Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Forţele aeriene filipineze interesate de Gripen

Gripen un luptator intre marile intererese - JAS 39 Gripen la BIAF 2011 foto InfoMondo Militar

Gripen un luptator intre marile intererese – JAS 39 Gripen la BIAF 2011 foto InfoMondo Militar

Într-un sondaj realizat de Philippines News Agency se arată că piloţii Forţelor Aeriene preferă Gripen altor avioane, deoarece poate fi dotat cu rachete anti-navă cu rază lungă de acţiune, rachete aer-aer şi are costuri mai mici.

Fortele Aeriene Filipineze se află în faza fundamentării unei opţiuni pentru programul lor de modernizare care este mult intarziat.

Piloţii filipinezi şi-au motivat opţiunea afirmând că armele Gripen sunt foarte precise şi că pot trage, chiar şi asupra unor ţinte aflate la 80 km distanţă.

Reprezentanţi ai producătorului Gripen, Saab, au fost luna trecută la Manila ca să participe la un Simpozion anual al Forţelor Aeriene, fiind foarte interesaţi să vândă avioane multirol Gripen în Filipine.

Potrivit reprezentanţilor Saab, Gripen costă 60 de milioane de dolari, în timp ce alte avioane costă 80 de milioane de dolari sau chiar mai mult.

Din Asia, Thailanda a cumpărat 12 avioane Gripen, iar Malayezia intenţionează şi ea să achiziţioneze acest tip de avion.

Forţele aeriene suedeze au peste 200 de Gripen., Africa de Sud are 26, Ungaria 14 şi Cehia 14.

sursa: manilastandardtoday.com

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Forţele aeriene filipineze interesate de Gripen”

  1. szilard says:

    De remarcat e un lucru : SAAB Gripen(grifonul), face ceea ce nimeni nu face in domeniu, adica implica si celelalte tari in dezvoltarea acestui tip de avion facindu-le partenere, in final rezultannd un imperiu SAAB in avantajul si al tarilor partenere, rezultand un avion de lupta periculos pe care englezii sa-u grabit sa-l cumpere.
    Mai au si alte realizari ale suedezilor (tunul automat Archer – pe care NATO la cumparat, radare performante – pe care si marina.ro le-a cumparat), probabil si altele.

  2. Lasa ca le putem noi vinde F 16 4’th hand ca sunt bune si perfecte!
    Cand o sa aiba pe masa oferta noastra nici nu vor mai comenta o sa o ia gratis!