Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Fondatorul WikiLeaks: “site-ul a avut o influenţă semnificativă asupra evenimentelor din Orientul Mijlociu”

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, aflat la Londra, a apreciat că rezultatul evenimentelor care s-au produs în Orientul Mijlociu este “extrem de măgulitor” pentru el. El a afirmat că dezvăluirile făcute pe site-ul au avut o “influenţă semnificativă” asupra revoltei care a condus la plecarea preşedintelui tunisian, Zine El Abidine Ben Ali.

În fapt, în opinia sa, plecarea preşedintelui tunisian, a generat revolta din Orientul Mijlociu, relatează AFP, preluat de MEDIAFAX .

Telegramele diplomatice dezvăluite de site-ul său, care pun în cauză susţinerea americană a lui Ben Ali, le-au oferit tunisienilor puterea de a se revolta şi au influenţat ţările vecine, care se întrebau în legătură cu oportunitatea de a interveni, a declarat Assange.

“Pare să se confirme că elementele pe care le-am publicat, prin intermediul cotidianului libanez Al Akhbar, au avut o influenţă semnificativă asupra a ceea ce s-a petrecut în Tunisia”, a declarat fondatorul WikiLeaks.

“În plus, nu există nicio îndoială că Tunisia a servit ca exemplu pentru Egipt, Yemen şi Iordania, dar şi pentru toate manifestaţiile care s-au produs”, a adăugat el.

Determinat să plece vineri, după 32 de ani la putere, preşedintele egiptean Hosni Mubarak a cedat presiunii străzii, aşa cum s-a întâmplat şi cu preşedintele tunisian, Zine El Abidine Ben Ali, care a fugit din ţară la 14 ianuarie.

Justiţia britanică se va pronunţa, la 24 februarie, asupra cererii de extrădare formulată de Suedia contra lui Assange, în cadrul unui presupus caz de viol şi agresiune sexuală.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Fondatorul WikiLeaks: “site-ul a avut o influenţă semnificativă asupra evenimentelor din Orientul Mijlociu””

 1. CopperNick says:

  Nu cred ca Assange face parte dintr-o conspiratie.
  Cred ca lui Assange i s-a dat iluzia ca face un lucru bun.
  Nu cred ca intreaga corespondenta diplomatica sau nu a SUA se afla intr-un singur loc si poate fi accesata dintr-un teatru de cineva cu acces autorizat.
  Cred ca ceea ce s-a accesat sunt telegrame expirate, atent selectionate si puse in folderul care trebuia accesat.
  Nu cred ca Wikileaks este o intimplare.
  Cred ca este o forma inteligenta de a folosi puterea informatiei.