Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Forţele aeriene din România şi Serbia au desfăşurat un exerciţiu în comun

Armata sârbă a anunţat printr-un comunicat că Forţele aeriene ale Serbiei şi României au efectuat cu succes un exerciţiu comun în spaţiile aeriene ale celor două ţări.

La exerciţiu au participat din partea FAR (Forţelor Aeriene Române) un avion de transport Antonov An-26 şi un avion MiG-21, iar din partea sârbă un avion de luptă MiG-29 şi două elicoptere Mi-8.

Exerciţiul s-a desfăşurat pe aeroportul Batajnica, (20 km NV Belgrad),în prezenţa comandantului Forţelor Aeriene sârbe, general de brigadă Ranko Zivak, şi şeful Statului Major al Forţelor Aeriene din România, generalul maior Fănică Cârnu.

În timpul exerciţiului, centrele operaţionale ale Forţelor aeriene ale celor două ţări au făcut schimb de informaţii în timp

real despre situaţia din spaţiul lor aerian.

Scopul exerciţiului a fost ridicarea nivelului de interoperabilitate între Forţele aeriene din Serbia şi România în implementarea operaţiunilor multinaţionale pentru creşterea protecţiei şi controlului asupra spaţiilor aeriene ale celor două ţări.

Potrivit site-ului armatei sârbe, la exerciţiu au participat în calitate de invitaţi speciali şi membri ai Gărzii Naţionale din statul Ohio.

sursa: Tanjug; AGERPRES

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

10 Responses to “Forţele aeriene din România şi Serbia au desfăşurat un exerciţiu în comun”

 1. cititor says:

  Te apuca rasul cand citesti asemenea minuni. Cu 3 avioane si doua elicoptere mare exercitiu,cu participarea sefilor de categorii de forte armate. S-a dus naibii armata daca un sef de categorie de forte armate participa la un exercitiu cu doua avioane. Prin anii 80 la aplicatii de batalion se facea sprijin de aviatie cu cateva avioane si 3-5 elicoptere de transport desant si venea un capitan de la aviatie pentru organizarea cooperarii . Mai mare rusinea cu o asemenea pregatire. Macar tineti-le la secret.

 2. akord75 says:

  @cititor
  ai punctat la fix.asta-i ridicola realitate(cu participarea sefilor de categorii de forte armate-a DOUA STATE/5aparate de zbor )

 3. JVEK G. says:

  Da dar ei sunt manageri-de la al cu tata in gura si pana la cel cu stele aurite-numai manageri

 4. Grig says:

  Si mai vedem si diferenta de inzestrare: MiG-29 vs. MiG-21 (20 ani diferenta!!!). Plus An-26!!! Pai parca luasem niste Spartan si mai aveam si f’un Herculeus generatia lu’ MiG-21.
  Ce s-or mai fi distrat tipii din Garda Nationala (ei zboara F-22).

 5. JVEK G. says:

  @ Grig- garda nat. a cui?

 6. JVEK G. says:

  scuze .am aflat in finalul articolului.m-am speriat ca-i a sarbilor!!UUUUFFF

 7. micutzul says:

  Oameni buni, pai voi faceti misto de noi. Normal ca participa Seful, Marele Sef al FAR, nea Fanica. Pai unde e avionul de lupta e si el. Asa a ajuns armata. Intelegem ? Asta e adevarata operativitate si reala capacitate de lupta. Cu AN ul cred ca probabil s/a mai carat niscai Vegeta sau benzina mai ieftina . Unii mai si fumeaza…..
  Nu am putut sa scriu decat dupa ce m/am tavalit de ras vreo cateva minute. Bai guvernule si bai parlamentule dormiti in pace , baietii lucreaza pentru voi….Sictir.

 8. Alex says:

  Asteptam cu interes un exercitiu comun pe Dunare, punem la dispozitie 2 barci cu vasle si un caiac pentru sprijin logistic.

 9. Dodo says:

  Daca cele 2 barci cu vasle fac parte din flota , mare atentie !!! sa nu dispara si astea !!!!!!!

 10. Dodo says:

  ….. ” Declaraţiile preşedintelui Băsescu, de duminică, de la Covasna, nu sunt dure la adresa lui Blaga, sunt dure la adresa nivelului de inteligenţă al suporterilor PDL. Ele se adresează unor “idioţi”, spune, la Realitatea TV, jurnalistul Cristian Tudor Popescu, adăugând, totodată, că, numindu-l pe Vasile Blaga “caporal”, şeful statului l-a acuzat pe liderul PDL că este doar “un soldăţoi limitat”. ”

  Va dati seama cat va “iubeste” pe voi – ofiterimea romana, care a invatat carte la vremea ei -da’ … n-au avut “succesuri” ca altele din tarisoara noastra draga !!!