilor;

  – introduceti ipotetic evreilor Sectiunea a 3-a din Statutul Cdarelor Militare, asa cum este aplicata doar militarilor romani.

  Inlocuiti simplu termenul de “militar” cu cel de “evreu”. Trageti linie si adunati! Daca apucati inainte ca Romania sa fie pusa la zid, bombardata si ocupata de trupe ONU!

  Aceasta este si speta pe discriminare a militarilor romani!

 18. Grig says:

  F.F. interesant!
  Buna poanta!
  Ar mai fi si continuarea: toti rezervistii pensionari sa se declare evrei (la urmatorul recensamant?)! Sa vezi atunci Departament de Stat, UE, etc.!
  Enjoy la greu!

 19. nevada says:

  Citeam pe undeva ca pe 24 ianuarie 2011, in ciuda vremii nefavorabile o coloana impresionanta de rezervisti traversau Timisoara, orasul erou martir si aratau urbei si tarii cat sunt de uniti si hotarati in a-si cere drepturile. Si extind acum si ma gandesc ce impresionant ar fi fost ca in 17 dec 1989 coloanele de militari romani sa fi fraternizat cu Maria Sa Poporul Roman , sa-i fi ascultat pasurile , sa fi PARLAMENTAT -dupa cum a zis un celebru ghinarar in 22 dec 89 d.a. Timisorenii strigau jos ceausescu, jos dictatura, alegeri libere , nu era vorba de nici o actiune externa impotriva Romaniei deci tanscurile nu aveau ce cauta pe straziler Timisoarei.Dar nu a fost sa fie asa, ghinararii izmenari au ascultat de ordinele demente venite de sus si a fost ce a fost. Trecerea Armatei Romane de partea populatiei s-a facut destul de tarziu, dupa macelul de la Timisoara, dupa macelul de la Cluj si Bucuresti si e bine ca s-a facut , altfel era ingrozitor(a se vedea ce se intampla in alte zone fierbinti unde armata apara dictatorii). Trecerea au facut-o , asa cum s-a mai scris , cei de jos-soldatii, subofiterii si marea parte a ofiterilor, ghinararii izmenari au ramas fideli dictaturii pana cand nu au mai avut pe cine sa comande. GLORIE TIMISOAREI ! ESTE TOTUSI 17 DECEMBRIE ! GLORIE ARMATEI CARE A FRATERNIZAT CU DEMONSTRANTII ! RUSINE IZMENARILOR CARE AU ORDONAT SA SE TRAGA IN OAMENI NEVINOVATI !

 20. LICA says:

  USL=URMEAZA SARACIE LUCIE