Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Forţa de reacţie rapidă a statelor ex-sovietice

Forţa de reacţie rapidă a ţărilor ex-sovietice care fac parte din Organizaţia Tratatului pentru Securitate Colectivă va efectua un exerciţiu întrunit în Kazakhstan, în luna septembrie. Anunţul a fost făcut de ministrul rus al Apărării.
Organizaţia Tratatului pentru Securitate Colectivă este un bloc militar regional care include Armenia, Belarus, Kazakhstan, Kârgâystan, Rusia, Uzbekistan şi Tadjikistan.
Preşedintele Medvedev a afirmat că “această forţă va trebui să fie bine organizată şi echipată pentru a face faţă diferitelor ameninţări”.

Medvedev a mai spus că Organizaţia este “deschisă cooperării şi cu Statele Unite, în lupta împotriva terorirsmului din Asia Centrală”.

Forţa de reacţie rapidă va fi “la fel de instruită ca forţele NATO”. Ea va trebui să respingă agresiunea militară, atacurile teroriste, să lupte împotriva crimei transnaţionale şi a traficului de droguri şi să contribuie la înlăturarea efectelor dezastrelor naturale.

Moscova a accentuat faptul că această forţă colectivă nu se va amesteca în “conflictele interne ce ar putea să apară în ţările membre”.

Sursa: RIA Novosti

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Forţa de reacţie rapidă a statelor ex-sovietice”

  1. DE CE BAL says:

    O simpla notificare pentru uzul decidentilor din NATO.
    Instruirea “la fel ca fortele NATO” ramane un deziderat frumos. Doar la arte martiale, probabil ca vor fi mai buni unii combatanti din tratatul tarilor ex-sovietice, momentan pro-Kremlin.
    De retinut totusi ca Medvedev se apropie tot mai mult de generalii rusi, care, ca si la noi, nu au nici cea mai mica simpatie pentru cei din contraspionaj, KGB/FSB…directia Putin.
    Se misca roata la EST de noi…