Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Forţele aeriene elveţiene au început testele cu avionul Gripen E/F

În urma selectării pe 30 noiembrie 2011, de către Consiliul Federal din Elveția a avionului JAS 39 Gripen E/F ca variantă optimă pentru înlocuirea flotei de avioane Northrop F-5E/F Tiger cu care sunt înzestrate Forțele Aeriene Elvețiene, piloţii elveţieni au început tesatrea aparatului în Suedia.

Astfel, la sfârşitul săptămânii trecute, o echipă de piloţi de încercare şi ingineri de zbor din cadrul Forţelor Aeriene Elvețiene şi al Agenţiei Elveţiene pentru Achiziţii Publice în domeniul apărării (Armasuisse) a vizitat sediul Saab din Linköping, Suedia pentru a efectua zboruri de încercare cu avioanele de test Gripen E/F.

Departamentul de Apărare, Protecţie Civilă şi Sport (DDPS) din Elveția a fost mandatat să înceapă discuţiile cu Saab şi Guvernul suedez pentru a optimiza oferta Saab. Negocierile se desfăşoară conform planului, iar zborurile de încercare din Suedia fac parte din acest proces.

Programul desfășurat între 2 – 4 mai a inclus pregătirea piloților în simulator şi patru zboruri de încercare. Zborurile de încercare s-au axat pe misiuni de apărare şi poliţie aeriană, utilizând diverse configuraţii de armament, ce au inclus rachete IRIS-T, METEOR şi AMRAAM.

„Am efectuat teste de performanță în zbor utilizând scenariul unei misiuni de poliţie aeriană. Am simulat o alertă de reacţie rapidă şi o interceptare de performanţă maximă la altitudine mare şi viteză supersonică. Am testat motorul la capacitate maximă şi suntem mulţumiți de rezultate”, a declarat Bernhard Berset, pilot de încercare din cadrul Armasuisse.

Programul de testare Gripen E/F se desfăşoară conform planului. În cea de-a patra etapă a programului, Saab va continua să integreze noi tehnologii de vârf, ce includ îmbunătățirea sistemelor de afișaj și a sistemelor electronice de bord. Sistemul radar va fi, de asemenea, îmbunătățit, prin instalarea unei versiuni mai noi a radarului AESA.

comunicat Saab, InfoMondo Militar

 

de recitit

JAS 39 Gripen este viitorul avion multirol al Forţelor Aeriene elveţiene

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Forţele aeriene elveţiene au început testele cu avionul Gripen E/F”

  1. sorin says:

    Asteptam cu mult interes opiniile pilotilor elvetieni implicati in aceasta testare.

  2. Fenchea Marius says:

    Bine ca pentru Elvetia este bun Gripen-ul iar Romania o tine la nivel oficial una si buna cu F 16-le doar ca vezi domane avem o relatie strategica cu USA.
    Atata de strategica de nu am vazut nicio oferta de offset care sa vina odata cu propunerea de multirol.